Copy
You receive this mail as you are a professional contact of 24+.
If you no longer wish to receive these mails, you can unsubscribe below.
View this email in your browser

             NIEUWSFLASH    JANUARI 2017

SAMENWERKING 24+ EN CHECKMARKET
 
24+ en CheckMarket slaan de handen in elkaar. Vanaf 2017 werkt 24+ samen met een full service enquêteplatform om jouw enquêteproject verder te optimaliseren.
 
24+ en CheckMarket, de perfecte match
 
Op vandaag kiezen al heel wat bedrijven voor CheckMarket om zelf enquêtes op te zetten en zo snel over de antwoorden te beschikken. Je kan de DIY (do it yourself) enquête tool al inzetten voor diverse distributiekanalen zoals e-mail, SMS en schriftelijke enquêtes. Vanaf nu zal je vanuit CheckMarket account ook kunnen kiezen voor telefonische dataverzameling via 24+. Onze ervaren enquêteurs zorgen voor kwalitatieve data en kunnen in 4 talen bellen naar je doelgroep (Nederlands, Frans, Engels en Duits).

24+ en CheckMarket bundelen dus de krachten om jou toe te laten  om op een efficiënte en voordelige manier nieuwe en actiegerichte inzichten te bekomen via onderzoek.
Bepaal alles zelf
  
Het voordeel van onze samenwerking is dat je de vragenlijst volledig zelf in de tool kan zetten, wat kostenbesparend is én met een druk op de knop 24+ kan inschakelen om ook telefonisch onderzoek te doen. Via telefonisch onderzoek kan je bepaalde doelgroepen beter bereiken en kan je op bepaalde vragen dieper ingaan. Je combineert dus moeiteloos diverse kanalen en kan bovendien je kosten beperken.

Wil je graag ondersteuning bij het opzetten van je enquêteproject? Dat kan! Onze projectmanagers leiden graag alles voor jou in goede banen en kunnen hulp aanbieden bij het maken van je vragenlijst of het analyseren van de resultaten.
 

Interessante scenario’s via CheckMarket
Omnichannel
Wil je een doelgroep bevragen waarbij je van sommige enkel e-mailadressen hebt, van anderen GSM nummers of vaste nummers en van de overigen alleen maar postadressen? Via het DIY-model van CheckMarket kan je de volledige doelgroep nu bevragen met één enquête (e-mail, sms, papier en telefonisch) en de resultaten eenvudig bundelen.
 
Follow-up sales en intake formulieren
Plaats eerst een CheckMarket formulier op je website. Vervolgens kun je hier een zelf gekozen workflow achter zetten waarbij het invullen van een formulier een automatische medling stuurt naar 24+ om dit op te volgen. Je kan de invuller van het formulier bijvoorbeeld laten bellen door 24+ voor het vastleggen van een afspraak met een adviseur.
Aanvullen van respondenten
Heb je onvoldoende respondenten op een van je enquêteprojecten via CheckMarket? Schakel 24+ dan in voor bijkomende telefonische dataverzameling.


 
Telefonische follow-up extra info
Wens je na een online enquête meer toelichten of commentaar van je respondenten? Geef de respondenten door aan 24+ zodat onze medewerkers hen kunnen contacteren voor meer uitleg. Deze aanvullende informatie levert vaak interessante nieuwe inzichten op.
Telefonische follow-up ontevreden klanten
Geeft een klant in een online enquête aan ontevreden te zijn, dan kan er automatisch een telefonische follow-up enquête getriggerd worden, waarbij 24+ de klant contacteert en peilt naar de oorzaak. Deze opvolging kan weer een melding triggeren naar de opdrachtgever, waarbij een verslag van de online en telefonische enquête wordt meegestuurd of op dashboards wordt getoond in de tool van CheckMarket. En dit alles in near real time en volledig automatisch. Zo kan je ‘at risk’ klanten snel terugwinnen en je ‘churn rate’ verminderen. De ROI van zo’n projecten is enorm hoog!
10 kanalen, 1 rapport

Haal het uiterste uit je enquêtes en bereik zoveel mogelijk respondenten door de juiste distributiekanalen te kiezen. Met de bestaande kanalen van CheckMarket (e-mail, SMS, web, social media, papier, …) geraak je al een heel eind, maar om het helemaal compleet te maken, zal 24+ een extra kanaal aan deze lijst toevoegen. CheckMarket voorziet het juiste gereedschap (het DIY-model) en jij kiest welk kanaal je wil gebruiken.
 
En het beste moet nog komen! Alle data komen samen in 1 rapport. Dankzij onze samenwerking zullen de antwoorden van de telefonische interviews ook meteen zichtbaar zijn in de tool van CheckMarket. Daarnaast kan je de resultaten per kanaal opvolgen via de filteropties in de rapportage van CheckMarket en dit allemaal in real time.
Voordelen samenwerking CheckMarket
Eenvoudige tool, gebruiksvriendelijk DIY-model
 
Alle kanalen in één rapport
 
Lagere kost dan klassieke onderzoeksbureaus
 
Meer inzicht in non-respons redenen
Mogelijkheden tot doorvragen

Meer responons voor bepaalde doelgroepen
 
Neutrale partij als interviewer

Alle real-time data te checken in je CheckMarket account

Vraag nu uw offerte aan
Our mailing address is:
24+ nv
Roderveldlaan 4
2600 Berchem
sales@24plus.be

 
Copyright © 2017 24+ nv, All rights reserved.
unsubscribe from this list