Copy

Nieuwsbrief Tamam Nederland
2015 - april

View this email in your browser

Stichting Tamam Nederland is een hulporganisatie die zich inzet voor straatkinderen in Kaapstad in Zuid-Afrika.

Tamam Nederland werkt daarbij samen met Tâmam Street Children Ministry (Tâmam Zuid-Afrika). Samen werken we aan een betere toekomst voor de straatkinderen.
 

Facebook
Facebook
Website
Website
Email
Email

Eerste nieuwsbrief Tamam Nederland


Wij zijn ontzettend blij dat we u onze eerste nieuwsbrief als 'Tamam Nederland' kunnen versturen. De afgelopen maanden hebben voor ons in het teken gestaan van een stichtingsplan, statuten en het vinden van bestuursleden. Maar..... het is rond! Zoals u ziet kunt u ons ook al volgen via Facebook en natuurlijk vindt u informatie op onze website.

Op 6 maart konden we de statuten tekenen bij de notaris en vorige week ontvingen wij het bericht van de belastingdienst dat we zijn erkend als een ANBI instelling.  Dit betekent dat uw giften aftrekbaar zijn. Wilt u uw automatische overschrijving aanpassen aan onze nieuwe gegegevens?
IBAN: NL44TRIO 0198136781 t.n.v. Tamam Nederland.

Steunt u ons nog niet financieel, wilt u dan overwegen dit te doen?
Voor Tamam Nederland is een eigen logo ontworpen, met als uitgangspunt het logo van Tamam Zuid-Afrika wat we hiernaast hebben afgebeeld.

De figuren in het logo zien wij als een verwijzing naar Petrus die de verlamde man bij de tempelpoort de hand reikt en weer op eigen voeten zet. Hij geeft deze man (eer)herstel, hoop en Leven (Handelingen 3) . De man wordt gezien en hoort er nu helemaal bij.
 

Tamam Nederland in het kort

Tamam Nederland bestaat uit een klein team van bestuur en vaste medewerkers, met daaromheen een groep van betrokkenen. Dit zijn allemaal vrijwilligers. 

Vanuit Nederland kunnen we niet deelnemen aan het feitelijke werk op straat en de bezoeken in bijvoorbeeld ziekenhuis of gevangenis. Wel kunnen we vanuit Nederland hulp bieden bij de organisatiekant en fondsenwerving.

Uitgebreide informatie vindt u op onze website http://www.tamamnederland.nl

Nieuws familie Martin

Nieuws van het leidende echtpaar in Kaapstad. Cobus krijgt steeds meer werk als timmerman. Af en toe moet hij zelfs iemand inhuren. Hij maakt lange werkdagen.

Het positieve is dat er, hoewel onregelmatig, inkomsten zijn voor het gezin en een leertraject voor de straatkinderen (learning on the job). Het negatieve is dat Cobus minder tijd heeft om de straat op te gaan. Dit komt nu hoofdzakelijk neer op Eleshia.

Actie van jongeren

Begin maart mochten we een gast-catecheseles geven in Krommenie. Hier was ook jeugd uit Wormer bij aanwezig. Het thema van de les was het werk onder straatkinderen in relatie met Handelingen 3: de handreiking van Petrus aan de verlamde man en onderlinge verbondenheid. Aan het eind van de les kreeg iedereen 2 euro. Dit mochten ze in hun zak steken of vermenigvuldigen. En vermenigvuldigd hebben ze het! Ze verdienden in totaal 650 euro met auto's wassen en de verkoop van cakejes!

Geweldig dat ook jongeren zo betrokken zijn met het werk voor straatkinderen.

U kunt ons helpen zonder extra kosten!

Bestelt u wel eens boeken via internet, dan wijzen we u graag op de mogelijkheid om dit te doen via http://www.youbedo.com

YouBeDo is een internetboekhandel zonder winstoogmerk. Bij YouBeDo gaat 10% van uw uitgave naar een goed doel dat u zelf kunt kiezen. Ook Tamam Nederland staat hier bij. Via bovenstaande link komt u rechtstreeks op deze website. Ook op onze eigen website vindt u in het menu rechts een link naar YouBeDo. In Nederland geldt een vaste boekenprijs, dus u betaald niets meer dan ergens anders. Zó kunt u vaker helpen!

You can make a difference
Be the change
Do it now

In onze volgende nieuwsbrief willen we graag weer wat meer vertellen over de werkzaamheden in Kaapstad.

Almetaal BV bedankt voor de sponsoring van onze geboortekaartjes. Op deze manier konden wij op een ludieke wijze de geboorte van onze stichting kenbaar maken.
Copyright © * Tamam Nederland
 

Tamam Nederland
 

Spinnekop 29
1035CL Amsterdam
020 493 3040

info@tamamnederland.nl
www.tamamnederland.nl

IBAN:
NL44TRIO0198136781


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp