Copy

Nieuwsbrief Tamam Nederland
2015 - december

View this email in your browser

Stichting Tamam Nederland is een hulporganisatie die zich inzet voor straatkinderen in Kaapstad in Zuid-Afrika.

Tamam Nederland werkt daarbij samen met Tâmam Street Children Ministry (Tâmam Zuid-Afrika). Samen werken we aan een betere toekomst voor de straatkinderen.
 

Facebook
Facebook
Website
Website
Email
Email

Van wees tot vader voor straatkinderen

We willen u graag iets meer vertellen over de achtergrond van het leidende echtpaar vanTamam, Cobus en Eleshia Martin. In dit verhaal vertelt Cobus hoe God hem voorbereidde op zijn roeping.

“Als je opgroeit in een weeshuis, beschouwt iedereen je automatisch als een ‘probleemkind’. Ik leerde de mensen buiten de muren, de ‘dorpsjapies’, te haten. Ik nam bokslessen. Op een dag zag ik de politie een ‘zwarte’ molesteren. Ik dacht: ‘Dat is het, dat wil ik ook: mensen ongestraft in elkaar slaan.’

Lees het hele verhaal ‘Van wees tot vader voor straatkinderen’

Kinderen voor kinderen


Zaterdag 10 oktober mochten twee bestuursleden, Oscar en Nikki, bij de weekendacademie twee interactieve lessen geven over de straatkinderen. Supergaaf om te doen. Veel enthousiaste en empathische kinderen. Ze mochten ons interviewen. En wat een slimme vragen! Een hoopvol begin van een goede samenwerking.

Het schooljaar 2015 – 2016 gaat de Weekendacademie op twee locaties proefdraaien in samenwerking met Tamam Nederland.

De kinderen van de weekendacademie (groep 7 en 8) krijgen het hele seizoen les aan de hand van 4 thema’s: gezonde levensstijl en vitaliteit, burgerschap en identiteit, geld en inkomen en communicatie en media. En bij elk thema wordt er aandacht besteed aan de straatkinderen in Kaapstad.

Zo werken we aan een stukje bewustwording. We kijken uit naar een geweldig jaar.
 

Over Jacobus


In een eerdere nieuwsbrief hebben we verteld dat Jacobus een vriendin heeft en heel serieus met zijn toekomst bezig is. Inmiddels heeft hij ook de moed gevonden om zijn verleden te delen met zijn schoonfamilie.

Gebedspunt: Wilt u blijven bidden voor Jacobus, voor Gods hulp op de weg die hij is ingeslagen.
 

Verloren kinderen weer thuis


Tijdens de WK voetbal in 2010 zijn de straten van Kaapstad ´schoongeveegd´. De overheid wilde een goede indruk maken door alle daklozen uit de stad te jagen.
Een kleine groep van ´onze´ kinderen vond onderdak in een leegstaand huis in de Bo-Kaap. Het was te ver om de Koffiekamer te blijven bezoeken. In deze periode hebben ze flink gebruik gemaakt van drugs.

Kortgeleden heeft de overheid het huis ontruimd en leven de kinderen weer in de straten van Kaapstad. Het positieve is dat ze weer trouw de Koffiekamer bezoeken. Iedereen is blij dat ze er weer zijn. Ze horen er weer bij. Er heerst een goede sfeer. Positief is ook dat ze weer begeleiding krijgen.

Gebedspunt: Dat deze jongeren beseffen dat ze waardevol zijn in de ogen van God.

Vrouwendag met passie

Amelia, bestuurslid van Tamam Zuid-Afrika, heeft 14 november een Vrouwendag georganiseerd in Kaapstad.100 vrouwen zijn ingegaan op de uitnodiging. Zij leidde deze dag vol overgave en met passie.

Het was een dag vol bemoediging en getuigenissen. Ook Jacobus vertelde zijn verhaal: Hij had lang gewacht tot Cobus en Eleshia hem zouden vragen of hij hun zoon wilde worden. Toen hem dat te lang duurde heeft hij het ze zelf maar gevraagd. Ze hebben ‘ja’ gezegd.

Ook Jo-Ann vertelde haar levensverhaal:. Ze heeft een groot deel van haar leven op straat gewoond en bijna haar kind verloren.  Dankzij Cobus, Eleshia en Renee (bestuurslid Zuid-Afrika) is haar leven veranderd. Ze is getrouwd, heeft een huis en zicht op een betere toekomst.

Naast een mooie financiële opbrengst voor deze dag zijn er ook 100 vrouwen die het verhaal van Tamam door kunnen vertellen aan hun directe omgeving.

Gebedspuntmeer betrokkenen en donateurs in Zuid-Afrika

Wintermarkt


Vrienden van Tamam hebben op 21 november zelfgemaakte jams en cadeaus verkocht op de Wintermarkt in de Westzijderkerk in Zaandam. Het is geweldig dat zoveel mensen Tamam een warm hart toedragen.

Op 12 december is er een Kerstmarkt in de Grote Kerk in Edam. Ook deze dag is mogelijk door inzet van vrijwilligers. U bent van harte welkom!
 


Cadeaus met een doel

Gaat u via internet boeken of cadeaus bestellen voor de komende feestdagen? Doe dit dan via YouBeDo (boeken) of Sponsorkliks. Hiermee steunt u Tamam en het kost u niets extra!

Bij YouBeDo ontvangen we zelfs 10% van uw netto aankoopbedrag omdat ze geen winstoogmerk hebben. Bij Sponsorkliks wisselt het per webwinkel. Maar… vele beetjes maken samen toch verschil.
 
Sponsorkliks (toegang tot 100 webwinkels)
YouBeDo internet boekwinkel
Copyright © Tamam Nederland
 

Tamam Nederland
 

Spinnekop 29
1035CL Amsterdam
020 493 3040

info@tamamnederland.nl
www.tamamnederland.nl

IBAN:
NL44TRIO0198136781


unsubscribe from this list    update subscription preferences