Copy
Nieuws van Kindcentrum Het Kompas
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief 24   5 maart 2020
Agenda
                         Maart
vrij.   6 mrt. Beweegdag peuters en kleuters
wo. 11 mrt. Biddag
ma. 16 mrt. Cultuur gr. 5 en 6
di.   17 mrt. Cultuur gr. 1 en 2
wo. 18 mrt. Open Huis - Inschrijfdag    9.00 - 16.00 uur
                         April en mei
 
vrij. 10 en ma. 13 apr. Goede Vrijdag en Tweede Paasdag
ma. 27 apr. t/m vrij. 8 mei Meivakantie
di.   19 mei Schoolreizen gr. 1 t/m 7
ma. 18 t/m wo. 20 mei Schoolkamp gr. 8
do. 21 en vrij 22 mei Hemelvaartsdag en vrije dag
Godsdienst
Het thema voor volgende week is: "Als het donker wordt".

We lezen: Matteus 14: 13-33 en 16: 13-20. 
Als het donker wordt vragen de leerlingen zich af waar ze eten kunnen kopen voor de vele mensen die bij hen zijn. Jezus vertrouwt op God – dat is meer dan genoeg. Later in de nacht komt hij over het water naar de leerlingen toe.
Petrus weet dat Jezus de Messias is. Jezus vertelt dat het donker zal worden, dat hij moeilijke dingen zal meemaken.

Lied van de week
Volgende week leren we het lied: NLB 875 Father, we love you.

Father, we love You.
We worship and adore You.
Glorify Your name in all the earth.
Glorify Your name,
in all the earth.
 
Jesus, we love You.
 
Spirit, we love You.
 
Vanuit de directie

Coronavirus
Nu het coronavirus ook in Nederland is uitgebroken zijn we op ons Kindcentrum natuurlijk ook extra alert. We volgen hierbij de richtlijnen van het RIVM en de GGD. Deze richtlijnen zijn verderop in de nieuwsbrief opgenomen. Verder hebben de leerkrachten de kinderen geleerd hoe zij moeten niezen en hoesten. ( niet in de hand, maar in de holte van je elleboog) Kinderen zijn ook gewezen op het nut van regelmatig handenwassen. Ik heb de schoonmaaksters gevraagd dagelijks de deurklinken te reinigen. Verder doen we gewoon zoals altijd en willen we een panieksfeer zien te voorkomen.
 
Paarse groep
De eerste week van de paarse groep zit er op. Wat hebben ze het daar gezellig met elkaar. Juf Petra en juf Majorie hebben er een gezellig lokaal van gemaakt en samen met de kinderen beleven ze er van alles. Als het goed is komt volgende week het nieuwe tv-scherm zodat ook zij gebruik kunnen maken van de hedendaagse onderwijstechniek.

Beweegdag
Morgen is de beweegdag voor de peuters en kleuters in sporthal de Burght. Van de leidsters en leerkrachten heeft u verder informatie ontvangen. We wensen jullie een gezellige en sportieve morgen toe.

Biddag
Er worden al volop liedjes geoefend want op woensdagmorgen 11 maart gaan we met groep 5-8 naar de kerk i.v.m. Biddag. Verderop in deze nieuwsbrief leest u hier meer over.

Lief en Leed
Juf Nynke moet het in verband met haar zwangerschap rustiger aan gaan doen. Haar verlof gaat daarom twee weken eerder in. Gelukkig is juf Kunny eerder beschikbaar en start zij aanstaande 9 maart al in de oranje groep. Nynke, we hopen dat je door rust te nemen opknapt en alsnog een mooie verloftijd hebt. Als het lukt komt Nynke op een donderdag of vrijdag nog een keer afscheid nemen van ouders en kinderen. U hoort daar dan t.z.t meer over.

Vertrek
Juf Lisette Lankhaar heeft gisteren aan de kinderen uit haar groep verteld dat zij na de meivakantie op de Schutsluis in Blokzijl gaat werken. Na jaren met plezier gewerkt te hebben op Het Kompas heeft Lisette een nieuwe uitdaging gevonden. Zij vindt het zelf jammer dat ze midden in het schooljaar deze overstap maakt, maar de kans deed zich nu voor. Wij als collega’s vinden het natuurlijk heel jammer dat we juf Lisette moeten gaan missen, maar gunnen haar ook deze nieuwe kans!

Ondertussen zijn we al een sollicitatieprocedure gestart om Lisette te kunnen vervangen. Komende week zijn de eerste gesprekken. Zodra er meer bekend is, meld ik dat in de nieuwsbrief.

Truus Biemond

Welkom

Deze week is Phéline van Eerde gestart in groep 1. We wensen je veel plezier bij ons op school.
 

Biddag
 
Op woensdag 11 maart is het biddag en gaan wij met groep 5 t/m 8 naar de kerkdienst. Ook de de leerlingen van "De Wiedewereld" van groep 5 t/m 8 sluiten aan. 
Dominee Pap zal voorgaan in deze dienst. Het thema is: Vraag gerust!.
Wij willen u van harte uitnodigen om bij deze dienst aanwezig te zijn. De dienst begint om 11 uur en zal ongeveer een uur duren. 

 
Thema: "Groeien"
In de weken tot aan de mei vakantie staat in alle groepen een nieuw thema centraal: “Groeien”.
Een prachtig en veelzijdig  thema om in de lente centraal te stellen!
Samen met de kinderen gaan we het thema onderzoeken.
Met “groeien” als “paraplu” kunnen heel veel deel-thema’s aan de orde komen:

-De groei bij dieren.
-De groei in de natuur.
- De groei van de mens/ kinderen.
- De verwondering over de groei!
- Maar ook je persoonlijke groei, de groei in je talenten!
 Waar ben je goed in? Waar ben je knap in?
 
Het is voor de kinderen leuk en leerzaam om van dichtbij eieren uit te zien komen.
Wie heeft eieren en een broedmachine die we kunnen lenen? Of wie weet iemand die dat heeft?
Graag doorgeven aan juf Lisette Lankhaar.

Voor de groepen 3, 4, 5: we sparen boterbakjes, doosjes en eierdozen om mee te knutselen.

Om dit thema te openen hebben we een leuke startopdracht bedacht voor alle groepen:
Graag willen we u vragen om samen met uw kind een babyfoto op te zoeken en deze in een gesloten enveloppe (voorzien van naam) aan de leerkracht van uw kind te geven.
Het is belangrijk dat andere kinderen deze foto nog niet zien, dit  i.v.m. met een quiz.
 
We hopen samen een mooie “groei” door te maken!
Informatie van de GGD over Coronavirus

Informatie voor scholen en kinderopvang over het coronavirus
Maandag 2 maart 2020
 
Het nieuwe coronavirus roept vragen op bij ouders, scholen en andere organisaties. GGD IJsselland ontvangt dagelijks diverse vragen en geeft advies.
 
Geen ingrijpende maatregelen nodig
In IJsselland  is er nog geen besmetting met het coronavirus. Als er een besmetting aandient, nemen we gerichte maatregelen om verdere verspreiding te voorkomen. Het is niet nodig om ingrijpende maatregelen te nemen op scholen, kinderdagverblijven, etc. Het is ook geen reden om kinderen niet naar school en kinderopvang te laten gaan.
 
De belangrijkste maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen. Het zijn:
- Was je handen regelmatig 
- Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
- Gebruik papieren zakdoekjes
 
Het is heel begrijpelijk dat mensen ongerust zijn en vragen hebben. Zo zijn er ouders die twijfelen of ze hun kind wel naar school of de kinderopvang moeten brengen. Of scholen die niet goed weten of een kind dat in risicogebied1 is geweest  gewoon naar school moet komen of juist misschien beter thuis kan blijven. 
 
Volgens de landelijke richtlijn van het RIVM adviseren we u het volgende beleid te hanteren:  Indien een medewerker, scholier/ kind of ouder in gebieden is geweest waar het coronavirus heerst én verkoudheidsklachten of koorts heeft, wordt gevraagd om fysieke contacten te beperken en dus niet te werken en niet  naar school of een kinderdagverblijf te gaan.  Zo lang iemand geen klachten heeft of wel verkouden is, maar geen relatie heeft met een risicogebied, is er geen aanleiding iemand  thuis te houden of van uw instelling te weren.
                                                          
 1 Het gaat om dit moment om China, Zuid Korea, Singapore, Iran en Noord Italië (provincies ten noorden van Toscane). Voor actuele risicogebieden zie de informatie van het RIVM

Opgave Kindercorso
Keuze onderwerp
Wat veel enthousiaste ideeën hebben alle kinderen ingeleverd, super! Welk onderwerp gaan we kiezen, moeilijk hoor!  
Met de coördinatoren van het kindercorso hebben we uit de binnengekomen onderwerpen een hoofdthema gekozen. Het onderwerp voor dit jaar is: Tijdmachine. Elke groep krijgt een eigen sub thema. Elke groep stapt in een ander jaar uit de tijdmachine. Hierbij kunt u denken aan het stenen tijdperk, ridders en jonkvrouwen, dino’s, de flower power tijd, Romeinen en gladiatoren, de toekomst en de ontdekkingsreizigers.

Gewonnen thema
Dit jaar heeft familie Kooiker, Tiekstra en Dikken gewonnen met het onderwerp. Omdat iedereen zo goed heeft meegedacht hebben de winnaars gisteren in alle klassen wat lekkers getrakteerd.

Coördinatoren
Voor bijna iedere groep is het gelukt coördinatoren te vinden. We hebben ook dit jaar weer gekozen voor titelborden en kleding coördinatoren. De algehele coördinatie verzorgen Jubinka van Benthem en Els Dikken.

Opgave kindercorso
Door de coördinatoren per groep wordt u verder geïnformeerd. Uw kind krijgt morgen een aanmeldformulier mee naar huis. Ook per mail ontvangt u het aanmeldformulier. Meedoen aan het kindercorso kost € 7,50 per kind. Dit is een bijdrage voor de kosten van de kleding en accessoires enz.
U kunt de opgave en het geld inleveren in een envelop bij de leerkracht van uw kind. Opgeven is mogelijk t/m 20 maart a.s.. Ook de kinderen van het Kindcentrum (psz/kdv) krijgen een aanmeldbrief mee naar huis.

Kledingpakje laten maken?
Het is weer mogelijk het kledingpakje van uw kind te laten maken door ‘De Speciaalzaak’ in Vollenhove. Dit is een dagbestedingsvoorziening, geleidt door Marianne Davelaar. Zij kunnen het pakje voor u maken voor een bedrag vanaf € 7,50 per pakje. Let op, dit is dus een extra bedrag en staat los van het bedrag wat u betaald voor het meedoen met het kindercorso. U betaald het bedrag rechtstreeks aan De Speciaalzaak, niet bij de opgave van het corso. Heeft u hier interesse in neem dan contact met Marianne via 06 – 300 689 60 of dagbestedingdespeciaalzaak@gmail.com

Uw hulp gevraagd
Als uw kind meedoet dan is het de bedoeling dat u meehelpt bij de groep van uw kind(eren). Over de taakverdeling volgt later meer informatie via de coördinatoren per groep.  
We hopen dat we met een grote, feestelijke stoet door Vollenhove kunnen lopen en alvast bedankt voor uw bijdrage en hulp!
 
Els den Bakker en Jubinka van Benthem
Jarigen
1f162f57-cabf-4f6b-ab77-d5bc59fdcaa0.jpg

De volgende kinderen zijn de komende week jarig: Tim Jordens, Gijs Straatman, Lizz Lacroes, Thomas Zandbergen, Daniël Heeringa en Roos Paters.

Van harte gefeliciteerd, een heel gezellige dag toegewenst!

Volg ons op Twitter    Volg ons op Facebook    Nieuwsbrief doorsturen
Beste <<Name>>, je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven op onze website of ons daar toestemming voor hebt gegeven.
Indien gewenst wijzig hier je voorkeuren of schrijf je uit.. Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Ons e-mailadres is: kindcentrumkompasvollenhove@accrete.nl.
Kindcentrum Godfried Van Rhenenlaan 1 Vollenhove, OV 8325 EV Netherlands

Copyright © 2020 Kindcentrum, Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum · Godfried Van Rhenenlaan 1 · Vollenhove, OV 8325 EV · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp