Copy
Nieuws van Kindcentrum Het Kompas
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief 22   13 februari 2020
Agenda
ma. 17 t/m vrij. 21 feb Voorjaarsvakantie
ma. 17 feb. Vakantie Bijbelfeest
wo.  26 feb. Luizen pluizen in alle groepen
ma.   2 mrt. Cultuur gr. 3 en 4
wo. 11 mrt. Biddag
wo. 18 mrt. Open Huis - Inschrijfdag    9.00 - 16.00 uur
Lied van de week
Na de vakantie leren we het lied:  NLB 558 vers 1, 2, 3 en 4 Jezus, om uw lijden groot
1  Jezus, om uw lijden groot,
om uw leven en uw dood
die volbrengen 't recht van God,
Kyrie eleison.
 
2  Heer, om uw zachtmoedigheid,
vorst die op een ezel rijdt
en om Sions onwil schreit,
Kyrie eleison.
 
3  Om de zalving door een vrouw,
vreugdeolie, geur van rouw,
teken van wat komen zou,
Kyrie eleison.
 
4  Om het brood, Heer, dat Gij breekt,
om de beker die Gij reikt,
om de woorden die Gij spreekt,
Kyrie eleison.
 
Godsdienst
Het thema voor na de vakantie is Matteüs 9: 9-31.
De tollenaar Matteüs gaat met Jezus mee. Hij zal dingen zien die hij nog niet eerder gezien heeft. De radeloze Jaïrus komt bij Jezus omdat zijn dochter gestorven is. Hij ziet het onmogelijke gebeuren.
Vanuit de directie

India
Sietske en Danielle zijn veilig aangekomen in India en sturen elke morgen een videoberichtje aan de kinderen hier met een vraag of opdracht. De kinderen uit de verschillende groepen gaan er enthousiast mee aan de slag.
In de korte berichten via de app begrijpen we dat ze onder de indruk zijn van het land met aan de ene kant veel verkeer en veel smog, maar aan de andere kant ook veel armoede. Ze hebben de scholen die Sampark daar gebouwd heeft bezocht. Er is veel discipline en orde. De jongens en meisjes zitten wel in één klas, maar zijn wel gescheiden van elkaar. Ze hebben daar met de kinderen “hoofd, schouders, knie en teen” gezongen. Ook hebben ze een project van Sampark bezocht waarbij in een sloppenwijk een verdieping is ingericht voor tieners die daar na schooltijd les krijgen in kleding naaien, make-up en haar verzorgen en ICT.  Een soort BSO dus, maar waar ze gericht zijn op het zelfvoorzienend worden van kinderen. Zo krijgen ze betere kansen op latere leeftijd.
De foto’s geven een indruk van hun ervaringen daar.

Lief en leed
Na de voorjaarsvakantie gaat juf Irma weer volledig werken. Dat is fijn. We hebben voor een korte tijd afscheid genomen van meester Ger. Straks zal hij het zwangerschapsverlof van juf Irma invullen en kunnen we te veel wisselingen gelukkig vermijden.

Portfolio
Deze week heeft elk kind zijn of haar vorderingen gepresenteerd aan de ouder(s).  Waarschijnlijk is ook ter sprake gekomen waar nog aan gewerkt gaat worden de komende periode. Ik hoor enthousiaste geluiden van de kinderen zelf, van ouders en leerkrachten. Fijn om te vernemen dat kinderen zo veel meer bij hun eigen werk betrokken zijn. Mocht u verbeterpunten hebben, schroom niet ze te melden.
Als daar aanleiding voor is kan het zijn dat de leerkracht u binnenkort uitnodigt voor een gesprek zonder dat zoon of dochter daar bij is. Hoort u niets, dan is het niet nodig.
Denkt u aan het weer inleveren van de map in de eerste week na de voorjaarsvakantie?

Aanmelden
Zo langzamerhand gaan wij weer aan de slag met de plannen voor volgend jaar. Voor het vormen van de groepen is het fijn om te weten welke kinderen in schooljaar 2020-2021 4 jaar worden en bij ons instromen. Wilt u daarom broertjes en zusjes binnenkort aanmelden? Het aanmeldingsformulier is te verkrijgen bij Truus of Hanneke.

Hek
Onlangs vroeg ik u het hek na gebruik weer te sluiten. Helaas is afgelopen weekend de stang die de twee hekken bij elkaar moet houden verdwenen. Mocht u het ergens in de bosjes of elders in de omgeving van de school zien liggen, wilt u het dan binnen brengen?

Vakantie
Even een weekje op adem komen, even lekker niet op-tijd-op-school-komen, even geen gehaast, even geen moeten, maar lekker doen waar je zin in hebt, een pyjama-dag, een mooi boek lezen, er op uit.
Kortom een fijne vakantie allemaal!Truus Biemond

Reis naar India
 

Voorleeswedstrijd

De kwartfinale van…

de nationale voorleeswedstrijd

Hallo dit is het schema van de voorleeswedstrijd

Er lezen voor.

Marit veenbergen       

Chaimae faerbrer   (had kans )

Janine onrust  

Sarah ibrahim

Nena fransen

Tristen broer (de winnaar!)

Rachel tuin  (had kans)     

Lizzy kempers

dilara van dijk

manouk wink

er waren 10 deelnemers,3 kanshebbers ,1 winnaar en 3 juryleden

 ik las hieruit voor       en de winnaar hieruit              

                                             

School kerk gezinsdienst

Er zijn al heel wat ideeën en onderwerpen voor het kindercorso bij de leerkrachten ingeleverd. Superleuk dat kinderen, ouders/verzorgers en leerkrachten zo meedenken!

Op donderdag 27 februari zal het onderwerp gekozen worden. Dit betekent dat de ideeën uiterlijk 26 februari ingeleverd kunnen worden. We zien ze graag tegemoet.

Het team van coördinatoren is voor dit jaar ook weer compleet. Bedankt voor alle reacties, fijn dat er ouders mee willen helpen.

Zodra het onderwerp bekend is zullen de kinderen zo snel mogelijk de aanmeldbriefjes mee krijgen met de post en zal deze ook per mail verstuurd worden.

We hopen dat een heleboel kinderen zich aanmelden!

Jubinka van Benthem en Els Dikken

Vacatures
Jarigen
1f162f57-cabf-4f6b-ab77-d5bc59fdcaa0.jpg

De volgende kinderen zijn de komende periode jarig: Tim Kolackowski, Kian Knobbe, Julean Belt, Rosalie Mondria, Maud Oldenbeuving en Tobias ten Napel.

Juf Nynke is ook jarig in de vakantie.

Van harte gefeliciteerd allemaal! Een heel gezellige dag toegewenst!

Vakantiebijbelfeest

Springkussenfestijn

Volg ons op Twitter    Volg ons op Facebook    Nieuwsbrief doorsturen
Beste <<Name>>, je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven op onze website of ons daar toestemming voor hebt gegeven.
Indien gewenst wijzig hier je voorkeuren of schrijf je uit.. Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Ons e-mailadres is: kindcentrumkompasvollenhove@accrete.nl.
Kindcentrum Godfried Van Rhenenlaan 1 Vollenhove, OV 8325 EV Netherlands

Copyright © 2020 Kindcentrum, Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum · Godfried Van Rhenenlaan 1 · Vollenhove, OV 8325 EV · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp