Copy
Nieuws van Kindcentrum Het Kompas
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief 6
donderdag 30 september 2021
Agenda
vrijdag 1 oktober Inleveren van je thuis versierde en gevulde schoenendoos voor de schoenendoos actie
woensdag 6 oktober Start Kinderboekenweek
donderdag 7 oktober Groep de Zee & het Bos, kinderboekenweek festijn in de blbliotheek. Let u op de breng en haal tijden in het stukje in deze nieuwsbrief?
Godsdienst

Maken we het goed?

Genesis 31: 25-35, 31: 43-54 en 32: 1-22

Jakob is vertrokken zonder dat Laban het wist. Daarom komt Laban achter Jakob en zijn gezin aan – maken ze het goed?

Als Jakob verder trekt komt Esau hem tegemoet. Hij heeft vierhonderd man bij zich. Jakob stuurt geschenken aan Esau. Zullen zij het goed kunnen maken?

Lied van de week
tekst: Erik Idema muziek: Gerard van Amstel
 

De kracht van de vrede

De kracht van de vrede is sterker dan vuisten,
dan bommen en zwaarden en woorden van haat.
De kracht van de vrede begint als je luistert
en als je een ander gelukkiger maakt.
De kracht van de vrede duurt langer dan tranen.
Zij vecht tegen alles wat koud is en triest.
De kracht van de vrede brengt iedereen samen.
Zij strijdt voor een wereld waar niemand verliest..

 
Vanuit de directie
Welkom
Maria Paragyte wordt 1 oktober 4 jaar en komt nu ook naar Het Kompas. Ze gaat haar schoolse leven starten in de groep Rietlanden. We wensen je veel plezier op school!

Corona-versoepelingen
Zoals u allen weet, zijn er weer versoepelingen aangekondigd. Binnen de MR/OC en ook met het team hebben we gesproken over hoe we met de versoepelingen om zullen gaan op het Kompas. Wat vast staat is dat de ‘quarantaineregel’ wordt versoepeld. Voorheen had een positieve testuitslag effect op alle kinderen in de groep. Alle groepsgenoten werden dan als nauw contact aangewezen. De hele groep moest dan in quarantaine. Dit wordt nu gelukkig versoepeld. Bij een positieve test in de groep zal vooral in een overleg met de GGD gekeken worden welke kinderen uit de groep naar huis moeten. Fijn dat het nu minder zwaar gaat drukken op ons onderwijs.

De 1.5 meter regel
De meest in het oog springende versoepeling is de afschaffing van de 1.5 meter regel. Het is fijn dat deze regel op veel plekken niet meer gehanteerd hoeft te worden. Wel is het zo dat het afstand bewaren van elkaar, als advies zal blijven bestaan.
Nu bovenstaande maatregel niet meer geldt, kunnen we ook ouders weer toestaan in het gebouw. Toch hebben we ook geconstateerd (en met ons veel ouders) dat het halen en wegbrengen van de kinderen, vooral bij de jongste kinderen, heel gestructureerd, duidelijk, rustig en daarmee op een fijne manier voor kinderen, verloopt.
Daarom willen we de afspraken rondom het halen en wegbrengen van school, houden zoals ze zijn: Er staat een leerkracht bij de deur. Ouders blijven dus in principe buiten het schoolgebouw, maar kunnen wel op het plein komen. Natuurlijk maken we uitzonderingen voor ouders van jarige kinderen en van kleuters die voor het eerst naar school gaan. Omdat we de betrokkenheid van ouders wel waarderen en best begrijpen dat u het gemist hebt om te zien waar uw kind overdag bivakkeert, willen we het volgende uitproberen: De eerste week van de maand is er voor ouders de gelegenheid om 1 dag te kiezen waarop u uw kind in de school brengt. Omdat niet iedereen voor de zelfde dag kiest is de drukte in de gangen dan naar wij hopen te overzien. Let u zelf op het afstand bewaren? Het is de bedoeling dat in die week de lessen ook gewoon om 8.30 uur beginnen. Het gaat om even aandacht voor uw kind. Komende week is het de eerste week van oktober en kunt u uw kind(eren) dus op één dag in de school brengen als u dat wenst.
NB. De regels bij de opvang m.b.t. het brengen en halen zijn gelijk aan die van de school.

Traktaties
We mogen gelukkig ook weer gezond trakteren. Het hoeft niet meer voorverpakt te zijn. Daar zijn we blij mee, want het zorgde er voor dat er veel ongezonde traktatie binnen de school kwam. Dat begrepen we best, maar toch wel fijn dat het nu weer gezond kan!

Is dan alles weer bij het oude?
Nog niet, helaas. Wij maken geen gebruik van QR-codes of testbewijzen, zoals bij de voetbalstadions en/of theaters. Dat betekent dat we bij het organiseren van dingen, steeds weer moeten kijken hoe we dit verantwoord kunnen doen.

Infoavond kleuters
Vandaag krijgen de ouders van kleuters de filmpjes met informatie over het reilen en zeilen in de groep toegestuurd.

POP-UP Truck
De ‘POP-UP Truck’ is een kledingwinkel voor mensen met een krappe beurs. Een winkel waar je een leuke herfst- of winteroutfit scoort voor je kinderen en een leuke aanvulling voor jezelf of je partner. Een winkel waar je geen geld mee naar toe hoeft te nemen maar waar je gewoon kunt shoppen wat je nodig hebt. In deze winkel hebben we volop baby- en kinderkleding, dames- en herenkleding, jassen, schoenen, accessoires etc. Er is dus echt voor iedereen wat bij. Daarnaast hebben we tijdens deze editie ook leuke kindercadeautjes voor de december periode. Tot eind november vind je onze truck op verschillende plaatsen in de omgeving. We starten vanaf 14 oktober in Vollenhove en gaan aansluitend naar Zwartsluis, Oldemarkt en Meppel. Zie voor meer info de flyer onder aan deze nieuwsbrief!

Vriendelijke groet,
Truus Biemond
Directeur Het Kompas
Jarigen
1f162f57-cabf-4f6b-ab77-d5bc59fdcaa0.jpg

De volgende kinderen zijn de komende week jarig: 
Erlyn & Noud

Van harte gefeliciteerd! Een heel gezellige dag toegewenst!

Vanuit de Kinderopvang
Nieuwtjes Rode Vuurtoren

Thema beroepen
Wat hebben we leuke activiteiten gedaan binnen dit thema, op de rode groep stond de bouwvakker centraal. We hebben op de groep gespeeld met zandtafel, er moest ook regelmatig goed geveegd worden, want het zand bleef niet alleen in de zandtafel. We hebben zelfs wat zand teruggevonden in het speelkeukentje of in het hoekje bij de glijbaan. Maar wat was het leuk! Met de grote bouwblokken hoge torens bouwen dat kunnen we in de rode groep ook, en hoog werden ze hoor. Verder hebben we samen mooie verkeersborden gemaakt die we zien op een bouwplaats.


Ook bekijken we het gereedschap wat een bouwvakker allemaal nodig heeft tijdens z’n werk, dat zijn veel spullen. Volgende week gaan we verder met een ander leuk beroep, we gaan dan ontdekken wat de Bakker allemaal doet. We gaan activiteiten doen met de materialen die de bakker gebruikt in de bakkerij. Samen bekijken en lezen we boekjes die passen binnen het thema en zingen daarbij leuke liedjes.

(op de wijs van het regent, het regent)
De bakker, de bakker
de bakker bakt het brood
En eten wij dat lekker op
dan worden wij vanzelf groot

De bakker, de bakker
de bakker doet zijn werk
hij bakt de broodjes bruin en wit
want daarvan word je sterk


Lieve groetjes van alle leidsters van de rode vuurtoren

Personeel
Vandaag nemen we afscheid van Lisanne. We zullen haar enorm missen! Lieve Lisanne, we wensen je ontzettend veel succes en plezier in de nieuwe uitdagingen die op je pad komen!
  
Even voorstellen!


Hallo allemaal,
Ik ben Cindy Pathuis en ben 39 jaar oud. Ik woon samen met mijn vriend Marco en onze twee zonen Sem en Rik in Vollenhove. In september ben ik gestart met mijn BBL-opleiding tot pedagogisch medewerker. Ik vind het prachtig om te zien dat kinderen vanuit nieuwsgierigheid tot leren komen en ik kijk er naar uit om hier op dit Kindcentrum een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van uw kinderen. Zelf heb 18 jaar in een fitnesscentrum gewerkt waar ik klanten begeleidde in de fitness en groepslessen gaf aan jong en oud. Ik vind het ook nu ook nog fijn en belangrijk om zelf te sporten. Ik ben blij dat ik de mogelijkheid krijg om mij op Kindcentrum Kompas te mogen ontwikkelen. 
 
Corona maatregelen binnen ons Kindcentrum
Afgelopen dagen hebben we gekeken naar de mogelijkheden die de versoepelingen ons bieden. Wij willen graag weer ouders binnen ons Kindcentrum verwelkomen. Daarbij hebben we ook gekeken naar rust op de groepen en het kunnen houden van enige afstand op de gang. Met deze punten zijn we gekomen tot het volgende: Elke eerste week van de maand kunt u als ouder 1 keer mee naar binnen om uw kind naar de groep te brengen. Op deze manier hopen we iedereen weer eens een keer binnen te mogen zien en daarbij toch te voorkomen dat het te druk wordt, of te onrustig voor de kinderen.

Ook hebben we gekeken naar het traktatiebeleid. Trakteren mag weer zelfgemaakt en gezond, het hoeft niet meer voorverpakt te zijn. Tip voor inspiratie; op Pinterest staan hele leuke ideeën!

Donderdag 7 oktober
Kinderboekenweek Festijn
Voor de groepen de Zee & het Bos


Het is een echt kinderfestijn in de bibliotheek dat aansluit bij het thema van de Kinderboekenweek 2021 ‘Worden wat je wil’

We starten het festijn met een vijftal grote, kleurrijke boekkaften over vijf verschillende producten die voor kinderen bekend zijn en die aansluiten de Kinderboekenweek. 
In groepjes leggen ze samen hun hand op een van de megaboeken en worden zo het verhaal van het betreffende product ‘ingezogen’.

Tijdens hun avontuur volgen ze een verhaal waardoor ze kennis maken met al die beroepen die er zijn tot het product bij hen is. Zo gaan ze bij het boek de “patatjes” vanaf de aardappelboer met vogelverschrikker naar de veiling en/ of de fabriek, via de vrachtwagenchauffeur naar de snackbar met de patatbakker en misschien zelfs wel naar de bezorger.

Bij alle thema’s zijn er diverse spelelementen waar illustraties voor hun boek zijn te verdienen, zoals de ideeënmachine om een boek te maken, de mega grote patatten-race, een precisie klus om de meter hoge aankleedpoppen met verschillende beroepskleding aan te kleden. Of wat dacht je van het rijgen van jouw eigen levensgrootte kinderboek of als (transport) kapitein/ chauffeur/ piloot/ tractorchauffeur het graan te vervoeren vanaf de molen. Wegen, tellen, zoeken, rijmen, muziek en geluiden, fantaseren over nieuwe beroepen en natuurlijk dromen over van alles wat er kan, het komt tijdens dit festijn allemaal voorbij.
Aan het eind vult ieder groepje hun boek met de verdiende illustraties en laat deze aan elkaar zien.

Een bezoek aan dit festival zorgt voor uitgelaten gezichten, kennis over beroepen en natuurlijk wakkert het de nieuwsgierigheid aan naar de diverse boeken en bibliotheek.
Het spel is speciaal ontwikkeld en wordt uitgevoerd door de Regelaardij i.s.m. de Bibliotheek.

Groep De Zee
Donderdag 7 oktober,  tijd: 8.30- 9.30   
Graag de kinderen bij de bieb brengen om 8.20, zodat we ook om 8.30 kunnen starten. 
Juf Anja staat bij de bieb de kinderen op te wachten.

De kinderen van de BSO lopen met juf Demi en juf Alien mee naar de bieb.
 
Groep Het Bos
Donderdag 7 oktober,  tijd: 13.15-14.15  
De kinderen zijn dus een kwartier later uit, dit kon niet anders worden gepland. 
Graag de kinderen om 14.15 bij de bieb ophalen.

De kinderen van de BSO lopen met de juffen terug naar school.
Even voorstellen.. José Post


Hallo allemaal!
Mijn naam is José Post. Ik ben 19 jaar oud en kom uit Marknesse. Ik ben tweedejaarsstudent van de Pabo aan de Hogeschool Viaa in Zwolle. Na mijn stages in Oldemarkt en Hasselt mag ik nu op Het Kompas stagelopen. Ik ben elke maandag en dinsdag in ´de Ruimte´. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te tekenen, lezen, hoorn te spelen en te sporten. Mocht u nog vragen hebben, stel ze gerust!
Even voorstellen..
Jeugdverpleegkundige Loes GelmersMijn naam is Loes Gelmers en ik ben werkzaam als jeugdverpleegkundige bij GGD IJsselland. Sinds dit schooljaar ben ik jeugdverpleegkundige/KIK contactpersoon van het Kompas. Heb je vragen over de ontwikkeling of het gedrag van je kind, of loop je ergens tegen aan in de opvoeding? Neem gerust contact op.

Tot ziens in Vollenhove,
Met vriendelijke groet,

Loes Gelmers
T: 088 - 443 07 02
l.gelmers@ggdijsselland.nl

Gebedsgroep start Vrijdag 1 oktober
Vanaf vrijdag 1 oktober komt de gebedsgroep weer samen. We ontmoeten elkaar onder het genot van een bakje koffie/thee. We zingen, delen, lezen en bidden samen voor onze kinderen. Ook zijn we super blij met de gevulde gebedsbox door de kinderen zelf. Heb je interesse of vragen neem gerust contact op 0612705153.

Vriendelijke groeten namens de gebedsgroep! 
Kinderboekenweek in Bibliotheek Steenwijk
Winkelen op afspraak bij de POP-UP Truck
Donderdag 14 oktober in Vollenhove

Volg ons op Twitter    Volg ons op Facebook    Nieuwsbrief doorsturen
Beste <<Name>>, je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven op onze website of ons daar toestemming voor hebt gegeven.
Indien gewenst wijzig hier je voorkeuren of schrijf je uit.. Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Ons e-mailadres is: kindcentrumkompasvollenhove@accrete.nl.
Kindcentrum Godfried Van Rhenenlaan 1 Vollenhove, OV 8325 EV Netherlands

Copyright © 2021 Kindcentrum, Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum · Godfried Van Rhenenlaan 1 · Vollenhove, OV 8325 EV · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp