Copy
Nieuws van Kindcentrum Het Kompas
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief 12    21 november 2019
Agenda
vrij.    22 nov. Fietscontrole gr. 5 t/m 8
ma.    25 nov. Schoen zetten gr. 1 t/m 4
do.       5 dec. Sinterklaas op school
do.     19 dec.  Kerstviering
vrij.    20 dec.  Vanaf 12 uur: kerstvakantie
ma.      6 jan.  Weer naar school
wo.      8 jan. Luizen pluizen alle groepen
 wo.   29 jan. Studiedag   -alle leerlingen vrij-
ma. 20 t/m 24 jan. Schoonmaakweek
Godsdienst

Het thema voor volgende week is: "Verrassing".
We lezen: Genesis 29: 15-30, 30: 25-43 en 33: 1-20.
Jakob denkt dat Rachel zijn bruid is, maar de volgende ochtend blijkt dat hij met Lea getrouwd is. Als hij ouder is, gaat hij zijn broer Esau tegemoet. Een groot geschenk gaat voor hem uit.

Lied van de week
Volgende week leren we het lied: NLB 433 vers 1, 2, 4 en 5 Kom tot ons, de wereld wacht
1 Komt tot ons, de wereld wacht,
Heiland, kom in onze nacht.
Licht dat in de nacht begint,
kind van God, Maria 's kind.
 
2 Kind dat uit uw kamer klein,
als des hemels zonneschijn
op de aarde wordt gesteld,
gaat uw weg zoals een held.
 
4 Uw kribbe blinkt in de nacht
met een ongekende pracht.
Het geloof leeft in dat licht
waarvoor al het duister zwicht.
 
5 Lof zij God in 't hemelrijk,
Vader, Zoon en Geest gelijk,
nu en overal altijd,
nu en tot in eeuwigheid.
Vanuit de directie
Audit
Afgelopen donderdag zijn 2 auditoren op school geweest om de kwaliteit van ons onderwijs op verschillende punten te checken. In alle groepen hebben ze  lessen te bezocht. Verder hebben ze leerkrachten geïnterviewd, een gesprek gehad met kinderen uit de unit en met de ib-er en directeur gesproken. Na deze dag hebben we een korte feedback gehad: Er waren geen zaken onvoldoende. Daar zijn we blij mee! Een uitgebreid schriftelijk verslag kunnen we binnenkort verwachten. Het is goed als we vanuit dat verslag weten waar onze verbeterpunten liggen. Stapje voor stapje werken aan kwaliteit!

Scholenmarkt
Diezelfde avond hebben we een goed bezochte scholenmarkt gehad. Zelfs drie rondes waren er nodig om alle geïnteresseerden de kans te geven de scholen van hun keuze beter te leren kennen. In januari en februari zijn op de scholen zelf meeloopdagen en informatieavonden.

Tevredenheidsonderzoek
Zoals elk jaar kunt u binnenkort een mail verwachten met een link naar een korte vragenlijst ( nog geen 10 vragen). Thuis kunt u via de computer de vragen invullen en verzenden. Er zijn vragen voor ouders van de kinderopvang en voor ouders van school. Ook de kinderen krijgen op school een korte vragenlijst in te vullen zodat we weten hoe zij de school ervaren. U kunt hem anoniem invoeren. We willen het liefst dat alle ouders deze vragenlijst invullen zodat we ook van u uit input krijgen.

Luizen
We zijn de luizen nog niet de baas. Wilt u thuis oplettend zijn en dagelijks uw kinderen controleren? Graag melden als u neten of beestjes aantreft zodat de hele groep weer gecontroleerd kan worden. Zo kunnen we voorkomen dat luizen overlopen van het ene kind naar het andere.

Op de fiets-niet vergeten!
Morgenvroeg is de fietscontrole voor kinderen van groep 5-8. Dat betekent dat ze allemaal op de fiets ( of met hun fiets)  naar school moeten komen. Dan is het handig dat de fietsen recht en netjes in het fietsenhok  geplaatst worden, anders passen ze er nooit allemaal in.

TSO
Vanaf maandag 25 november gaan de kinderen uit groep 7 en 8 die naar de TSO komen, helpen bij de jongere kinderen. We kunnen daar wel wat hulp gebruiken bij bekers opendraaien, fruit pellen en dergelijke. Bovendien helpt dat ook mee om het te kort aan hulpouders op te vangen.
We heffen zo één groep op.  Natuurlijk is er bij de jongere kinderen ook leiding van volwassenen. En natuurlijk kunnen de jongens en meiden uit groep 7-8 daarna ook zelf lekker buiten spelen. Vrijdag krijgen de betreffende kinderen instructie over het hoe en wat als hulp bij de jongere kinderen.

Gymnastiek
Uit veiligheidsoverwegingen vraagt onze gymdocent Michael Schell om sieraden die dag zoveel mogelijk thuis te laten. Dragen kinderen toch sieraden, dan gaan deze voor de les af en worden ze verzameld in een bakje.

Invallers
Soms heeft een leerkracht een begrafenis of bruiloft. Dan kan je ruim van te voren een invaller regelen. Maar ook kan een leerkracht ziek worden. Dat is de avond te voren of de morgen zelf bekend. Aan mij de eer om daar vervanging voor te regelen. Dat is echt een uitdaging. Accrete heeft hiervoor een contract met een bureau dat inval leerachten in dienst heeft. Maar helaas gebeurt het heel vaak dat deze invallers al ergens langdurig aan het werk zijn. Dan krijg ik om 7.45 uur te horen: Het spijt ons, maar we hebben niemand voor u. Dan ga ik zelf aan het bellen. Kan de duo-collega misschien een extra dag komen? Is Petra Lok beschikbaar? Misschien Majorie Rook?  Dan ben ik echt heel blij als ik om kwart over 8 weet dat er iemand komt, ook al is de invaller dan niet op tijd. Ik schrijf u dit omdat ik bang ben dat er ook een dag komt waarop ik moet zeggen: Helaas ouders, ik heb geen leerkracht beschikbaar; u mag uw kind weer mee naar huis nemen. Er moet echt iets gebeuren aan het leraren tekort in Nederland!

Leerlingenraad
De kinderen van deze raad hebben meegedacht over het nieuwe portfolio. Zij vinden het mooi als ze zelf “bewijsstukken” aan kunnen leveren die laten zien welke ontwikkeling ze doorgemaakt hebben. Verder vinden ze de grafiekjes van Cito heel handig omdat je daar in ook goed kunt zien hoe goed je het doet. Tenslotte gaven ze aan dat je zelf wel kunt vinden dat je al goed kunt zelfstandig werken, maar dat de juf daar wel heel anders over kan denken… Dat moet dan beide in het rapport te zien zijn.
Het is prachtig om te ervaren dat kinderen over zo’n nieuw rapport echt een mening hebben en deze nog goed onder woorden kunnen brengen ook!

Truus Biemond
Hij komt, hij komt….

Veel kinderen stonden afgelopen zaterdag al bij de haven van Vollenhove om Sinterklaas en zijn Pieten op te verwelkomen!

Dinsdag 19 november hebben de kinderen van groep 5 t/m 8 lootjes getrokken. Leest u de brief die zij hebben gekregen goed door?

De kinderen van groep 1 t/m 4 mogen een schoen meenemen naar school, want maandag 25 november gaan we onze schoen zetten!

Donderdagochtend 5 december komt Sinterklaas met zijn Pieten een bezoek brengen aan onze school, zodat we samen de verjaardag van Sinterklaas kunnen vieren.
Heel veel plezier allemaal, een hele fijne Sinterklaastijd toegewenst! Ohh en: Er zit iets op uw neus… toet-toet

Welkom
Deze week is Ian Spanhaak 4 jaar geworden en begonnen in groep 1/2 B. We wensen je veel speel- en leerplezier bij ons op Het Kompas.

Oproep - Oproep - Oproep
Aan alle klusvaders - moeders - opa's - oma's - buurmannen en buurvrouwen.
Voor onze kerstknutsel zijn wij op zoek naar kleine stukjes rest hout.
Wie o wie heeft er thuis nog latjes, plankjes etc. etc. aan restmateriaal in de schuur/ garage?
Wij verzamelen het graag om er een mooie kerstknutsel van te kunnen timmeren.
Heeft u langere planken? Dat mag ook maar het liefst in iets handzamere (niet langer dan 50 cm) maten aanleveren.
Wanneer u toch op zoek gaat in uw schuur/garage houden wij ons ook aanbevolen voor doosjes spijkers en hamers om te lenen.
 
Wij zien uit naar al het materiaal. 
An update from Miss Elaine

Hello to all the parents from the children who are currently attending my English classes.

We have had a great start to the new school year!

It is always so nice to see all the children again after the summer holidays. It always amazes me when I see how many English words they remember and then you realize how much English they already know and just how much they understand

It is always a pleasure for me to see the great development the children are making especially when they enter into group 3 from group 2. They have all grown so much.

I am delighted to say that the response I got from the children was very positive and enthusiastic. They have remembered so much and now it´s time to take their English lessons to the next level.

Up until the autumn break our theme has been School. The children have learnt all the words for the classroom objects, colours, numbers, body parts, the days of the week, and transport.

Our theme this month is of course Autumn which is a lovely theme as we can actually see the Autumn weather which brings the theme to life. I have very nice new games, stories, songs and worksheets which makes it all the more interesting and fun to learn.

They are now learning the words for Autumn, clothes, weather, seasons and all the words relating to the sky.

In group 3 and 4 we did a Pictionary drawing using all the prepositions and words for the sky. They were all very good and understood all the words in English and drew beautiful drawings

With the theme transport for the book week I did a worksheet with the children which they thoroughly enjoyed. We sang songs which they all love and watched a short film which they all understood!

Our next theme will be birthdays which is a subject that all children adore so I am really looking forward to that plus the fact it coincides nicely with 5 December.

Kindest regards,

Miss Elaine

Jarigen
1f162f57-cabf-4f6b-ab77-d5bc59fdcaa0.jpg

Volgende week zijn Jesse Rook, Lotte Paters, Roy Veld, Jarno Jordens, Kaidey Jongschaap en Sara Nijkamp jarig.

Juf Lisette Bussman hoopt ook een jaartje ouder te worden.

Van harte gefeliciteerd! Een heel gezellige dag toegewenst!

Kwartetschaatsen in Thialf
Uitnodiging voor alle jongens en meisjes van 6 tot 10 jaar om mee te doen aan twee GRATIS trainingen in het IJsstadion Thialf onder leiding van een ervaren trainer van één van onze schaatstrainingsclubs. Ben je na afloop van deze twee trainingen zo enthousiast geworden, dan is er op18 januari een GRATIS vervolg training. Om het kwartet vol te maken mag je nog één keer GRATIS mee doen met het jeugdschaatsen. Deze trainingen worden gehouden op Maandag, Woensdag, Vrijdag of Zaterdag. Je kunt zelf met het het Jeugdschaatsen afspreken/overleggen op welke dag  in wk 4 of 5 je dit wilt doen. Ben je nog steeds enthousiast? Dan kun je je voor de rest van het seizoen aanmelden bij één van de schaatstrainingsclubs of doorgaan bij het jeugdschaatsen.

Datums: zaterdag 07 dec. van  11.00 uur tot 11.45 uur en 11.45 tot 12.30 uur zaterdag 14 dec. van  11.00 uur tot 11.45 uur en 11.45 tot 12.30 uur instroom trainingen: zaterdag 18 jan. van  12.15 uur tot 13.45 uur dag in week 4  Datum/tijdstip nader te bepalen in overleg met het jeugdschaatsen.

kwartetschaatsen@bcthialf.nl
De Preamkeskouwers Balk/Lemmer bobenjoke44@gmail.com 0514854240.
info@jeugdschaatsen
Informatie autisme in de bibliotheek

Vrijdagmiddag, 22 november, is een vrijwilliger van het AIC Steenwijkerland van 13.30 tot 18.00 uur aanwezig in de bibliotheek Vollenhove met informatie over autisme. U kunt de informatietafel zonder afspraak bezoeken. U kunt er terecht voor folders over autisme, maar ook voor een gesprek/luisterend oor.

Volg ons op Twitter    Volg ons op Facebook    Nieuwsbrief doorsturen
Beste <<Name>>, je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven op onze website of ons daar toestemming voor hebt gegeven.
Indien gewenst wijzig hier je voorkeuren of schrijf je uit.. Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Ons e-mailadres is: kindcentrumkompasvollenhove@accrete.nl.
Kindcentrum Godfried Van Rhenenlaan 1 Vollenhove, OV 8325 EV Netherlands

Copyright © 2019 Kindcentrum, Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum · Godfried Van Rhenenlaan 1 · Vollenhove, OV 8325 EV · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp