Copy

Nieuwsbrief Tamam Nederland
2015 - augustus

View this email in your browser

Stichting Tamam Nederland is een hulporganisatie die zich inzet voor straatkinderen in Kaapstad in Zuid-Afrika.

Tamam Nederland werkt daarbij samen met Tâmam Street Children Ministry (Tâmam Zuid-Afrika). Samen werken we aan een betere toekomst voor de straatkinderen.
 

Facebook
Facebook
Website
Website
Email
Email

We zijn blij dat we deze brief kunnen beginnen met dankpunten!
 

  • Cobus heeft meer werk met het timmerbedrijf, dat betekent wat meer inkomen voor de familie. Ondersteuning blijft nog nodig, maar het gaat de goede kant op.
  • De familie Martin is inmiddels verhuisd naar een ruimere woning. Er is nu meer leefruimte en zelfs de mogelijkheid voor een klein kantoortje. Er was nog wel wat achterstallig onderhoud, maar ze zijn blij met dit huis.
  • Door steun van een aantal Nederlandse kerken is er geld beschikbaar gekomen voor het nodige groot onderhoud voor de auto (‘bakkie’) die een paar geleden met behulp van Nederlandse donateurs is aangeschaft.

Brand in de Bo-Kaap

In februari was er een grote brand in de krottenbuurt van de Bo-Kaap waar Tamam bij betrokken is. Huizen zijn volledig verwoest en vooral oudere mensen en baby’s zijn getroffen.
Er was chaos en er waren gewonden. De hulpdiensten zijn niet komen helpen.  De bewoners hebben in de open lucht geslapen. 
Tamam (Eleshia) heeft flink aan de bel moeten trekken voor de overheid in actie kwam. Maar de hulp bestond uit een beetje opruimen. De bodem werd niet geëgaliseerd en het bouwmateriaal werd ‘gedropt’ en verder moesten ze maar zien hoe ze zich redden. Er is gebrek aan alles. Vijf tot zes gezinnen gebruiken één kookpot. Ze waren alles kwijt.

De mensen van het kamp hebben Eleshia als ‘maatschappelijk werker' gevraagd hen te helpen bij de verwerking van dit trauma. Op dit moment is Tamam de enige organisatie die hulp biedt. Hoewel de Bo-Kaap niet hoort bij de ‘straten van Kaapstad’, is dit wel een gebied waar veel straatkinderen vandaan komen. Echter, zonder de hulp van de overheid of andere organisaties is dit niet vol te houden.

Gebedspunt: Voor meer hulp voor de mensen van de Bo-Kaap, voor meer hulp en bijstand. Voor bedden, huishoudelijke artikelen, pannen, etc.

Jacobus verloofd

Positief nieuws Jacobus. Tamam loopt al heel wat jaren met hem op. Vorig jaar meldden we dat hij werk had gevonden in een supermarkt. Jacobus is inmiddels verloofd en wil heel graag trouwen! Om zich op een leven als echtgenoot voor te bereiden is hij begonnen met een huwelijkscursus. Hij heeft zelfs al een schuurtje voor zichzelf getimmerd en is dit nu aan het inrichten. Dit zijn geweldige berichten. Hij wil echt zijn leven veranderen en is hier hard voor aan het werk.

Gebedspunt: Voor kracht en doorzettingsvermogen, dat hij bestand mag zijn tegen de verleidingen.

Bezoek studenten Nederlandse Bijbelschool

Studenten van een Nederlandse Bijbelschool zijn op zendingsreis naar Kaapstad geweest. Zij hebben ook een bezoek gebracht aan Tamam.

De groep is mee geweest de straat op en ze hebben zich ingezet in de Koffiekamer.

‘Onze’ straatkinderen en de medewerkers van Tamam voelden zich erg gezegend en bemoedigd.

Hieronder leest u enkele indrukken van de studenten.

Juliet: ‘in het donker de straat op en op een met urine doordrenkt matrasje zitten bidden, was niet bepaald ‘mijn ding’. Ik rook de straatbewoners. Toch kon ik aan het eind van de avond mijn armen om iemand heenslaan om haar een knuffel te geven. De liefde van Christus drijft ons.’

Mathijs: ‘Een 33 jarige man was nooit eerder in de Koffiekamer geweest. Het was een stoere man met twee honden. Het type ‘wie maakt me wat?’ Ik ging met hem in gesprek en hij gaf zijn hart aan Jezus.

Mees: ‘Ik heb een getuigenis mogen geven over mijn eigen verslaving en hoe ik hier uit gekomen ben.’’

Cor: ‘In de koffiekamer hebben we een toneelstuk opgevoerd van de verloren zoon. Dit kwam erg goed over. We hebben deze avond ook voor ze gezongen. Ook hebben we deze avond voor iemand gebeden die direct daarna de drugs uit zijn tas heeft gehaald en weggegooid.’

Yumna en Angelique kunnen naar school!

Nederlandse kerken hebben gecollecteerd voor het schoolgeld van Angelique (5 jaar) en Yumna (14 jaar). Zij kunnen werken aan een toekomst. Zo kunnen we levens veranderen. Voorlopig is het geld voldoende voor het komend schooljaar. Hier zullen fondsen nodig blijven om de school af te kunnen maken.

Gebedspunt: Voor blijvende financiële steun, uit Zuid-Afrika en Nederland.

Koop jij weleens via internet?

Dan kun je Tamam steunen door dit via Sponsorkliks te doen!
Wil je dit bericht ook doorgeven aan bekenden die regelmatig via internet bestellen?
 
Tamam ontvangt provisie als er online wordt gekocht bij ruim honderd winkels, waaronder bekende als Bol.com, Zalando en Booking.com en ook als je eten laat bezorgen via Thuisbezorgd.nl of een restaurant reserveert via Dinnersite.nl.

Waarschijnlijk koop of reserveer jij ook wel eens iets online en kan je ons dus helpen.

En wat helemaal fantastisch is: het kost jou geen cent extra! De klant betaalt gewoon dezelfde prijs.

We hopen dat je voortaan je online aankopen en reserveringen via SponsorKliks doet. Hoe meer mensen gebruik maken van SponsorKliks, hoe meer inkomsten, hoe meer wij kunnen doen voor de straatkinderen in Kaapstad.
 
Hoe werkt het?

Je kunt kopen via een link op onze website, of je direct aanmelden bij Sponsorkliks.

Bestellen via onze website:
Wil je je e-mailadres niet bekendmaken, dan kun je via onze eigen website bestellen. In de hoofdbalk vind je links naast het Facebook icoon een button van SponsorKliks. Door hier op te klikken kom je rechtstreeks op de Tamampagina van SponsorKliks en kun je de gewenste webwinkel zoeken.
 
Bestellen via aanmelding bij Sponsorkliks:
Hier kun je je e-mailadres doorgeven aan Sponsorkliks. Je krijgt dan iedere week automatisch een mail met de online aanbiedingen.
Uiteraard kan jouw e-mailadres op elk gewenst moment ook weer verwijderd worden, je ontvangt dan geen berichten meer van SponsorKliks.

 

Sponsorkliks
Copyright © Tamam Nederland
 

Tamam Nederland
 

Spinnekop 29
1035CL Amsterdam
020 493 3040

info@tamamnederland.nl
www.tamamnederland.nl

IBAN:
NL44TRIO0198136781


unsubscribe from this list    update subscription preferences