Copy
Ett nyhetsbrev från Jakobsbergskyrkan
Veckobrev v.22
Så blev det äntligen 1 juni och nu gäller lättade restriktioner för allmänna sammankomster! Det innebär att vi från och med nu på söndag och tills vidare kommer att fira Gudstjänst utomhus. Vi kommer att mötas på Kvarnbacken ett stenkast från Jakobsbergskyrkan och i Grodparken, Viksjö. Det gäller förstås fortfarande att hålla avstånd och för utomhussamlingar av den här typen anges att varje person ska ha ”5 kvadratmeter tillgänglig yta” och att maxantalet för utomhussamlingar utan anvisade platser är 100 personer.
Precis som förra sommaren kommer det att finnas färdiga gudstjänstagendor som vi följer.
  • Till varje tillfälle behövs det en person på varje ställe som åker och hämtar agendorna och på plats delar ut dom och ser till att vi hjälps åt med att läsa bibeltexterna. Hör av er till undertecknad om ni vill hjälpa till att leda vid något tillfälle under sommaren.
  • Medtag egen bibel för att kunna följa med i textläsningarna.
  • Vid behov,  medtag eget sittdon. I kyrkan entré kan man med hjälp av sin nyckeltagg låna med klappstolar.
  • Efter gudstjänsten fortsätter gemensekapen för den som vill då vi intar vårt medhavda fika.
 Detta betyder också att vi inte kommer att sända gudstjänster på youtube framöver på samma sätt som vi gjort sedan november 2020. Men vi kommer inter helt att sluta med digitala sändningar utan tanken är att varje söndag under sommaren lägga ut en kortare andakt med söndagens betraktelse och något musikstycke. Kanske blir det något mer någon gång också.
Att vi nu börjar fira gudstjänst utomhus innebär också att vi inte längre kommer att ha kyrkfika kl.12 på googlemeet. Under året har det deltagit mellan 5 och 15 personer och det har varit många goda samtal. Därför kommer vi att pröva att bjuda in till ett slags gudstjänstuppföljande bibelsamtal nu på tisdagkväll kl.20 på Google meet för dom som vill dela tankar utifrån söndagens bibeltexter och betraktelse/predikan.

En liten glimt från renoveringen 

Undertecknad kan intyga att arbetet pågår för fullt! Nu är utrivningen i slutskedet. Man har börjat installera ventilationskanalen på nedervåningen och  montering av väggar till fläkthuset på taket på startar nu i dagarna.
Jag passar på att påminna om möjligheten att vara med i den grupp som ska hjälpas åt med att ställa i ordning kyrkan inför höstens verksamhet. En handfull har anmält sig hittills och vi behöver bli c:a 15 personer som kan hjälpa till med att måla och fixa i augusti. Anmäl dig till karlerik.lowen@gmail.com för mer information.

Vill också passa på att tipsa er om att lyssna till när en av våra medlemmar Julia Ekman blir intervjuad. Julia ska efter sommaren påbörja en tjänst som ungdomsledare i Habo missionskyrka och hon berättar om sina tankar om det. Mycket av det Julia delar är en fin påminnelse församlingens betydelse.
 
Händer framöver
torsdag:         Språkcafé på Kvarnbacken kl.17
söndag:          kl.11 Utomhusgudstjänster på Kvarnbacken och i Grodparken
                       kl.13 Terminsavslutning för Barnfamiljernas samlingar utomhus.
                       Youtube-andakt.
tisdag:            kl.20 Bibelsamtal på google-meet:
                      Samtal om föregående söndags tema och bibeltexter.  

Så till sist en bön från missionsdagens gudstjänst:
Heliga Treenighet,
Fader, Son och Ande,
led oss till dina djup av rikedom,
vishet och kunskap,
så att vi kan vittna om försoningens hemlighet.
Du som lever och verkar från evighet till evighet.
Amen.
 
Varma hälsningar, Markus Landgren, pastor i Jakobsbergskyrkan.

Välkommen att vara med och offra till Jakobsbergskyrkans församling:
Plusgiro 2 66 37-9
Bankgiro 313-5050
Konto SHB  6184 030 064 198
Swish Församlingen 123 123 71 55
Facebook Facebook
Instagram Instagram
Kyrkans hemsida Kyrkans hemsida
KYRKANS KALENDER
Copyright © 2021 Jakobsbergskyrkan, All rights reserved.


Vill du uppdatera dina inställningar eller avregistrera prenumeration?

Email Marketing Powered by Mailchimp