Copy
Nieuws van Kindcentrum Het Kompas
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief 9
donderdag 28 oktober 2021
Agenda
dinsdag 2 november Groep 1-2 workshop 'My feet are for dancing'
woensdag 3 november Luizen pluizen
woensdag 3 november Dankdag
1-5 november Open entree voor ouders
vrijdag 12 november Groep 5 en 6 Kidsrun 
Godsdienst
 


Hier droom ik van

Genesis 39: 7-23, 40: 1-23 en 41: 1-8

In Egypte komt Jozef terecht in het huis van Potifar. Het gaat goed, hij krijgt een belangrijke positie. Maar dan wordt de vrouw van Potifar verliefd op hem. Als Jozef haar afwijst, komt hij in de gevangenis terecht. Hij legt de dromen van zijn medegevangenen uit. Daarna heeft de farao een droom. Wie zou kunnen uitleggen wat de dromen van de farao betekenen?

 

Lied van de week
Tekst: Hanna Lam Muziek: Wim ter Burg 

De dromen

Jozef zoekt zijn grote broers, alle tien zijn ze jaloers,
op zijn jas en op zijn dromen, als ze Jozef aan zien komen,
wordt zijn mantel afgerukt diep zit Jozef in de put.

Met een slavenkaravaan moet hij naar Egypte gaan.
Alle dromen zijn vergeten, heel veel kwaad wordt hem verweten
Jozef die onschuldig is komt in de gevangenis.

Lange jaren gaan voorbij. Maar de Heer is hem nabij.
Nieuwe dromen worden wakker door de schenker en de bakker.
Maar de schenker, hij vergeet al wat Jozef voor hem deed.

Farao hoog op zijn troon droomt een wonderlijke droom.
Daarom laat hij Jozef komen en dan worden alle dromen
van de koe en korenaar en de maan en sterren waar.

God heeft alles omgekeerd. Jozef wordt als vorst vereerd
en het kwade valt in duigen en de broers ze moeten buigen:
zo houdt God door Jozefs hand ’t volk van Israël in stand.

https://www.youtube.com/watch?v=ui3AbOoIvJM
Vanuit de directie
Welkom
Eva-Lavelle is 4 jaar geworden en komt nu bij ons op school. Welkom voor jou! Je bent al mooi gewend in de Weilandengroep. Veel plezier bij ons op Het Kompas.

Dankdag
Op woensdag 3 november besteden we met de hele school aandacht aan Dankdag. Met de kinderen van groep 5-8 gaan we op de fiets naar de Grote Kerk. De dienst begint om 11.00 uur en wordt geleid door Ds. Pap. Het thema van de dienst is 'Dankend doorgaan' en het verhaal van de Ark van Noach zal centraal staan. Ouders en grootouders zijn ook welkom in deze dienst. We hopen op een mooie dienst. De fiets niet vergeten mee te nemen naar school deze dag!!

Groene plein/Frommelcorso
Deze week werden we door een ouder op de hoogte gebracht dat het frommelcorso naar voren gehaald is en aanstaande zaterdag 30 oktober al plaats zal vinden. Daar hadden we als school niet op gerekend. Er is nu te kort tijd voor de onder- en middenbouw om op school nog iets te kunnen maken. Dat vinden we erg jammer. We hopen volgend jaar weer van de partij te zijn.
Vanwege het frommelcorso en de Kidsrun schuiven we het werken aan het plein ook een poosje op. U hoort daar later nog weer van.
 
Kidsrun
Kinderen van de groepen 5 en 6 kunnen meedoen aan de Kidsrun. De survivalvereniging organiseert dit op vrijdag 12 november. De grote Run is op de zaterdag er na en daar kunnen de kinderen van groep 7-8 ook aan meedoen.

Open entree
In de week van 1-5 november is het weer de eerste week van de maand en kunt u in deze week één dag kiezen waarop u uw kinderen in de school brengt. Nu hier en daar de Corona weer oprukt vraag ik u voldoende afstand te houden.

Nieuwsgierige kinderen 
Gisteren zijn we na schooltijd onder leiding van Tim Post met het team aan de slag gegaan rondom "nieuwsgierigheid". 
Kinderen worden nieuwsgierig geboren. Ze kijken, grijpen met hun handjes, willen proeven, ruiken en voelen. Daarna komt er een periode waarin ze steeds vragen: "Waarom?" Toch lijkt het erop dat kinderen hoe ouder ze worden steeds minder nieuwsgierig worden. En van nieuwsgierigheid gaan ze juist leren. Samen gaan we als team ontdekken waar en hoe we de nieuwsgierigheid kunnen stimuleren bij kinderen, maar ook bij onszelf!

Vriendelijke groet namens het team,
Truus Biemond
directeur Het Kompas
Vanuit de Kinderopvang
Personeel
Vorige week hebben we met jullie gedeeld dat Marjan voorlopig niet aan het werk gaat. Ik had gehoopt dat ik deze week kon vertellen wie de vervanging gaat doen. Omdat er een tekort aan pedagogisch medewerkers is kan ik helaas niet één persoon vinden die alle uren op gaat vullen. Gelukkig komen we met elkaar heel ver, en zijn de komende twee weken bijna rond. We doen ons best om zoveel mogelijk dezelfde personen op dezelfde dagen in te plannen. Greet zullen jullie vaak op de maandagmorgen zien, Maaike op de maandagmiddag. De dinsdag zijn we nog aan het puzzelen hoe we deze op kunnen lossen. Daphne blijft het vaste gezicht op de donderdag en vrijdag, Greet op de woensdag.
Mocht u samen met uw kind een kaartje of tekening willen maken mag u deze inleveren bij ons voor 12 november, dan zorgen wij dat deze bij Marjan komt.

Plein
Bij de ingang heeft u het misschien al zien hangen, de tekening van ons groene plein. Dit is het plein van het hele Kindcentrum, maar ook op de kinderopvang gaan we hiermee aan de slag. Wanneer precies hoop ik u volgende week te kunnen vertellen. Wij gaan een groene buitenruimte creëren waarin veel ruimte is voor spel, ontdekken, klimmen en klauteren. Door te werken met verschillende ondergronden, paaltjes en een klimboom leren kinderen vertrouwen op hun eigen lichaam. Ze ontwikkelen ook de grove motoriek, en dat draagt bij aan hun zelfvertrouwen. Kijk eens wat ik al kan!
 
Peuter kleuter klas
Na de vakantie zijn we begonnen met ons nieuwe thema de wondere wereld. In dit thema komen verschillende sub thema’s aan bod. Zo zijn we nu vol op bezig met de herfst. We lezen over de spin die het druk had met haar web en we bouwen spinnenwebben na.
Ook gaan we binnen dit thema bezig met Sint Maarten, Sinterklaas en Kerst.
 
Onze lampionnen maken we bij de roze en de blauwe groep. Met wasco, lijm en gekleurde vormpjes maken we er een prachtige lampion van. Ook oefenen we de liedjes. Wat weten de peuters nog goed hoe de liedjes gaan, super knap.
 
11 november is de dag, dat mijn lichtje, dat mijn lichtje,
11 november is de dag, dat mijn lichtje branden mag.
 

Ook de peuters van roze hebben nu dinsdag muziek les, we hebben in overleg iets kunnen schuiven in de planning. Wat een waardevolle is dat. De peuters genieten enorm van de muziek. Ze dansen en zingen goed mee.
 
Roze en blauw
De herfst doet langzaam zijn intrede in het land. Overal vallen de bladeren van de bomen, het regent wat meer en het wordt kouder. Op de groep zien we ook steeds meer herfstspulletjes. Een tafel met kastanjes en bladeren, die we kunnen wegen op de weegschaal. We hebben heel veel boeken over de herfst, daardoor leren we er veel over. Wat gebeurd er eigenlijk in de herfst? Welke kleuren hebben de bladeren?
Wat vind je allemaal in een bos? Welke dieren passen bij de herfst? Zo veel te ontdekken!
 
Verjaardagen/nieuwe kinderen

Bibi is 3 jaar geworden, zij heeft haar feestje bij ons gevierd, van harte gefeliciteerd Bibi.


Eva Lavelle is 4 jaar geworden zij heeft afscheid genomen bij ons en gaat nu naar de basisschool, heel veel plezier daar Eva Lavelle.

Filou komt vanaf nu bij ons spelen op de roze groep, van harte welkom Filou.
Groep 1-2 Workshop 'My feet are for dancing'
dinsdag 2 november

1 2 My feet are made for dancing 2

In deze workshop leren de leerlingen hun lichaamsdelen te omschrijven, maar dan in het Engels! Aan de hand van het lied ‘My feet are for dancing’ gaan de kinderen bewegen zingen en musiceren en combineren we taal en muziek. 

Here are my fingers, there is my nose 
Here are my shoulders, there are my toes 
Here is my hair, there are my hands 
My feet are for dancing, so come and dance 


https://www.youtube.com/watch?v=eNmdjLD1zo0

Kidsrun groep 5 en 6
vrijdag 12 november


Op vrijdag 12 november doen wij als school mee met de “Kidsrun” van Stichting Survivalrun Vollenhove. Dit is voor alle leerlingen van groep 5 en 6 (uit de Bergen, de Eilanden en de Heide) en vindt plaats onder schooltijd.

De ‘Kidsrun’ is een survivalbaan met hindernissen die voor iedereen te doen zijn. Je gaat met een groep op pad. Je helpt elkaar, zodat de hele groep elke hindernis kan volbrengen. En lukt een hindernis toch niet? Geen probleem, dan loop je samen verder.

Via Parro hebben wij een oproep gedaan aan ouders om een groepje te begeleiden over het parcours. Jullie hoeven zelf niet te klimmen en klauteren, maar dit mag natuurlijk wel! We kunnen nog hulp gebruiken.

Via de mail krijgen de ouders van deze groepen nog wat uitgebreidere informatie van de Kidsrun.

Wij hopen op een gezellige en uitdagende activiteit!

Sportieve groetjes van alle leerkrachten van de Bergen, de Eilanden en de Heide.

Jarigen
1f162f57-cabf-4f6b-ab77-d5bc59fdcaa0.jpg

De volgende kinderen zijn de komende week jarig; Alyssa, Jirte & Stijn.

Van harte gefeliciteerd! Een heel gezellige dag toegewenst!

VACATURES binnen Accrete
Binnen Accrete zijn we voor diverse locaties op zoek naar jou! Ambieer je een baan in het onderwijs of de kinderopvang?
Kijk dan nu op de website van Accrete  Werken bij - Accrete PCO en solliciteer direct!

Volg ons op Twitter    Volg ons op Facebook    Nieuwsbrief doorsturen
Beste <<Name>>, je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven op onze website of ons daar toestemming voor hebt gegeven.
Indien gewenst wijzig hier je voorkeuren of schrijf je uit.. Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Ons e-mailadres is: kindcentrumkompasvollenhove@accrete.nl.
Kindcentrum Godfried Van Rhenenlaan 1 Vollenhove, OV 8325 EV Netherlands

Copyright © 2021 Kindcentrum, Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum · Godfried Van Rhenenlaan 1 · Vollenhove, OV 8325 EV · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp