Copy
Ett nyhetsbrev från Jakobsbergskyrkan
Veckobrev v. 15
Förutom de vanliga tillbaka- och framåtblickarna så börjar vi detta veckobrev med en hälsning från vår Pastor Johanna!
---------------------------------------------------------------------------------------
Kära Jakobsbergskyrkans församling,
Jag vill bara med några rader ”säga hej”!
 
Någon formulerade här om dagen vad det skulle kunna sammanfattas i att vara kristen – att be, bry sig och fira gudstjänst.
Inget av det är efter en tid så enkelt på egen hand.
Vi behöver varandra och vi behöver församlingen.
Jag förstår att ni alla längtar efter att samlas i kyrkan igen och jag stämmer också in i den kören – jag längtar efter Er, som både församling, enskilda och arbetsgivare.
Aldrig tror jag människor använt ordet längtan så ofta som nu under pandemin. Vi längtar. Det är något fint och sunt i sig att nyanserna får komma fram och att tacksamheten och varsamheten får sätta något av tonen för våra samtal. Att våga längta är bra.
 
Håll i, håll ut och håll avstånd har vi hört till leda. Men nu vill vi väl ändå tro att det inte är så långt kvar.
 
Håll i och håll ut gäller även min personliga hälsa (bröstcancer) som jag lovat uppdatera er lite kring;
Om några veckor är äntligen denna långa period av cellgiftsbehandlingar över för att övergå i några veckors återhämtning. Sedan följer ytterligare en operation med några veckors läkning inför en avslutande daglig strålbehandling under några veckors tid. Sedan är vi framme i slutet av sommaren och äntligen hoppas jag kunna börja jobba!
 
Jag vet att det i församlingen är många som kämpar med sin hälsa, både cancer och andra sjukdomar, och jag vill ni ska veta att ni dagligen finns i mina böner. Samtidigt är jag så tacksam för att få finnas med i era förböner under denna tid.
 
Något vi känner stor glädje och lättnad över, min man Thomas och jag, är att vi hittat en bostad så att vi snart kan flytta till Järfälla. Närmare bestämt i juni. Det ser vi fram emot och jag måste erkänna att det känns som att ”flytta hem”.
 
Och tills vi möts igen, må Gud hålla, hålla dig i sin hand.
/ Johanna (pastor sjukskriven vt 21)
---------------------------------------------------------------------------------------
Låt oss fortsätta be för Johanna och tacka Gud för att det löst sig med boendet.
 
Veckan som gått
Många har hört av sig och uttryckt glädje över våra barnkörer och dess ledare Linn Ekman och Lisa Landgren! Och visst var det gott att få ta del av barnens sångglädje i söndagens gudstjänst. På det efterföljande kyrkfikat på google meet var vi drygt tio personer. Välkommen du också, det finns plats för fler. 
 
Veckan som kommer
Tillsammans i Equmeniakyrkan är vi nu inne i en period då vi särskilt ber för och samlar in pengar till vår gemensamma verksamhet här i Sverige. I söndagens gudstjänst kommer vi att göra vår lokala insamling. I Gudstjänsten får vi information om vårt nationella arbete och vi får även lyssna till predikan från en av riks-evangelister, Liselotte J Andersson. Här vill jag också passa på att tipsa om satsningen Evangelisternas digitala mötesserie den 21-24 april då fyra gudstjänster livesänds under temat ”Där två eller tre är samlade”.  Om detta och mycket mer kan ni läsa här.
Inför den här perioden har det upprättats en nationell bönekedja. Vår församling kommer att bäras fram i förbön av våra bröder och systrar i Solberga missionsförsamling utanför Nässjö och vi uppmanas i vår tur att be för Mörrums frikyrkoförsamling. Jag ringde igår och pratade en stund med deras föreståndare Gullevi Spåre och fick höra en del om församlingen och vi delade något av våra erfarenheter av att vara församling i pandemi-tid. Låt oss ta med Gullevi och hela församlingen i våra förböner veckan som kommer.
 
På tisdag kl.19 har vi en träff i kyrkan med Rubriken ”Vad tycker du att kyrkan ska göra sommar?” Välkommen du som vill engagera dig, har idéer och tankar i hur vi kan vara församling under sommarmånaderna. Anmäl ditt deltagande till undertecknad samma dag så att vi hinner organisera hur många rum vi behöver använda oss av.
 
I dag släpper församlingens råd för teologi och lärande sin folder för terminen. Välkommen att ta del av den här! Redan idag sätter studiecirkeln ”Hagar och Maria, de som fick ett namn!” igång med en digital samling.
 
Torsdagen den 22 april bjuder regionens pionjär grupp in till en träff för alla som är intresserade av att vara med och forma kristna mötesplatser, gemenskaper och nya församlingar i Stockholmområdet. Vi har ju tidigare berättat om Sandra och Samuels längtan att vara med och skapa en ny kristen gemenskap i Barkarbystaden och för den som vill fundera mer över det så är det här en bra träff att vara med på! Läs mer om hur du deltar här.
 
Kommande söndag är den tredje söndagen i. påsktiden med rubriken ”Den gode Herden”. Här en bön att bedja inför helgen.
 
Barmhärtige Gud,
du sände din Son att vara vår herde
som beskyddar oss när ondskan är nära.
Tack Gud för din heliga Ande
som låter oss höra hans röst.
Tack för att Kristus känner var och en av oss
och bryr sig om oss i vår nöd.
Låt ingenting dra oss bort från honom;
låt alla förenas i tro på dig
och på honom som du sände.
Låt det bli en hjord och en herde.
 
 
Mvh Markus Landgren, pastor i Jakobsbergskyrkans församling
 Välkommen att vara med och offra till Jakobsbergskyrkans församling:
Plusgiro 2 66 37-9
Bankgiro 313-5050
Konto SHB  6184 030 064 198
Swish Församlingen 123 123 71 55
Facebook Facebook
Instagram Instagram
Kyrkans hemsida Kyrkans hemsida
KYRKANS KALENDER
Copyright © 2021 Jakobsbergskyrkan, All rights reserved.


Vill du uppdatera dina inställningar eller avregistrera prenumeration?

Email Marketing Powered by Mailchimp