Copy
Ett nyhetsbrev från Jakobsbergskyrkan
Veckobrev v. 16
I måndags kväll var vi några som samlades framför korset i kyrkan till förbön för vår pastor Johanna.  Jag läste från Jakobsbrevet 5:14-15, tecknade med olja ett kors i pannan på henne och sedan lade vi våra händer på henne och bad om helande, om läkedom och om beskydd. I den annars mörklagda kyrksalen lyste den nedåtgående solen in och när dess strålar bröts genom korset blev det till ett starkt bländande ljus. För mig blev det en påminnelse om att det verkligen är som Paulus skriver, att korset är en Guds kraft som räddar (1 Kor. 1:18). I denna tro och i detta hopp som Jesus gett oss genom sin död och uppståndelse får vi bära fram varandra i bön. I mitt ansvar som pastor ingår bl.a. att göra just detta och på min bönelista finns just nu flera sjuka i vår gemenskap;  låt oss alla vara trogna i vår förbönstjänst.

Något från veckan som gått
I onsdags möttes styrelserna för församlingen respektive vår ungdomsförening till ett gemensamt möte. Equmenia beslutade om sommarns anställningar i Bruketverksamheten och kunde berätta att det mesta var klart och att söktrycket varit stort på kollo-platserna. Gå in på hemsidan om du vill veta mer. www.bruketsommar.se.

I söndags sändes ingen gudstjänst från Jakobsbergskyrkan. Ändå var vi några som möttes till kyrkfika på google-meet.

I går kväll var vi en handfull som tillsammans sökte svar på förra veckans fråga ”vad ska kyrkan göra i sommar?”. Redan nu kan vi berätta att vi kommer att satsa på att bjuda in till gemenskap i  i Bruket-landet, den allt mer kultiverade baksidan av Bruket-huset. Därtill siktar vårt RPG på att försöka få till ca. sex stycken buss-resor varav några kommer att gå till Bruket. Mer utförlig information om våra samlade sommarverksamhet kommer under maj månad. 

Veckan som kommer
Idag kl.19:00 börjar mötesserien med våra riksevangelister, följ länken här för mer info. Detta kan förstås också ses i efterhand, vilket till ex. möjliggör att en kan delta i kvällens samling om Equmeniakyrkans handbok kl.19.00 via zoom. Klicka här om du vill vara med,  dela dina tankar om Gudstjänsten och lyssna till något om vad Equmeniakyrkan vill med sin kyrkohandbok.

RPG’s promenadgemenskap vandrar vidare, i morgon torsdag kl.13 med start från Jakobsbergskyrkan. På kvällen kl.19 finns det möjlighet att delta i den tidigare aviserade träffen om nya kristna gemenskaper och mötesplatser. Läs mer här om hur du anmäler dig. 

På söndag blir det gudstjänst från Jakobsbergskyrkan med insamling till vårt nationella missionsarbete. Liselotte J Andersson predikar för oss.

Så till sist en bön inför helgen
Jesus Kristus, vår Herre, 
du är vägen, sanningen och livet.
Du kallar oss att följa dig 
genom motstånd och prövningar in i din glädje.
Gör oss förtröstansfulla. Gör oss trygga.
Du har själv lovat att vår sorg skall vara endast en kort tid
för att sedan vändas i evig glädje.
Tack för att ingen kan ta den glädjen ifrån oss.
Vi prisar dig med Fadern och
den heliga Anden.
Amen

Med vänliga hälsningar Markus Landgren, pastor i Jakobsbergskyrkans församling
 

Välkommen att vara med och offra till Jakobsbergskyrkans församling:
Plusgiro 2 66 37-9
Bankgiro 313-5050
Konto SHB  6184 030 064 198
Swish Församlingen 123 123 71 55
Facebook Facebook
Instagram Instagram
Kyrkans hemsida Kyrkans hemsida
KYRKANS KALENDER
Copyright © 2021 Jakobsbergskyrkan, All rights reserved.


Vill du uppdatera dina inställningar eller avregistrera prenumeration?

Email Marketing Powered by Mailchimp