Copy

Nieuwsbrief Tamam Nederland
2017 - februari

View this email in your browser

Tamam Nederland zet zich in voor straatjongeren in Kaapstad in Zuid-Afrika. Samen bouwen we aan een nieuwe toekomst.

Volg ons op Facebook
Volg ons op Facebook
Bekijk onze website
Bekijk onze website
Contact via e-mail
Contact via e-mail

Dank jullie wel!


We mogen terugkijken op een jaar waarin we veel hebben mogen doen en betekenen voor de straatjongeren in Kaapstad. We zijn dankbaar voor de zegen die we op ons werk krijgen, voor de inzet van vrijwilligers en voor alle financiële steun en gebedsondersteuning. En er waren weer twee geweldige Kerstmarkten!!  Dit werk kunnen wij doen dankzij jullie inzet en bijdragen.

Tamam-puzzeltocht

Op 13 mei van 13.30-16.00 uur ben je hartelijk welkom op onze Tamam dag! Wat gaan we doen?
Er is koffie, thee en wat lekkers. Er is een korte puzzeltocht en bij een puzzeltocht horen vragen. En die vragen….. die gaan over leuke weetjes van Tamam! En natuurlijk is er tijd om even bij te praten en kennis te maken met andere belangstellenden.
Noteer 13 mei alvast in je agenda. We ontmoeten je graag op Kerkbuurt 64 in Oostzaan. Meer info volgt in onze volgende nieuwsbrief. Er zijn geen kosten aan deze dag verbonden, er staat  een busje voor een eventuele bijdrage voor Tamam.

Kerst in de Koffiekamer

Dankzij sponsors konden we een geweldig kerstdiner serveren! We hebben er een echt feest van gemaakt met een driegangen menu. Onze gasten werden bediend als in een restaurant. Een stelletje besloot hun tafeltje apart te zetten voor een romantisch diner voor twee.

Werken in de gevangenis

De gevangenis is overvol, niet een 100% bezetting, maar wel 300%! Op dit moment heeft Eleshia, onze maatschappelijk werker, wekelijks gesprekken met 13 oudbekenden van de straat. Zo werkt ze aan traumaverwerking, vaardigheden, waarden en het bouwen van een familiegevoel.
Een probleem is dat begin dit jaar veel van onze cliënten zijn overgeplaatst naar  gevangenissen op grote afstand van Kaapstad. We zoeken naar manieren om toch contact te houden.

Extraatje in gevangenis

Onze straatjongeren in de gevangenis hebben geen familie of de familie kijkt niet naar ze om. Zij hebben met de Kerst een klein bedrag ontvangen waar ze een blikje fris en een reep chocolade van konden kopen. Gewoon iets lekkers voor de verandering.

Nieuwe ontwikkelingen


Op dit moment bestaat onze doelgroep uit 200 – 300 personen, van wie een deel in de gevangenis zit. Veel van onze straatjongeren waren we uit het oog verloren, maar hebben we hier weer teruggevonden. Eleshia wil daarom graag het werk in de gevangenis uitbreiden.

We hebben twee nieuwe vrijwilligers en stellen ze even kort aan jullie voor. Allereerst Wendy: Eleshia heeft haar vorig jaar leren kennen tijdens haar werk in de gevangenis. Wendy heeft zelf het nodige meegemaakt. Ze heeft veel ervaring met de doelgroep in het gevangeniswerk. Haar hart en visie lijkt sterk op dat van Tamam. Het langdurig met mensen op weg zijn, spreekt haar enorm aan. Bij de vorige organisatie waar ze werkte was dat maximaal drie maanden.
En dan Chrissie, zij helpt Eleshia bij haar huishouden. Zij is al een tijdje geïnteresseerd en kreeg afgelopen jaar verschillende aanwijzingen van God en wil zich gaan inzetten voor Tamam. Chrissie gaat mee naar de gevangenis als ondersteuner en ze wil graag helpen bij het organiseren van twee activiteiten voor fondsenwerving.

Naar een nieuwe toekomst


De groep gevangenen waarmee we nu bezig zijn om een familieband op te bouwen is erg enthousiast en positief over onze wekelijkse bijeenkomsten. We willen met deze groep graag een apart Koffiekamer programma starten zodra ze vrijkomen. De meesten van hen worden in juni ontslagen. Naast de vaste maandagavond komt er dan een tweede Koffiekamer speciaal voor deze groep. Om ze vast te houden, om samen te werken aan een toekomst, om ze te sterken, te bemoedigen, te troosten. Gewoon om er voor ze te zijn. Op dit moment is er nog geen geld om dit mogelijk te maken.

Wil je ons helpen?


Om ons werk op straat, in de Koffiekamer en in de gevangenis te kunnen doen, hebben we donateurs en werkers nodig. Je zou ons enorm helpen met een maandelijkse bijdrage (NL44TRIO0198136781). Ook met kleine bijdragen zijn we heel blij! En weet je dat je ook periodiek kunt schenken zonder notaris? Giften zijn aftrekbaar.

We dagen je uit!

 

Wil jij je inzetten voor straatjongeren in Kaapstad?

Vind je het aantrekkelijk om voor een kleine stichting te werken waar we elkaar allemaal kennen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

We zoeken enthousiaste mensen die ons op vrijwillige basis willen helpen bij verschillende taken. Kijk of er een taak bij staat die jij leuk vindt! Meer info op onze website

Gebedspunten


Houd Oom Japie in je gebeden en gedachten. Oom Japie is al 20 jaar vaste vrijwilliger in de Koffiekamer en een vaderfiguur voor onze jongeren. Zijn terechtwijzigingen worden door hen geaccepteerd. Hij heeft eind vorig jaar een zware hartaanval gehad en het herstel verloopt erg traag. Bid voor zijn familie en vooral voor ‘zijn kinderen’.

We vragen ook gebed voor Cobus en Eleshia en alle vrijwilligers.
 

Cadeaus of boeken met een doel

Ga je via internet boeken of cadeaus bestellen? Doe dit dan via YouBeDo (boeken) of Sponsorkliks. Hiermee steun je Tamam en het kost je niets extra!

Ga voor het bestellen van boeken naar YouBeDo. Dan ontvangen we zelfs 10% van je netto aankoopbedrag omdat ze geen winstoogmerk hebben.

Voor al je andere cadeaus kun je terecht bij meer dan 100 webwinkels bij Sponsorkliks. Het percentage voor Tamam wisselt per webwinkel. Maar… vele beetjes maken samen toch verschil. En wie weet is jouw vaste webwinkel ook wel aangesloten bij Sponsorkliks. Je kunt inloggen via de button van YouBeBo of Sponsorkliks onderaan deze nieuwsbrief.
Sponsorkliks (toegang tot 100 webwinkels)
YouBeDo internet boekwinkel (Tamam ontvangt 10%)
Copyright © Tamam Nederland

Tamam Nederland

Spinnekop 29
1035CL Amsterdam

020 493 3040

info@tamamnederland.nl
www.tamamnederland.nl

IBAN:
NL44TRIO0198136781unsubscribe from this list    update subscription preferences 


This email was sent to wckramer@tiscali.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Tamam Nederland · Spinnekop 29 · Amsterdam, NH 1035cl · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp