Copy
Nieuws van Kindcentrum Het Kompas
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief 10  7 november 2019
Agenda
vrij.     8 nov. Start Week van de Media Wijsheid
Kidssurvival
ma.    11 nov. Sint Maarten
do.    14 nov. Cultuur gr. 5 
VO Scholenmarkt
vrij.    15 nov. Cultuur gr. 6, 7 en 8
Godsdienst

Het thema voor volgende week is: "Wat is het waard".
We lezen; Genesis 24: 1-67 en 25: 19-34.
De knecht van Abraham moet een vrouw zoeken voor Isaak. Hij vindt Rebekka ver weg, en zij laat alles achter om haar nieuwe leven te beginnen. Later wordt Rebekka moeder van twee jongens, die ook twee volken zijn. Esau verkoopt zijn rechten voor een kop soep.

Lied van de week
Volgende week leren we het lied: NLB 51b Create in me a clean heart

Create in me a clean heart
Oh God and renew a right spirit within me
Cast me not away from thy presence, Oh Lord
And take not thy Holy Spirit from me
Restore unto me the joy of thy salvation
And renew a right spirit within me
 
Vanuit de directie
Dankdag
Gisteren hebben we een mooie dankdagdienst in de Grote Kerk gehad. Samen met de Wiedewereld uit Sint Jansklooster en gemeenteleden hebben we rond het thema “Ik ben dankbaar…” liedjes gezongen, uit de bijbel gelezen een verhaal en een gedicht beluisterd en naar de preek van dominee Pap geluisterd.
Ik wil een groot compliment maken naar de kinderen: Wat hebben jullie het keurig gedaan!  Kinderen die voor de microfoon iets moesten zeggen, de collectanten, de liturgie-uitdelers.  Geweldig, jullie waren goed te verstaan en deden het keurig op toon.
Maar ook de overige kinderen in de kerk: jullie hebben je netjes gedragen en waren stil als het moest en zongen mee als er bekende liederen waren.  We zijn trots op jullie!
 

Blij nieuws x2
Zowel juf Mariska als juf Nynke hebben ons verteld dat ze in het voorjaar een baby verwachten.
Dat is blij nieuws. Van harte gefeliciteerd en een goede zwangerschap gewenst.

Week van de mediawijsheid
Morgen start voor de bovenbouw de week van de mediawijsheid. Ook dit is iets waar we als basisonderwijs aandacht aan mogen/moeten besteden. Kinderen komen al heel jong met alle mogelijkheden die de media bieden in aanraking. Dan is het goed dat ze leren wat je wel en niet moet doen. De spanning daarbij is natuurlijk dat je ze aan de ene kant niet te vroeg wijs wil maken, maar aan de andere kant wel op tijd gewaarschuwd wil hebben. Het is van belang dat ook thuis door ouders met kinderen gesproken wordt over deze zaken. Wellicht is deze week van de mediawijsheid een mooie aanleiding om met uw kinderen het gesprek aan te gaan.

Kidsrun
Morgen is het zo ver. De kidsrun voor de groepen 5 en 6. We zien de verschillende hindernissen her en der al klaar staan. Een sportieve dag gewenst. Publiek is welkom, er wordt om 13.00 uur gestart!

Audit
Op donderdag 14 november wordt er op onze school een audit afgenomen. De directeur “onderwijs” van het Accrete bestuur komt samen met een directeur van een van de andere scholen een dag met ons meedraaien op Het Kompas. Met een audit proberen we inzichtelijk te krijgen:
-        Leren de leerlingen genoeg? (Onderwijsresultaten)
-        Krijgen ze goed les? (Didactisch handelen)
-        Voelen ze zich veilig? (Schoolklimaat)

Het is fijn als andere mensen met een frisse blik eens komen kijken wat er goed gaat in ons Kindcentrum en waar we de kwaliteit nog kunnen verbeteren. Daarbij is het natuurlijk ook fijn als we handreikingen krijgen “hoe” we dat kunnen doen. Ik kijk er naar uit.

Sint Maarten
Op 11 november vieren we Sint Maarten. Martinus ontmoette in Amiens (Frankrijk) een schaars geklede bedelaar. Martinus stond bekend om zijn liefdadigheid en zijn vrijgevigheid.
Hij gaf de bedelaar de helft van zijn mantel. Zo redde hij het leven van de bedelaar.
Bij ons hoort het Sint Maarten feest bij de “bedelfeesten”.
In groep 1 t/m 5 zijn lampions op school gemaakt.  Vorig jaar is in de tijd met interim-directeur JW Jonker al besloten dat vanaf groep 6 er geen lampion meer op school gemaakt wordt omdat er bij kinderen van deze leeftijd weinig animo meer is om mee te lopen. Lampionnen belandden ongebruikt in de prullenbak; soms op school al.  Ik weet niet of dit destijds al met u als ouders gecommuniceerd is, maar dan bij deze.
Voor de kinderen, veel plezier maandag en we hopen op droog weer!

Frommelcorso
Nog iets om trots op te zijn: Heel veel mooie werkstukken van Kompaskinderen zijn dit weekend te bewonderen geweest in de Burght. Ook het groepje dat de eerste prijs won bij de zelfgemaakte wagentjes komen van het Kompas. Zij schrijven daar verderop in de nieuwsbrief zelf over. Gefeliciteerd hoor!

Scholenmarkt
Donderdagavond 14 november zijn bij ons op school verschillende middelbare scholen aanwezig zodat kinderen én ouders uit de groepen 7 en 8 zich kunnen laten voorlichten. Handig, want zo zie je op één avond al heel wat verschillende scholen. In januari en februari zijn dan de informatieavonden op de scholen zelf en kun je gericht kiezen welke je gaat bezoeken.
Op het raam bij de unit hangen de verschillende posters met info over de data van open huis, meeloopdagen en informatie-avonden. Kom daar gerust kijken, maar eerst de avond bij ons op school op 14 november. Van harte aanbevolen!
 
Truus Biemond
Cultuur: voorstelling South Pass City
Langs een stoffige zandweg, ver van de bewoonde wereld, ligt South Pass City. De goudmijnen zijn al lang geleden gesloten, de meeste mensen zijn vertrokken. Al jaren wordt het dorpje door dezelfde mensen bewoond. Niemand gaat er weg en niemand komt erin. In de wijde omgeving weet iedereen dat. Tot er op een dag een vreemdeling South Pass City binnen wandelt. Hem hebben ze niks verteld.
 
Thema
Angst voor het onbekende, het beschermen van wat voor jou belangrijk is en over hoe we verlangen naar het bekende of dat nou goed voor ons is of niet
 
Groep 5 zal op donderdag 14 en groep 6-8 zal op vrijdag 15 november deze voorstelling in de Burght bezoeken.
We hebben er zin in.
Nieuws van de kinderdagopvang en peuteropvang

Personeel
Over een aantal weken gaan we helaas afscheid nemen van onze collega Berdien. Berdien heeft twee jaar bij ons gewerkt en we gaan haar zeker missen. We wensen haar alle geluk in Kampen bij de Action. Voor de rode groep betekent dit dat deze uren tot dat Ilse terug is ingevuld moeten worden door een invalkracht. Wij gaan ons best doen deze zo stabiel mogelijk in te vullen.

Beste ouders,

Via deze weg wil ik jullie graag informeren dat ik per 3 december zal gaan stoppen bij Kindcentrum Het Kompas te Vollenhove. Bijna twee jaar heb ik jullie kinderen met veel liefde mogen begeleiden in hun ontwikkeling. Ik ga terug naar Action Kampen waar ik mijn oude functie leidinggevende weer op ga pakken. Bedankt voor al het vertrouwen in mij.

Met vriendelijke groet,

Berdien de Wilde.

Nieuw thema: "Samen Vieren"

We zijn gestart met een nieuw thema: ‘Samen vieren’.

Kinderen van groep 1 en 2 gaan bezig met feesten voor en achter de voordeur, de kinderen van groep 3, 4 en 5 gaan samen spelen, werken en leren over veel verschillende feesten. Samen vieren is ook   samen denken aan …. In de komende maanden mogen we samen plezier beleven , maar ook denken aan de mensen die we dan juist ook zo missen.

We maken woordzoekers, gedichten, toneelstukjes, kamertjes, verhalen en tekeningen over Sint Maarten, Sinterklaas, geboorte, verjaardag, trouwen, kerst en denken na over wat je dan viert en gedenkt bij die dagen. En wat dat betekent voor ons.

Op maandag 4 november hebben alle kinderen gekeken naar een speciale introfilm van de 2 razende reporters, die verschillende leerkrachten hebben geïnterviewd over hun eigen favoriete feest!

Ook de kinderen van groep 6,7 en 8 gaan bezig met ‘Samen vieren’.

Op donderdagavond 19 december wordt dit thema afgesloten met de kerstviering op school.

Nieuwe leden van de MR stellen zich voor

Ik ben Jentina Jongman-Smit. Ik ben getrouwd met Jenno en ben moeder van Rick (gr 5), Emma (gr 3) en Aron (opvang). Op dit moment ben ik werkzaam als leerkracht ondersteuner op een school in Kampen en volg ik de deeltijd opleiding pabo aan de Katholieke pabo in Zwolle.  Ik ben sinds Januari lid van de MR en ook vertegenwoordig ik onze school en de Schutsluis te Blokzijl in de GMR. Ik ben toegetreden tot de MR en de GMR omdat ik het belangrijk vind om deel uit te maken van de scholengemeenschap en ik graag deel wil nemen aan de beleidsvorming van deze school en de stichting. Het is tenslotte de plek waar mijn en uw kinderen mogen (op)groeien. Mocht u hierover vragen of opmerkingen hebben mag u mij altijd aanspreken op het schoolplein.

Mijn naam is Margriet Janssen (36 jaar). Moeder van Aron (gr. 4), Seth (gr. 2), Nathan en Chris. Samen met mijn man Johan hebben we een bedrijf in de groente en fruit. Mijn dagen bestaan momenteel uit een combinatie van gezin en boekhouding.
Voorheen heb ik gewerkt als predikant geestelijk verzorger en docent levensbeschouwing.

Lid te mogen zijn van de MR, zie ik als een leuke uitdaging om een bijdrage te kunnen leveren aan de beleidsvorming van onze school.

De MR bestaat uit: Lisette Bussman, Mirjam de Jonge, Irma Geertsema, Jentina Jongman, Margriet ten Napel en Margriet Janssen.

Frommelcorso 2019

Ons groepje: Seth, Nikai, Thijs, Kaylinn en Iris hebben gewonnen met het frommelcorso 2019.
Het was heel spanend, want er waren een hele boel mooie wagentjes. Wij mogen ook nog gaan laser gamen. toen we wonnen waren we heel blij.

We moesten ook twee rondes lopen omdat er niet zoveel wagentjes waren. Het wagentje heet de octo schat en ons groepje heette de octo’s.  Er waren veel mensen die keken en bij elk wagentje gingen zij klappen. Het was heel leuk toen ze gingen zeggen  wie er 1e was geworden. Toen we hoorden dat we hadden gewonnen, waren we heel blij. En daarna was er nog een Halloween party met allemaal liedjes.

Jarigen
1f162f57-cabf-4f6b-ab77-d5bc59fdcaa0.jpg

Volgende week zijn Jason Bovendeerd, Ryan Kats, Hannah van Aggele, Laurens ten Napel en Simon Bussman jarig.

Van harte gefeliciteerd! Een heel gezellige dag toegewenst!

Volg ons op Twitter    Volg ons op Facebook    Nieuwsbrief doorsturen
Beste <<Name>>, je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven op onze website of ons daar toestemming voor hebt gegeven.
Indien gewenst wijzig hier je voorkeuren of schrijf je uit.. Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Ons e-mailadres is: kindcentrumkompasvollenhove@accrete.nl.
Kindcentrum Godfried Van Rhenenlaan 1 Vollenhove, OV 8325 EV Netherlands

Copyright © 2019 Kindcentrum, Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum · Godfried Van Rhenenlaan 1 · Vollenhove, OV 8325 EV · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp