Copy

Nieuwsbrief Tamam Nederland
2016 - september

View this email in your browser

Stichting Tamam Nederland zet zich in voor straatjongeren in Kaapstad in Zuid-Afrika.

Tamam Nederland werkt daarbij samen met Tâmam Ministry (Tâmam Zuid-Afrika). Samen werken we aan een betere toekomst voor de jongeren op straat.
 

Facebook
Facebook
Website
Website
Email
Email
Vraag aan een dakloze:
 

Hoe begint jouw dag?


“De meeste dagen zijn allemaal hetzelfde. Ik word ’s morgens vroeg wakker, voor de bewakers van het terrein komen. Als je niet op tijd bent, dan schoppen ze je wakker en dat doen ze niet zachtzinnig.”
 
We feliciteren Luan, vrijwilliger in de Koffiekamer (gemeenschapscentrum) met zijn huwelijk


Geslaagde directeur

Onze directeur in Kaapstad, Eleshia Martin, is met zeer goede cijfers afgestudeerd als maatschappelijk werker. Wij zijn blij met dit geweldige nieuws. Dit geeft ons nog betere ingang bij officiële instanties.
 

Dekens om te delen

Deze winter was er een grote behoefte aan dekens bij de mensen op straat (in Kaapstad is het winter als het bij ons zomer is). Verschillende organisaties doneren dekens, maar vanwege een schoonmaakactie van de overheid, zijn de mensen op straat hun dekens kwijtgeraakt.
 
We kregen een donatie van dekens van een collega en haar man. Na een eerste uitdeelactie besloten we om trouw te blijven aan onze waarden. Namelijk het opbouwen van relaties en onze cliënten een eigen verantwoordelijkheid geven. We nemen nu de dekens mee naar ons gemeenschapscentrum (De Koffiekamer). Degenen die daar komen krijgen een deken voor zichzelf én een extra deken voor iemand die ze kennen en nog geen deken heeft. Verschillende cliënten kwamen terug met verhalen over hoe goed het was om op deze manier een ander te kunnen helpen.
 

Boodschap van hoop

Eleshia kreeg een telefoontje van een jongeman die een groot deel van zijn leven in de gevangenis had doorgebracht vanwege een criminele levensstijl. Haar verhaal:
“Cobus en ik hebben hem zo vaak bezocht als mogelijk was. Toen hij uit de gevangenis kwam probeerde hij zijn leven op te bouwen. Maar hij raakte verslaafd aan TIK, werd vader en belandde weer op straat. Hij bleef contact houden en belde één tot twee keer per jaar. Dan vertelde hij hoe het ging en maakte een afspraak voor een gesprek, dat nooit plaatsvond.
 
Zaterdag belde hij me weer. Hij vertelde me dat hij al maanden een vaste baan heeft. Hij realiseerde zich dat het tijd is voor veranderingen in zijn leven. Toen ik hem vroeg of hij zijn baan leuk vindt, zei hij: als ik mijn huis ’s morgens verlaat met een lach op mijn gezicht en ’s avonds weer binnen kom met een lach op mijn gezicht, wat denk je dan zelf? Ik hou van mijn baan!”
 
Relaties zijn van levensbelang!! Ze vragen alleen een heel lange adem.
 

Pollsmoor gevangenis

Eleshia bezoekt nu heel frequent de Pollsmoor gevangenis, waar een aantal van onze cliënten verblijven. Dit is de gevangenis in Kaapstad waar je terecht komt na een zwaar misdrijf. De bezetting van deze gevangenis is niet 100% maar 300%, overvol dus.
Het werk in de gevangenis kost haar veel energie maar levert tegelijk veel op. Het lange rijden (ruim 5 kwartier enkele reis) en het lange wachten (ondanks een pasje) kosten haar energie en maken dat ze maar een beperkt aantal cliënten op een dag kan zien. Er zijn nu ongeveer 60 van onze cliënten in Pollsmoor.  Drie hiervan volgen bij Eleshia een intensief programma, de overigen ziet ze op sociale basis. Er is grote openheid en ondanks alle schaamte delen ze nu hun emoties en pijn. En dit is weer een stap verder in herstel.  
 
Eén van deze cliënten is een generaal van bende 'achtentwintig' (de bendes in Kaapstad hebben allemaal een nummer).  Deze 'generaal' is opgegroeid op de straat en het laatste contact met hem was 19 jaar geleden. Het duurde drie maanden voor er een goede relatie was opgebouwd. In oktober komt hij, na 22 jaar gevangenis, voorwaardelijke vrij. In zijn ogen was er nooit een toekomst voor hem buiten de muren van de gevangenis. Maar nu is hij serieus aan het nadenken over zijn toekomst. Hij maakt plannen voor een beter leven.

Gebedspunten:
 

Voor het verder groeien van relaties, dat deze jonge mannen emotioneel herstellen breken met hun levensstijl van verslaving en criminaliteit.

Van een sessie achter de tralies: “…Als ik niet in de gevangenis ben, drink of drugs gebruik, ga ik lopen. En iedere keer als ik mijzelf terugvind op een plaats delict, wil ik mijn leven veranderen. Maar ik weet niet waar ik moet beginnen...”

Houd onze cliënten in je gebeden. Ze maken keuzes waar ze later spijt van hebben. Ze hebben leiding nodig en bovenal genade.
 
Gesprekken op straat zijn altijd weer een uitdaging. Blijf onze cliënten voor Gods troon brengen. Ze hebben te maken met veel moeilijkheden en diepe emotionele pijn. We vragen ook gebed voor Eleshia, dat ze de wijsheid en de woorden krijgt om op de goede manier hiermee om te gaan.


Dankpunt:

Wij zijn God dankbaar voor de kansen die we krijgen.

 

Cadeaus of boeken met een doel

Gaat u via internet boeken of cadeaus bestellen? Doe dit dan via YouBeDo (boeken) of Sponsorkliks. Hiermee steunt u Tamam en het kost u niets extra!

Bij YouBeDo ontvangen we zelfs 10% van uw netto aankoopbedrag omdat ze geen winstoogmerk hebben. Bij Sponsorkliks wisselt het per webwinkel. Maar… vele beetjes maken samen toch verschil.
Sponsorkliks (toegang tot 100 webwinkels)
YouBeDo internet boekwinkel
Copyright © Tamam Nederland
 

Tamam Nederland
 

Spinnekop 29
1035CL Amsterdam
020 493 3040

info@tamamnederland.nl
www.tamamnederland.nl

IBAN:
NL44TRIO0198136781


unsubscribe from this list    update subscription preferences 


This email was sent to wckramer@tiscali.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Tamam Nederland · Spinnekop 29 · Amsterdam, NH 1035cl · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp