Copy
Nieuws van Kindcentrum Het Kompas
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief 7
donderdag 7 oktober 2021
Agenda
vrijdag 8 oktober Verkoop aardbeien voor Duchenne
donderdag 14 oktober  Voorleeswedstrijd
vrijdag 15 oktober
Laatste schooldag voor de herfstvakantie
maandag 25 oktober Eerste schooldag na de herfstvakantie
zaterdag 30 oktober Start realisatie van het 'Groene Plein' komt u ook helpen?
Godsdienst
 


Hoe sterk ben jij?

Genesis 32: 23-33, 33: 1-11 en 35: 16-29

Jakob is op weg naar Esau, zijn broer waar hij eerder voor gevlucht is. Onderweg vecht hij met een onbekende. Hij krijgt de naam Israël, want hij heeft gevochten met God en met de mensen. Als Esau en Jakob elkaar zien, blijkt Esau sterk genoeg om te vergeven.

 

Lied van de week
Raak me aan  (Rikkert Zuiderveld)
 
Wanneer je alleen staat
van iedereen los
een eenzame boom zonder bos
een arm om je schouder
een hand op je arm
dat maakt je van binnen weer warm

refrein:
raak me aan (2x)
raak me eventjes aan
raak me aan (2x)
dat het beter zal gaan
raak me aan

Wanneer je verdriet hebt
en alles gaat fout
het lijkt of geen mens van je houdt
een zoen op je voorhoofd
een hand door je haar
die zeggen: het komt voor elkaar

refrein

Als jij niet mag meedoen
je staat er maar bij
je denkt: het wordt nooit wat met mij
een por in je zij
of een hand op je hoofd
van iemand die in je gelooft

refrein
Vanuit de directie
Welkom
In de Weilanden groep krijgen ze er ineens twee kinderen bij: de zusjes Elize en Lieke zijn 4 jaar geworden. Van harte gefeliciteerd! Gelukkig zijn jullie al goed gewend in de groep door de peuter-kleutergroepen die we draaien. We wensen jullie veel plezier op school!

Lief en leed
We feliciteren grote broer Joah-Immanuël en grote zus Eva-Lavelle en natuurlijk vader en moeder met de geboorte van Mirre-Jaëlle. Veel geluk mét haar en voor haar!
Gods zegen gewenst.

Groene plein
Het gaat gebeuren! Binnenkort starten we dan werkelijk met de aanleg van ons groene plein. We hebben er zin in! Omdat het een groot gebeuren is, hebben we een projectleider van het professionele tuinbedrijf Huisje, Boompje, Plantje ingehuurd. Esmée Milan heeft ons geholpen met een prachtig ontwerp die ze graag met u deelt op het vragen uurtje. Zie verderop in deze nieuwsbrief.

Handen uit de mouwen
We nodigen jullie ouders, grootouders of mensen uit de buurt uit om ons Kindcentrum te helpen met het realiseren van het groene schoolplein. Onder begeleiding van de medewerkers van Huisje Boompje Plantje halen we de tegels eruit, hergebruiken wij deze tot zit- en speelplekken en zorgen we voor een groene invulling van het plein. Alle handen kunnen we goed gebruiken: mét groene vingers of zonder, twee rechter of twee linker… Het maakt niet uit! De medewerkers van Huisje Boompje Plantje zetten jou op de juiste plaats. Daarnaast mag een lekkere kop koffie/thee tussendoor natuurlijk niet ontbreken en zo maken we er een supergezellige tijd van met elkaar. Doe oude kleren aan en neem evt. tuinhandschoenen mee, de rest wordt geregeld. Alvast bedankt voor jullie hulp!
(vanwege veiligheidsvoorschriften en machines op het plein kunnen kinderen niet mee)
Zie voor datum en tijd het kopje verder op in deze nieuwsbrief.

Gymkleren
Wilt u uw kinderen helpen herinneren aan het meenemen van de gymtas? We merken vooral in de bovenbouw dat te veel kinderen geen gymspullen bij zich hebben. Niet zo fijn en niet zo fris...

Kinderboekenweek geopend
Gisteren hebben we buiten samen met de kinderen de aftrap van de Kinderboekenweek gevierd. Het thema dit jaar is: "Worden wat je wil". Liedjes werden luidkeels gezongen en de dansjes volop meegedaan. Mooi om te zien dat sommige kinderen verkleed als brandweerman, militair, zuster of politieman al dromen van later...
Ik nodig u uit om de Kinderboekenweek aan te grijpen om weer even extra aandacht te besteden aan (voor)lezen.

Voorleeswedstrijd
Vandaag zijn in de stamgroepen van de bovenbouw de beste voorlezers uitgekozen. Morgen wordt de schoolkampioen gekozen. Op 14 oktober is dan de voorleeswedstrijd in de Burght met de drie basisscholen van Vollenhove. Zet em op allemaal!

Vriendelijke groet namens het team,
Truus Biemond
directeur Het Kompas
Vanuit de Kinderopvang
Verjaardagen & nieuwe kinderen


In de afgelopen weken hebben Maria P, Lieke en Elize hun vierde verjaardag mogen vieren, zij zitten op de basisschool. Maria P is naar de Rietlanden gegaan en Lieke en Elize mogen nu elke dag naar de Weilanden groep. Wij wensen jullie veel plezier op jullie nieuwe plek.
 
Op de blauwe groep hebben we twee nieuwe peuters mogen verwelkomen, namelijk Sarah en Lieke. Zij komen spelen op de roze groep. Op de blauwe groep is Zindeldin begonnen. Wij heten wensen jullie een fijne ontdekkingsreis bij ons op het Kompas.
 
Eva Lavelle is grote zus geworden, zij heeft een klein zusje gekregen met de prachtige naam Mirre Jaelle. Van harte gefeliciteerd met jullie dochter en zusje.
 
Halen en brengen

Zoals u al heeft kunnen lezen in de nieuwsbrief zijn we weer voorzichtig begonnen met het versoepelen van de regels omtrent corona. Zo mag u vanaf nu elke eerste week van de maand 1 keer uw kind(eren) binnen brengen op de groep. Afgelopen week hebben al heel wat ouders hier gebruik van gemaakt. Wat is het fijn om u weer binnen te kunnen ontvangen. Zodra u weer naar binnen mag zal de rode loper voor de deur liggen. Er zijn ook ouders die merken dat hun kind(eren) het afscheid een stuk fijner vinden als dit wel bij de deur gebeurt, ook dit is natuurlijk prima.
 
Muziek bij de peuter/kleuterklas

Op dinsdag komt juf Marjan in de klas; zij geeft muziek aan de peuters en de kleuters van de Rietlanden. Normaal gesproken heeft de Weilanden groep op dinsdag middag muziekles maar afgelopen dinsdag is dit eenmalig verplaatst naar de ochtend, wat een geluk voor de peuters. We hebben enorm genoten van alle liedjes en de begeleiding van juf Marjan op de gitaar.
Via onderstaande inlog gegevens kunt u thuis ook de liedjes bekijken en beluisteren met de kinderen:
www.kids.123zing.nl
Loginnaam groep: bel200
Wachtwoord: ja0ed1
 
Dierendag bij de roze en blauwe groep!


Afgelopen maandag was het dierendag. Er was een aantal kinderen die hun dierenknuffels mee hadden, een egel, poes, konijn, beer en haai.
In de kring benoemen we de dieren en het geluid dat zij maken. Wat weten we al veel! We lezen het boek, Nijntje in de dierentuin. Welke dieren ziet Nijntje allemaal en kennen we daar ook een liedje bij? Natuurlijk! Olifantje in het bos, de krokodil in het water.
 
Herfst!


Het weer gaat steeds meer richting de herfst, maar dat houdt ons niet tegen. Tijdens een regenbuitje spelen wel lekker buiten, laarzen aan en capuchon op. Er wordt moddersoep gemaakt en hard gerend. Er worden al kastanjes gebracht en blaadjes worden in zakken gestopt, mee naar huis. Weer een fijne tijd om bezig te gaan met de kinderen.
Vragenuurtje groene plein
Donderdag 14 oktober 2021 13:45 uur

Kom helpen met de realisatie van het 'Groene Plein'
Zaterdag 30 oktober 2021

Jarigen
1f162f57-cabf-4f6b-ab77-d5bc59fdcaa0.jpg

De volgende kinderen zijn de komende week jarig: 
Magnus en Daniël.

Van harte gefeliciteerd! Een heel gezellige dag toegewenst!

Kinderboekenweek in Bibliotheek Steenwijk
Aardbeien verkoop voor Duchenne!
Vrijdag 8 oktober 2021

Winkelen op afspraak bij de POP-UP Truck
Donderdag 14 oktober in Vollenhove

Volg ons op Twitter    Volg ons op Facebook    Nieuwsbrief doorsturen
Beste <<Name>>, je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven op onze website of ons daar toestemming voor hebt gegeven.
Indien gewenst wijzig hier je voorkeuren of schrijf je uit.. Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Ons e-mailadres is: kindcentrumkompasvollenhove@accrete.nl.
Kindcentrum Godfried Van Rhenenlaan 1 Vollenhove, OV 8325 EV Netherlands

Copyright © 2021 Kindcentrum, Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum · Godfried Van Rhenenlaan 1 · Vollenhove, OV 8325 EV · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp