Copy
Nieuws van Kindcentrum Het Kompas
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief 26   19 maart 2020
Agenda
                         April en mei
 
vrij. 10 en ma. 13 apr. Goede Vrijdag en Tweede Paasdag
ma. 27 apr. t/m vrij. 8 mei Meivakantie
di.   19 mei Schoolreizen gr. 1 t/m 7
ma. 18 t/m wo. 20 mei Schoolkamp gr. 8
do. 21 en vrij. 22 mei Hemelvaartsdag en vrije dag
Vanuit de directie

Lief en leed
Op 6 maart is Jop geboren! Hij is de zoon van Martin en Rosalie van der Linde en broertje van Merel en Annemijn. Van harte gefeliciteerd met dit kleine, grote wonder! Op het geboortekaartje lezen we:

DOOR HEM BEDACHT
DOOR HEM GEMAAKT
DOOR HEM GELIEFD EN AANGERAAKT
ZO OVERWELDIGEND, ZO ONBESCHRIJFELIJK
JE BENT MEER DAN EEN WONDER!

Corona
Wat een bijzondere tijd beleven we gescheiden van elkaar. Een bijna lege school maar geen vakantie. Toch zijn we met elkaar verbonden door de digitale mogelijkheden die we nu hebben. Gelukkig maar. Mijn complimenten voor de leerkrachten die maandag superhard gewerkt hebben om alles klaar te krijgen voor het thuiswerk van de kinderen. Ook een groot compliment voor hoe u als ouders de spullen hebt opgehaald. Niemand hoefde lang te wachten: mensen kwamen druppelsgewijs binnen. Het verliep soepel.
En nu zijn jullie thuis aan de slag. Als ouders geeft het wel een inkijkje in welk werk de kinderen eigenlijk te doen hebben en misschien ook wel hóe ze het werk doen. Zo heeft elk nadeel ook weer een voordeel.

Annuleringen
Vanwege de maatregelen regent het ook afmeldingen van evenementen en bijeenkomsten. Zo ging gisteren het Open Huis op ons Kindcentrum niet door. Ouders die interesse voor onze Opvang of onze school hebben kunnen via de mail een afspraak maken. Verder gaan voor school alle cultuurvoorstellingen niet door. Ook de Koningsspelen zijn voor heel Nederland afgelast. Ongetwijfeld zullen er nog meer zaken volgen. Ik houd u op de hoogte.

Thuisonderwijs en tips
Ik wil u als ouder vragen om van de situatie thuis-aan-het-schoolwerk een foto te maken die straks in het portfolio opgenomen kan worden. Het is zo’n bijzondere tijd dat we dat ook graag
“voor later” willen vastleggen.

Tips:
-Voor kinderen zijn samen gezelschapsspelletjes doen ook heel goed. Met dobbelsteenspelletjes leren kinderen tellen, doortellen en het puntenbeeld van de dobbelsteen in één oogopslag herkennen. Suggesties : Regenwormen, uno, ganzenbord, domino, kwartet, vier op een rij, set, verschillende smartgames.
Wat kun je thuis doen met je kleuter?
-Algemeen is het belangrijk en ook fijn om een dagstructuur zichtbaar te maken voor je kind. Kijk bijv. op https://www.kleuteruniversiteit.nl/wp-content/uploads/2020/03/Kleuteruniversiteit-dagschema-thuisonderwijs.pdf
-Ook voor buiten zijn er genoeg ideeën te vinden op internet. Kijk bijv eens op Facebook bij Kommee.
-Als je nog meer wilt leren over thuis onderwijs geven vind je hier heeeel veel tips: https://jufbianca.nl/2020/03/hoe-geef-je-thuisonderwijs-aan-kleuters/

Truus Biemond
 

Halt Social Media

De mevrouw kwam binnen die ons ging vertellen over Halt. Ze begon met het vertellen wat halt inhield. Als tweede ging ze vragen wat mensen op hun telefoon hadden een van die vragen was: wie heeft er insta.

Daarna ging ze verhalen vertellen over kinderen die gepest werden op sociale media. Het eerste verhaal ging over een jongen genaamd Schapenkop omdat een van zijn vrienden een foto had geplaatst van hem met een schapenkop. Na een dag wist bijna de hele school het, omdat hij elke dag schapen geluiden over hem heen ging daardoor wou hij niet meer naar school en kwam in aanraking met Halt.

Het laatste verhaal ging over een meisje die een naakt foto had gestuurd naar haar vriendje. Ze had er een hele tijd geen last van, maar toen ze het uitmaakte had het vriendje de foto naar bijna iedereen van de school gestuurd, toen ze de volgende dag op school kwam keek iedereen haar aan en lied een vriendin de foto zien. Ze wou nooit meer naar school maar omdat ze de hele tijd spijbelde kwam ze in aanraking met Halt en heeft het ex-vriendje sorry moeten zeggen.
Toen zei ze:’ Dit is het einde hoop dat jullie het leuk hebben gehad en er wat hebben van geleerd!!’ 

Gemaakt door Sil en Jasmijn

Biddag

Het thema van de kerkdienst was: Vraag gerust.

Biddag was woensdag 11 maart in de Grote Kerk en er werden veel liedjes gezongen. Vanaf school gingen we op de fiets naar de kerk. Er was ook en poppenspel en dat ging over dat je het gerust kon vragen.

Er was een gedicht over dat je alles kan vragen aan God, er was ook een schriftlezing uit Lukas 1 tot en met 12 in 3 stukken.

Er waren 2 kleine preken. Aan het einde van de dienst was er een collecte. Toen was de dienst afgelopen.

Lucas en Lotte uit groep 8

Godsdienst
Het thema voor volgende week is: "Een dag om opnieuw te beginnen".

We lezen: Matteüs 18: 21-35, 19: 16-30 en 21: 1-11. 
Een man krijgt een grote schuld kwijtgescholden, maar vervolgens wil hij van iemand wel zijn geld hebben. Daar lijkt het op als wij elkaar niet vergeven, vertelt Jezus. Een rijke man krijgt te horen dat hij zijn bezittingen weg kan doen en Jezus rijdt als koning op een ezel Jeruzalem binnen. Dit is een dag om opnieuw te beginnen!

Lied van de week
Het lied voor volgende week is: God is altijd heel dichtbij (Kinderopwekking 195)

Refrein:
God is altijd heel dichtbij,
Hij wil zorgen voor jou en mij.
 
1.Hij maakt een lichtje waar het donker is,
dat je de weg ziet en jij je niet vergist.
 
God is altijd heel dichtbij,
Hij wil zorgen voor jou en mij.
 
2.Als je moet huilen, als het tegenzit,
wil Hij je troosten, hoort Hij wat je bidt.
 
God is altijd heel dichtbij,
Hij wil zorgen voor jou en mij.
 
3. Slaap je en droom je, Hij waakt over jou,
God is je Vader, liefdevol en trouw.
 
God is altijd heel dichtbij,
Hij wil zorgen voor jou en mij.
 
4. Waar je naar toe gaat, wat er komen zal,
Hij is er altijd, God is overal.
 
God is altijd heel dichtbij,
Hij wil zorgen voor jou en mij.
 
Jarigen
1f162f57-cabf-4f6b-ab77-d5bc59fdcaa0.jpg

De volgende kinderen zijn de komende week jarig: Damian Gutierrez, Milou Dikken, Seth Hoogstede, Jelano lassche, Ruben Jordens, Ravi van der Kamp en Noah Mansveld.

Meester Ger hoopt volgende week ook een jaartje ouder te worden.

Van harte gefeliciteerd, een heel gezellige dag toegewenst!

Volg ons op Twitter    Volg ons op Facebook    Nieuwsbrief doorsturen
Beste <<Name>>, je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven op onze website of ons daar toestemming voor hebt gegeven.
Indien gewenst wijzig hier je voorkeuren of schrijf je uit.. Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Ons e-mailadres is: kindcentrumkompasvollenhove@accrete.nl.
Kindcentrum Godfried Van Rhenenlaan 1 Vollenhove, OV 8325 EV Netherlands

Copyright © 2020 Kindcentrum, Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum · Godfried Van Rhenenlaan 1 · Vollenhove, OV 8325 EV · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp