Copy
Nieuws van Kindcentrum Het Kompas
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief 5
donderdag 23 september 2021
Agenda
donderdag 23 september Digitale informatieavond 
vrijdag 1 oktober Inleveren van je thuis versierde en gevulde schoenendoos voor de schoenendoos actie
woensdag 6 oktober Start Kinderboekenweek
Godsdienst


Is dit eerlijk?

Genesis 30: 25-43 en 31: 17-24

Lea en Rachel zijn allebei moeder geworden. Na de geboorte van Jozef zegt Jakob tegen Laban dat hij terug wil gaan naar het land waar hij vandaan komt. Ze maken een afspraak over de verdeling van de kudde: de zwarte en gevlekte dieren zijn voor Jakob. Jakob legt takken in de drinkbakken, waardoor veel gevlekte dieren geboren worden.

Lied van de week

Tekst: Rikkert Zuiderveld - Muziek: Elisa Krijgsman

Eerlijk Als Goud

Wie is er zuiver en echt?
Wie doet wat hij zegt?
Wie heeft ons geleerd
Van goed en verkeerd?

Wie van waarheid houdt
Is eerlijk als goud
Eerlijk als goud
Wie Gods woord vertrouwt
Is eerlijk als goud
Eerlijk als goud
Wie op Jezus bouwt
Is eerlijk as goud
Eerlijk als goud

Wie kent het doel van de reis
Wie is er zo wijs?
Wie heeft het kompas
Zo helder als glas?

Voor grote mensen en kids
Is Jezus de gids
Betrouwbaar en echt
Hij doet wat Hij zegt

Vanuit de directie
Welkom
Dean viert vandaag zijn 4e verjaardag! Van harte gefeliciteerd en wat leuk dat je nu ook in de groep Rietlanden komt. Welkom op Het kompas.
Dean is het broertje van Naomi uit de Bergen.

Digitale informatieavond
Voor alle ouders is er een filmpje gemaakt (of nog in de maak) over het reilen en zeilen in de groep van uw kind(eren). Daarnaast heeft juf Monique een powerpoint-presentatie mét geluid gemaakt om uit te leggen hoe je de toets-uitslagen van Boomtoetsen nu eigenlijk moet lezen. Zelf licht ik in een filmpje toe hoe we op Het Kompas de NPO-gelden gaan inzetten. Zo krijgt u per kind dus 3 presentaties die u op uw eigen moment thuis kunt bekijken. Mochten er daarna nog vragen bij u leven, weet ons dan te vinden om ze te stellen. We beantwoorden ze graag! Voor de kleutergroepen wordt het een weekje later voordat de filmpjes klaar zijn. We vragen nog even uw geduld.

Schoolfoto's
Vrijdag krijgen de kinderen een flyer mee naar huis.
Hier staat precies op waar je de foto's kunt bekijken en bestellen.
Belangrijk: bestellingen t/m 8-10-2021 worden zonder verzendkosten afgeleverd op school. Daarna geldt aflevering aan huis tegen verzendkosten.
Bij vragen: 
Telefoon: 0320-275200
Mail: helpdesk@schoolfoto-online.eu
 
We hopen dat er leuke foto's tussen zitten!

Inspecteur
Donderdag 30 september komt de inspecteur van het onderwijs bij ons op school. Dit keer komt hij omdat er een onderzoek plaats vindt naar de ervaringen van leerkrachten voor wat betreft de werkdruk sinds de invoering van passend onderwijs.

Coronamaatregelen
Zoals u in de media hebt kunnen vernemen, worden Coronaregels per 25 september versoepeld. In de MR/OC, in het directeurenoverleg van Accrete en in het team overleggen we hoe we er mee omgaan. Wat houden we aan en wat veranderen we?
Die overleggen lukken niet allemaal voor 25 september. Zo gauw het kan, meld ik u via de nieuwsbrief de veranderingen. Tot die tijd laten we gemaakte afspraken nog bestaan.

Schoenendoosactie

Via de kerk werd onze medewerking gevraagd voor de actie schoenendoos. Daar hebben we van harte "JA" op gezegd. Elk jaar worden er vanuit Nederland heel veel kinderen blij gemaakt met zaken die voor onze kinderen hier zo heel gewoon zijn: zeep, tandpasta, speelgoed en schoolspullen. Vult u samen met uw kinderen thuis ook een schoenendoos? Verderop in de nieuwsbrief staat uitgebreid wat precies de bedoeling is. De kinderen krijgen deze week de folder mee met het boodschappenlijstje van wat er in de doos zou kunnen.
Van harte aanbevolen!

Sport en cultuur

De kinderen krijgen ook een boekje mee van Sjors Sportief en Sjors Creatief. Vanuit dit boekje kunnen kinderen kennismaken met verschillende sporten en cultuurclubs. Hoe je moet inschrijven staat er in uitgelegd. Inschrijven gaat via de website. Verderop in de nieuwsbrief staat het beschreven.
 
Vriendelijke groet,
Truus Biemond
directeur Het Kompas
Nieuws van de Kinderopvang
Pilot kindvolgsysteem
Accrete start deze week op 4 locaties met een pilot voor een nieuw kindvolgsysteem, Leerlijnen jonge kind, van ParnasSys. Dit kindvolgsysteem is als best passend bij Accrete uit het onderzoek van de werkgroep gekomen. Het Kompas is één van de locaties waar deze pilot wordt gedraaid. Afgelopen woensdag hebben de pedagogisch medewerkers hierin een training gehad. Dit systeem is digitaal en past in Kidskonnect, de app die wij gebruiken. Daardoor is het makkelijk in gebruik. Ook kan er heel makkelijk een overdracht naar school worden gedaan wanneer de school met ParnasSys werkt. Na toestemming van ouders kan het document via ParnasSys verstuurd worden. Met dit systeem kunnen wij nog beter aansluiten bij de individuele ontwikkeling van de kinderen. Wij zijn heel enthousiast!

10 minutengesprekken
In week 43 willen wij 10 minutengesprekken voeren. In dit gesprek willen wij graag meer vertellen over de ontwikkeling van uw kind, en horen wij ook graag hoe het thuis gaat. U ontvangt binnenkort een uitnodiging via de mail van de mentor van uw kind.

De deurbel
Een aantal maanden geleden hebben wij een bellensysteem laten installeren zodat ouders bij de juiste groep aan kunnen bellen, en kunnen vertellen wie ze op komen halen. Dit zou voor rust op de groep moeten zorgen, aangezien de pedagogisch medewerkers dan meteen naar de deur kunnen komen met het kindje wat opgehaald wordt. Ze hoeven dan niet eerst van de groep af om te kijken wie er is, dan terug om het kindje op te halen, en weer naar de deur. Een goed idee vonden wij. Dat was het ook, ware het niet dat er ondertussen al meerdere malen iemand bij is geweest omdat het systeem niet goed werkt. De BSO bel is al een aantal keren gestolen, of gesloopt. We zijn nu offertes aan het verzamelen om te kijken of we een kwalitatief beter systeem kunnen aanschaffen wat wel goed werkt.

Halen en brengen bij de deur
Vanaf 25 september is het niet meer verplicht om 1,5 meter afstand te houden, al is dit dan nog wel het dringende advies. Het veranderen van de regels roept wellicht ook de vraag op of ouders weer naar binnen kunnen op ons Kindcentrum. De komende week zullen wij dit bespreken hoe wij dit willen gaan aanpakken.

Post van de BSO
We zijn inmiddels al weer even op school en de BSO wordt ook alweer druk bezocht. 
In de eerste weken na een zomervakantie is het altijd weer even wennen. Wennen aan de BSO, de Pedagogisch medewerkers, de andere kinderen, de geldende regels, noem maar op. Vandaar dat we in de eerste weken de kinderen vooral begeleid hebben in elkaar weer leren kennen en de afspraken nog beter te leren kennen. 
 
Nu iedereen weer een beetje zijn/haar draai gevonden heeft, zijn we gestart met het thema 'Wat wil ik later worden?'. Net als op school en KDV zijn de activiteiten daarop afgestemd. 
In de praktijk blijkt dat kinderen zelf al veel beroepen naspelen op zo'n middag BSO. 
Waar de één zandtaarten bakt, als een bakker, in de zandbak bouwt de ander stevige hutten en tenten van allerlei materialen. Kunstenaars maken hun creaties op papier en ontwerpers tekenen hun toekomstige huis.
 
Één van de activiteiten die door ons aangeboden wordt, is koken als een kok. Afgelopen dinsdag hebben we Prinsjesdag gecombineerd met het beroep kok door met de kinderen een Oranje Prinsjesdagsoep te koken. Deze werd daarna, door wie wilde, geproefd. Hij viel zo in de smaak, dat de pan al snel leeg was. 

 

Dit koken en bakken willen we regelmatig terug laten komen op de BSO. Zo krijgen alle kinderen de kans om hier aan deel te nemen. Proevers hebben we genoeg!
 
Peuter kleuter klas
Vorige week zijn we gestart met het thema beroepen. De maandag hadden we opening in het groene lokaal met alle kleuters en peuters van de Rietlanden en de Weilanden groep. De politie (juf Yvette) was ook aanwezig. En middenin het lokaal stond een groot blauw vierkant ding, het had allemaal knopjes. Wat zou dat nou kunnen zijn? Het is een beroepen verander machine!! Eerst ging juf Mirjam erin, wow wat een kabaal maakt de machine. Ze kwam eruit als kunstenaar! Daarna ging juf Petra in de machine, weer kwam er een boel kabaal, toen ze eruit kwam was ze een kapster! Toen ging juf Diane de machine in en ze kwam eruit als een bouwvakker. Maar wat een zooitje, de kunstenaar ging haren verven, de kapster ging metselen en de bouwvakker ging schilderen. Dit klopt niet! Gelukkig wisten de kinderen samen met de politie te vertellen hoe het wel moet en kon elke juf haar eigen beroep goed uit oefenen.

In de klas zijn we bezig met het aanbrengen van verdieping in de thema’s. Zo werken we in circuits, waarin we bezig gaan met de taalontwikkeling. Elke juf, pedagogisch medewerkster, onderwijs assistent en stagiaire heeft een eigen groepje waarmee een spel/activiteit wordt gedaan die de taal stimuleert. Als het spel klaar is schuiven de kinderen door naar de volgende juf.

Ook hebben we deze week met onze handen gewerkt, de kinderen leken wel bakkers!! Van brooddeeg werden mooie broden gemaakt. Eerst moest er goed gekneed worden en vervolgens werd er een mooie vorm gemaakt van het deeg. Daarna kon hij de oven in om gebakken te worden. Doordat er veel zout in dit brood zit kun je het niet eten; het wordt zo hard als steen. Daardoor konden we hem mooi schilderen. Roze en blauw.

We lezen deze week het verhaal van Noach en de ark. Noach kan heel goed bouwen, hij lijkt wel een timmerman.
 
We zingen er ook een liedje bij;

God zei, Noach bouw een ark, bouw een ark, bouw een ark.
God zei, Noach bouw een ark, om de dieren te redden.
Met een hamer, hamer, hamer en een zaag zaag zaag,
Met een hamer, hamer, hamer en een zaag zaag zaag.
Met een hamer, hamer, hamer en een zaag zaag zaag,
Zo bouwde Noach de ark.

Na het verhaal zingen we het liedje, lees je bijbel, bid elke dag. https://www.youtube.com/watch?v=EgMZPiQnJCY

We verkleden ons als dokter, brandweer, politie en timmerman. Er is zelfs een bomenzager, die een oranje hesje aan doet en alle bomen om zaagt. Wat wordt er hard gewerkt!

Verjaardagen/nieuwe kinderen
Maandag vierden we het feestje van Ramon op de roze groep, hij is 3 jaar geworden! Hoera!
Ilyas en Dean waren afgelopen donderdag tegelijk jarig, zij zijn allebei 4 jaar geworden en gaan nu naar de basisschool. Heel veel plezier op jullie nieuwe plek.
Aron en Wout van de rode groep zijn twee jaar geworden en komen spelen bij de peuters. Lois, Lieke en Sarah zijn gestart of starten binnenkort en komen ook spelen op de peutergroep, van harte welkom bij ons.

Nieuwe collega’s
Sinds vorige week is Cindy Pathuis bij ons komen werken/leren, zij volgt een BBL traject. In de volgende nieuwsbrief stelt zij zich even aan u voor.
 
Even voorstellen.. stagiaires
Demi


Mijn naam is Demi van Noort en ik ben 20 jaar. Hierbij stel ik me voor als stagiaire van groep 'Het Bos' en groep 4 op Kindcentrum Het Kompas.
 
Op dit moment doe ik de opleiding onderwijsassistent op het ROC Friese poort. Ik volg nu leerjaar 3 en in het eerste jaar deed ik de opleiding tot pedagogisch medewerker. Doordat dat goed ging mocht ik een niveau hoger en heb ik gekozen voor onderwijsassistent. Ik wil kinderen heel graag leren lezen, schrijven en rekenen. Vanaf kleins af aan paste ik al op mijn buurkinderen en dat is ook de reden waarom ik onderwijsassistent wil worden.
 
Ik heb al op veel basisscholen stagegelopen vooral bij de kleuters en daardoor heb ik al veel ervaring opgedaan. Ik heb een keer les mogen geven aan groep 3/4 en dat vond ik toen enorm leuk. Ik hoop op een gezellige, leerzame tijd op Het Kompas.
 
Met vriendelijke groet,
Demi van Noort

Jalena


Hallo,
Ik ben Jalena van den Berg, tweedejaars student op Hogeschool VIAA in Zwolle. Ik woon met veel plezier op het mooie Urk.
Dit schooljaar ga ik stage lopen op basisschool Het Kompas, en hier heb ik erg veel zin in!

Ik heb gekozen voor de opleiding Pabo, omdat ik graag met kinderen wil werken en ze wat wil mee wil geven. Daarnaast zie ik veel kansen in de interactie tussen docent en leerling, maar vooral zie ik uit om actief bij te dragen aan de levensloop van de leerlingen. Ik vind het mooi om de ontwikkeling te volgen, en om te zien dat geen enkel kind hetzelfde is. Ieder kind is uniek en ontwikkelt op zijn/haar eigen niveau en tempo.

Een aantal feitjes over mij:
- In mijn vrije tijd vind ik het leuk om creatief bezig te zijn. Je ziet me dan ook het liefst met de kinderen aan het knutselen.
- Ik hou van lezen, je kunt dus wel zeggen dat ik een boekenwurm ben.
- Wij hebben een hond en duiven, dus ben een enorme dierenliefhebber (behalve voor spinnen)
Op naar een hele gezellige, maar vooral leerzame tijd op Het Kompas.

Leora


Mijn naam is Leora Rodermond, ik ben 18 jaar en woon in Kraggenburg. Vanaf 20 September kom ik hier op Het Kompas elke maandag en dinsdag stage lopen in de Rietlanden. Mijn stage periode loopt over het gehele schooljaar tot en met 12 juli.

Ik doe de opleiding onderwijsassistent op het Deltion College in Zwolle en zit in mijn eerste leerjaar. Ik heb erg veel zin om kinderen wat bij te leren en te ondersteunen waar zij het nodig hebben, hierin wil ik ook graag groeien. Ik zie er erg naar uit om te leren hoe het onderwijs hier op Het Kompas in zijn werking gaat en hoop deze nieuwe kennis mee te nemen in de toekomst van mijn opleiding. Verder vind ik het erg leuk om creatief bezig te zijn en hoop ook zeker dat ik de kinderen op een creatieve manier kan ondersteunen.

Martijn


Ik ben Martijn Hoeve ik ben 20 jaar en het lijkt mij leuk
om in het onderwijs werkzaam te zijn zodat ik kinderen ken helpen. in hun ontwikkeling of gewoon met leren en uitleggen.  Mijn hobby's zijn voetbal en fitness en ik kom uit Sint jansklooster. 
Jarigen
1f162f57-cabf-4f6b-ab77-d5bc59fdcaa0.jpg

De volgende kinderen zijn de komende week jarig: 
Vayenna, Emma en Demi.

Ook juf Truus hoopt volgende week een jaartje ouder te worden!

Van harte gefeliciteerd! Een heel gezellige dag toegewenst!

Vul een schoenendoos, geef een schat

Wat kan jij doen voor een kind in armoede? Meer dan je denkt!
Doe mee aan de Schoenendoosactie en tover een simpele schoenendoos om tot een kostbaar geschenk.

Dat rode autootje, een setje kleurpotloden of mooie schriften… ze betekenen zóveel voor een kind in Afrika, Oost-Europa of in een vluchtelingenkamp in Griekenland. Zomaar speelgoed krijgen of nieuwe tandpasta… dat is er anders echt niet bij. Misschien is jouw schoenendoos wel het eerste cadeau dat dit kind ontvangt. Jij geeft echt een schat.

Onbetaalbaar cadeau
In deze spannende tijd zijn kinderen in noodsituaties en armoede extra kwetsbaar. Daarom doen we mee aan de Schoenendoosactie. We geven kinderen ver weg een schoenendoos vol bruikbare spullen. Voor hen is dat een onbetaalbaar cadeau. Help je mee?

Hoop en toekomst
De jongens en meisjes in deze landen nemen de mooi versierde schoenendozen stralend in ontvangst. Kinderen in vluchtelingenkamp Mavrovouni op Lesbos hebben soms niet eens een eigen knuffel. En jongeren in arme landen kunnen vaak niet naar school als ze zelf geen schoolspullen hebben. Door de doos vol spullen krijgen ze perspectief en voelen ze zich gezien.

Impactvolle actie
Ook voor onze leerlingen is de Schoenendoosactie impactvol. Ze leren wat het is om tijd, bezit en liefde te delen met een kind ver weg. Soms geven ze iets van zichzelf weg wat van waarde is: dat kan een beetje pijn doen, maar het is ook bijzonder. Door de actie gaan ze nadenken over thema’s zoals eerlijk delen, duurzaamheid en naastenliefde.

Uw hulp is welkom
Via uw kind krijgt u een actiefolder waarin u meer leest over de Schoenendoosactie.

Hoe groot mag de schoenendoos zijn? Bekijk samen onderstaand filmpje:
https://schoenendoosactie.nl/wp-content/uploads/2020/06/MatenSchoenendoos.mp4

Maak een duurzame schat

  • Heb je mooie spulletjes die je niet meer gebruikt? Als je ze weggeeft, krijgen ze een tweede leven. Kinderen in het land waar je doos naartoe gaat, kunnen er nog jaren plezier van hebben. Dus stop die knikkers, Barbie, raceauto of puzzel in de doos. Maar ook dat toffe T-shirt dat jou niet meer past.
  • Kijk ook eens bij de kringloopwinkel in je buurt. Daar kun je lekker duurzaam shoppen voor mooi tweedehands speelgoed en handige spulletjes. Koop altijd dingen die van goede kwaliteit zijn, zodat ze lang meegaan.
  • In de landen waar we de dozen uitdelen, belandt afval vaak op straat of in de natuur. Daarom is het handig als je het verpakkingsmateriaal (zoals plastic en papier) alvast van je cadeautjes haalt. Koop ook geen spulletjes met batterijen. In onze verwerkingscentra checken we je doos nog even op zulke materialen.

Plak de gevulde doos NIET dicht maar gebruik een postelastiek. De Diaconie van de Mariakerk en de Hervormde Gemeente betalen de verzendkosten.

De gevulde doos kun je voor 1 oktober inleveren op school of op zaterdag 2 oktober tussen 16:30 uur en 17:30 uur bij de Grote kerk of bij de Kapel.
Lukt dat niet bel dan Lenie 0527-243545 of Vrouwkje 0527-246202. Ook losse spullen zijn van harte welkom. 

Wilt u meer weten over de Schoenendoosactie? Kijk op www.schoenendoosactie.nl 

Gezocht ouders voor de activiteitencommissie

Wij zijn op zoek naar jou!
De corona maatregelen zijn inmiddels weer wat versoepeld, wat betekent dat er ook weer activiteiten georganiseerd kunnen worden op school. Wat worden wij daar blij van!
 
De activiteiten worden grotendeels georganiseerd vanuit de activiteitencommissie. De activiteitencommissie bestaat uit een groep enthousiaste moeders en vaders en een leerkracht. Ongeveer 4 keer per jaar vergaderen we, om met elkaar de komende activiteiten te bespreken.
 
De activiteitencommissie zorgt voor koffie en thee tijdens de ouderavonden, verzorgt de open dag van het Kompas, ondersteunt bij de organisatie van het Sinterklaas en Kerstfeest.
Daarnaast ondersteun je als klassenouder, de leerkracht van de groep en help je bij de voorbereidingen van bepaalde activiteiten.
 
Wij zijn op zoek naar twee nieuwe leden voor de activiteitencommissie, 1 ouder vanuit de Rietlanden en 1 ouder vanuit de Bergen.

Lijkt het je leuk om deel te nemen aan deze ontzettend leuke commissie, of wil je graag meer informatie, neem dan contact op met juf Marlies Westerman (mwesterman@accrete.nl
 
Sjors Sportief & Sjors Creatief

Hoe werkt het?

  

Alle sportieve en creatieve aanbieders binnen jouw gemeente krijgen de kans om hun sport of creativiteit te promoten. Dit doen zij door een kennismakingsactiviteit aan te bieden voor de basisschooljeugd.

Sjors Sportief & Sjors Creatief
Alle aanbieders registreren zich en voeren vervolgens hun kennismakingsaanbod in. Het volledige gemeentelijke aanbod wordt gepresenteerd in een kleurrijk boekje en wij zorgen ervoor dat alle basisschoolkinderen uit de gemeente op een opvallende manier deze boekjes in handen krijgen. Dit loopt via de basisscholen, maar de ouders mogen natuurlijk ook het boekje samen met de kinderen doornemen, dit is al een leuke activiteit op zichzelf.

Bewaar het boekje
Kinderen bewaren deze zorgvuldig samengestelde gids een heel schooljaar lang en kunnen zich gedurende het hele schooljaar digitaal via de website www.sjorssportief.nl inschrijven.

Het is belangrijk dat er altijd via de website wordt ingeschreven, zodat de aanbieders precies weten wie er komt. Schrijf de data dus altijd direct in de agenda, zodat het niet vergeten wordt: de aanbieders houden nu eenmaal rekening met de komst van de inschrijvers.

Notulen MR/OC
Notulen van de gezamenlijke vergadering van de MR en de OC op
Dinsdag 8 juni 2021 om 19.30 via TEAMS

1. Welkom met gebed

2. Notulen laatste vergadering (+ verkorte versie) en actiepuntenlijst 
Er worden een paar dingen aangepast en de notulen worden vastgesteld.

3. Nieuws uit Kinderdagverblijf

3.1 Voeding(sbeleid)
Er is een werkgroepje opgestart. In overleg met de jeugd verpleegkundige en ook met ouders wordt dit verder opgepakt. Een aantal overleggen is al geweest. Ouders zijn ook al gevraagd. Ook is gesproken met een collega van de Wijngaard, omdat zij een cursus heeft gevolgd. Vanuit de oudercommissie schuift ook iemand aan. Er wordt ook gekeken bij het Voedingscentrum wat geadviseerd wordt. De hoop wordt uitgesproken dat het ook door ouders gedragen wordt, vandaar het belang van het meedenken van ouders. Het traktatiebeleid zal hier ook in meegenomen worden.

3.2 Peuteropvang tijden
Aan de VVE uren kan niet veel veranderd worden, aangezien dat door de gemeente is bepaald. Het kwartier uitloop gaat eraf, aangezien het voor veel onrust zorgt tussen de middag rondom het naar bed gaan en eten van de kinderen die blijven. Het is de bedoeling dat er dan om 12 uur gestopt wordt. Het halen en brengen bij de deur zorgt nu al voor veel meer rust en duidelijkheid bij de kinderen.

3.3 Update plein
Er is nog niet veel meer bekend. De plannen voor de kinderopvang worden alvast in gang gezet. Daar was al een goede tekening voor.

3.4 Personeel
Er is op dit moment wat personeelstekort. Komende tijd zal er nog een gesprek plaatsvinden met een sollicitant.

3.5 Vragen 
Het inschrijven voor de vakantieopvang loopt niet echt goed. Het systeem loopt vast en pakt de aanvragen niet. Voor de BSO zou het moeten lukken, maar het lijkt alsof het voor ouders zelf niet helemaal duidelijk is. Voor de kinderopvang verloopt het moeizaam, omdat het lijkt alsof het systeem het niet aan kan.
Het advies is: blijven mailen naar kinderopvang@accrete.nl De zorg wordt uitgesproken dat het straks niet goed komt in de vakantie. Er is al heel veel communicatie over en weer met degenen die hier op het hoofdkantoor over gaan. Het systeem blijkt nu niet zo flexibel te zijn als was beloofd. Het lijkt er niet op dat dit voor de zomervakantie is opgelost. De locatie leidster heeft zelf beperkte toegang. Er wordt nu wel gekeken wie er normaal zijn in de vakantie. Als die gemist worden, worden ze wel aangesproken.
 
4. Nieuws uit Basisschool
4.1 Lief en leed 
Enkele dingen worden gedeeld.

4.2 Groene plein
Er is nog geen nieuws.

4.3 Sollicitatie
Er wordt een nieuwe leerkracht gezocht. Er zijn gesprekken geweest en deze week is er een proefles. Wordt vervolgd.

4.4 Peuterkleuterklas
Er zijn 11 aanmeldingen voor de online informatieavond. Er zijn verder nog geen vragen over gekomen.
 
4.5 Boom toetsen / ouderportaal
De IB-er geeft een toelichting en geeft gelegenheid tot het stellen van vragen. Op school worden met de kinderen ook de overzichten besproken: de lijnen laten zien of ze groeien, als ze niet groeien dan wordt dat besproken met het kind: hoe komt het dan, wat kunnen we daar aan doen, wat kun jij daar aan doen, etc.?
In Parnassys is het voor ouders niet goed zichtbaar en dat zorgt voor vragen. Er komt een rapportje in het portfolio. Er is binnen school al gesproken over wat er wel en niet gedeeld moet worden.
Het is goed om als school enige uitleg te geven over de uitkomsten. Er ligt een voorstel om aan het begin van het schooljaar uitleg te geven over Boom.

5. GMR afvaardiging
Er is nog geen afgevaardigde gevonden.
Er wordt binnen Accrete gekeken naar een Accrete raad. Dit komt voort uit het feit dat ze verschillende overlegorganen willen samenvoegen om de efficiëntie te bevorderen. Hier is nog geen beslissing over genomen en ligt nu bij de GMR en de GOC. Positieve en negatieve kanten worden besproken. Er worden werkgroepen gevormd binnen Accrete om te kijken hoe dit verder vorm wordt gegeven.
 
6. Zittingsduur leden MR/OC

De zittingsduur is officieel 3 jaar.
 
7. Notulen opgeslagen/bewaard
Notulen worden voortaan via directie op een beveiligde plek opgeslagen.
 
8. Evaluatie vergaderstructuur MR/OC
Door de samenwerking van MR en OC is het verschil een beetje weg. De MR heeft een andere functie dan de OC. Daarnaast, als de GMR geen input geeft wordt de functie al een stuk minder duidelijk. Maar ook vanuit de basisschool komt er weinig input vanuit ouders naar de MR toe. We nemen het mee naar de volgende vergadering en denken hier over na. Wellicht: de Kompas-Vollenhove-raad..
 
9. GOC
Besproken bij punt 5.
 
10. GMR
Geen nieuws.
 
11. Rondvraag
- Zijn er al 10 minuten gesprekken gepland voor de kinderopvang? Deze zijn nog niet gepland. Hier komt nog informatie over.
- Opmerking: goed om ouders mee te nemen in (grotere) trajecten van veranderingen.

12. OC
Een lid van de OC treedt af en wordt heel hartelijk bedankt voor de inzet sinds juli 2017 en al het werk dat gedaan is. Een bloemetje en cadeaubon zijn gegeven. Er wordt afgesloten met een poster, het is voor iedereen een druk en hectisch jaar geweest:
 
Op reis
Ik was op reis
Ik zat op een boot,
Een dag en nog een dag
Toen was ik er pas
 
Ik zat in de zon
En las in een boek
 
Wat las ik?
Dat ik op reis was.
Met een boot.
En dat ik in de zon zat
En een boek las.
Volg ons op Twitter    Volg ons op Facebook    Nieuwsbrief doorsturen
Beste <<Name>>, je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven op onze website of ons daar toestemming voor hebt gegeven.
Indien gewenst wijzig hier je voorkeuren of schrijf je uit.. Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Ons e-mailadres is: kindcentrumkompasvollenhove@accrete.nl.
Kindcentrum Godfried Van Rhenenlaan 1 Vollenhove, OV 8325 EV Netherlands

Copyright © 2021 Kindcentrum, Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum · Godfried Van Rhenenlaan 1 · Vollenhove, OV 8325 EV · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp