Copy
Nieuws van Kindcentrum Het Kompas
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief 5  26 september 2019
Agenda
do.    26 sept. Startgesprekken
ma. 30 sept. t/m vrij. 4 okt. Truus afwezig wegens studiereis
wo.     2 okt. Start Kinderboekenweek
vrij.     4 okt. Gebedsontmoeting locatie fam. Tuin Botter 5 om 10.00 uur
za.       5 okt. Dag van de leerkracht
do.    10 okt. Voorleeswedstrijd
Cultuur uitje gr. 3 en 4 
zo.    13 okt. Kinderdienst -schoenendoosactie- Hervormde kerk aanvang 10.00 uur
ma.    21 t/m vrij 25 okt. Herfstvakantie
wo.    30 okt. Studiedag  -leerlingen zijn vrij-
Godsdienst

Het thema voor volgende week is: "Babbelstad".
We lezen: Genesis 9: 18-29, 10: 1-32 en Genesis 11.
De nakomelingen van Noach verspreiden zich over de aarde. In Babel besluiten ze een toren te bouwen, zo hoog als de hemel. Maar het gaat mis: Mensen verliezen het contact met elkaar, ze begrijpen elkaar niet meer. Babel wordt een babbelstad waar iedereen praat maar niemand een ander verstaat.

Lied van de week
Volgende week leren we het lied: . Jesus is the joy of my life (Opwekking kids 248)
Jesus is the joy of my life.
Yes He is.
Jesus is the joy of my life.
And every day I sing
this simple thing:
Jesus is the joy of my life.
 
In moments of trouble,
in moments of fear.
I remember this song
and I sing loud and clear,
I sing loud and clear:
 
Jesus is the joy of my life.
Yes He is.
Jesus is the joy of my life.
And every day I sing
this simple thing:
Jesus is the joy of my life.
Vanuit de directie

Startgesprekken
Vanavond vindt de tweede helft van de startgesprekken plaats. Ik hoor van zowel ouders als collega’s positieve ervaringen. Goed om zo samen rond de kinderen te staan en het beste uit hen te halen.

Meeleven
Gelukkig gaat het de goede kant op met Anna Najar.  Ze heeft nog wel een bacterie in haar bloed. Die moet eerst weg zijn voor ze weer naar huis mag.  Misschien mag zij binnenkort van Groningen naar Isala In Zwolle. Dat zou voor vader en  moeder en broer en zus, Andy en Amany, heel fijn zijn. We zijn blij en God dankbaar dat het de goede kant op lijkt te gaan.

Verlof vragen
Regelmatig wordt er door ouders vrij gevraagd voor een bruiloft of feestdag. Op de site van de rijksoverheid kunt u lezen waar u vrij voor kunt krijgen. Altijd moet er ook een verlofaanvraagformulier ingevuld worden. Die kunt u bij mij krijgen. Ik moet het namelijk naar de leerplichtambtenaar toe weer kunnen verantwoorden. Daarom vraag ik u om het verlof volgens de regels, zes weken van te voren aan te vragen,  zodat we ook de tijd hebben om het te verwerken.

Oproep
Op het plein liggen tegels los door groeiende boomwortels. Om ongelukken te voorkomen ben ik op zoek naar ouders die werkzaam zijn in de stratenmakerij. Graag zou ik hun advies hierover inwinnen en zou het mooi zijn als we met enkele ouders deze klus kunnen klaren. Wie helpt mee?

Kinderboekenweek
Woensdag 2 oktober start de Kinderboekenweek. Verder op in de nieuwsbrief leest u er over wat we hier op school aan doen. Maar lezen is zo belangrijk voor kinderen dat ik u oproep om ook thuis aandacht aan de Kinderboekenweek te besteden. Neem uw kind mee naar de bibliotheek, lees elke dag voor. Het is bewezen dat dit ten goede komt aan de ontwikkeling van kinderen. Ook voor kinderen in de leeftijd van bovenbouw kan voorlezen nog veel gezellige momenten opleveren als je samen spannende of humoristische boeken leest. Quality-time met uw kids!

Afwezig
Volgende week gaat het MT van Accrete op studiereis naar IJsland. Omdat er in het dunbevolkte gebied maar weinig scholen zijn worden alle kinderen op dezelfde school ontvangen. Er is daar inclusief onderwijs, zoals dat heet. Er zijn geen aparte scholen voor moeilijk lerende kinderen, kinderen met moeilijk gedrag of voor chronisch zieke kinderen.  Als directeuren van Accrete willen we graag leren van deze scholen hoe zij dit in de praktijk organiseren. Ik ben benieuwd!
Tijdens mijn afwezigheid kunt u met vragen
- allereerst naar de leerkracht van de groep
- zich wenden tot één van de bouw coördinatoren, Yvonne de Jong -onderbouw, Anja Renes -
   middenbouw, Dirk Hanson -bovenbouw.

5 oktober
Op 5 oktober is het de dag van de leraar. Dit jaar valt dat op zaterdag. Dat is niet heel handig als je de leerkrachten in het zonnetje wilt zetten. En omdat ik er volgende week niet ben om de nieuwsbrief te schrijven, neem ik nu mijn kans waar:
Alle lof voor het team van leerkrachten op Het Kompas. Wat zetten jullie je enorm in voor alle kinderen. Geen 9-5 mentaliteit, zoals dat heet. Leerkrachten zijn vaak om 7.45 uur al op school om alles goed klaar te kunnen hebben voor de kinderen “goedemorgen” komen wensen. En om 5 uur naar huis, komt zelden voor. Complimenten voor jullie creativiteit met speelhoeken op de gang of in de groep. Passend bij het thema en met speelleer-activiteiten een uitdaging voor elk kind. Hoe jullie als collega’s samen de schouders er onder zetten, elkaar helpen waar nodig, is geweldig om te zien.

In het voorjaar hebben ouders en kinderen hier al aandacht aan besteed, maar nu wil ik als directeur graag zeggen: DANK JULLIE WEL voor jullie niet-aflatende enthousiasme en liefde voor kinderen!

Truus Biemond

Activiteitencommisie zoekt jou!
Wij zijn op zoek naar nieuwe leden voor de activiteitencommissie, uit groep Oranje en groep Groen. 

Wat houdt de activiteitencommissie in?
De activiteiten commissie bestaat uit een groep enthousiaste ouders en leerkrachten. Vanuit elke klas is er 1 activiteitenouder. Je bent als activiteiten ouder aanspreekpunt van de klas, wanneer er bijvoorbeeld hulp nodig is bij activiteiten. 
We vergaderen ongeveer 4 keer per jaar, op de woensdagavond. In deze vergadering bespreken we de activiteiten die plaats gaan vinden en maken we met elkaar afspraken wie er komt helpen bij de activiteiten. 
Activiteiten waar de activiteitencommissie zoal mee helpt: verzorgen van koffie en thee tijdens ouderavonden, koningsspelen, sinterklaas, kerst, pasen, meester en juffendag.
Lijkt het jou leuk om deel te nemen aan de activiteitencommissie, of zou je graag wat meer informatie hierover willen, dan kun je contact opnemen met een van de leden.

Dit zijn de leden van de activiteitencommissie: Margreet Mondria, Christa Mondria, Jubinka van Benthem, Margriet Jansen, Patty Jordens, Vera van Heerde en Marlies Westerman.
 
Hopelijk tot snel! 
Welkom

Deze week zijn Siep Dikken en Norah lodders gestart in groep 1. Van harte welkom, we wensen jullie veel speel- en leerplezier bij ons op Het Kompas.

Reis je mee?

Alle groepen zijn al een paar weken druk bezig rond het thema van de komende Kinderboekenweek: ‘Reis je mee?’  Juf Anita en juf Yvonne zorgden voor een pakkende opening door samen in een toneelspel duidelijk te maken dat je op  je eigen manier kunt genieten van je vakantie. Juf Anita gaat graag met de rugzak en wandelschoenen naar de bossen in het Noorden, zelf zorgen voor het eten en slapen in je eigen slaaptentje. Juf Yvonne gaat  graag naar het warme Zuiden. En  zich dan heerlijk laten verwennen in een hotel, met zwembad en obers.  De kinderen werden zo meegenomen naar hun eigen belevenissen en onderzoeken. Samen gaan ze ontdekken hoe je op reis kunt gaan, wat je dan allemaal moet voorbereiden. Op school zijn ‘winkels’ gemaakt, zoals een kampeerhal, een reisbureau, en een hoek met gevonden voorwerpen. Ook is er een trein met station te zien bij groep 1 en 2. 

Ook demonstreerden een paar kinderen hun werptentje, waarna het toch nog een hele puzzel bleek om het tentje weer terug in model te krijgen. 

Op donderdag 19 september kwamen er 2 echte campers op het schoolplein. Opa’s en oma’s van de kinderen uit groep 3, 4 en 5 lieten hun camper zien en beantwoordden alle vragen van de nieuwsgierige kinderen. Het was een hele leuke, leerzame middag!

Woensdag 2 oktober start ook de Kinderboekenweek met dit thema.

Kinderboekenweek 2019

Het thema van de Kinderboekenweek is Vervoersmiddelen en het motto is "Reis mee!"
De Kinderboekenweek is voor ons als school een mooi moment om leerlingen en ouders te motiveren om te lezen (voorlezen).

Als school zijn we de afgelopen weken al bezig geweest met het thema 'Reis mee'.
Centraal stond toen de vakantiereis/uitstapjes die gemaakt zijn in de zomervakantie die achter ons ligt.
Het vervolg gaat over de reis daar naar toe.
Vorige week zijn er al verschillende vervoersmiddelen op school geweest die bekeken konden worden.

Dus...
Allemaal instappen! Reis mee met de fietstaxi, de huifkar, de hogesnelheidstrein of het ruimteschip.
Niet de bestemming, maar het vervoer erheen staat centraal. 
Ontdek de ruimte met een raket, beleef avonturen op een cruiseschip, verken een land tijdens een roadtrip, trek rond met een tractor en zeil de wereld rond op een catamaran. 
Een reis verrijkt je leven en met een boek kan een kind elke reis maken die hij of zij wil. Van een rondje op de step in de buurt tot aan een ruimtereis door het heelal. 
Toer je alleen of rijd je samen?  

Tijdens de muziekles verzorgt meester Hans passende lessen bij dit thema en ook de kinderboeken die centraal staan zullen bij ons op school (voor) gelezen worden. Leuk om uw kind er naar te vragen!
Op www.kinderboekenweek.nl kunt u nog meer lezen.

Tip: Het is leuk om in deze periode met uw kind naar onze mooie bibliotheek in Vollenhove te gaan. Heeft uw kind nog geen pasje? Geef aan in de bibliotheek dat uw kind op Het Kompas zit en het pasje is gratis!

Veel leesplezier en een goede reis!

Even voorstellen

Mijn naam is Renske Stoffels. Ik ben 18 jaar oud en ik doe de opleiding onderwijsassistent op het Deltion college in Zwolle. Ik zit nu in mijn 3e en laatste jaar. Op maandag en dinsdag ben ik dit jaar aanwezig in groep 3/4. Ik zal in deze groep ook mijn examens en opdrachten doen. 

Ik woon in Marknesse en ik werk daar bij de Jumbo. Ik vind het leuk om met vrienden af te spreken en in mijn vrije tijd doe ik graag creatieve dingen. 

Ik hoop dat ik hier een leuke en leerzame tijd heb!

 


 
Praktijkplein
Weerbaarheidstraining

Binnenkort start er weer een nieuwe WEERBAARHEIDSTRAINING van Sportinn/AllesKids bij Sportinn Steenwijk! 

Vanaf WOENSDAG 30 oktober a.s. van 15:30-16:45 uur.

Gedurende 8 lessen leren kinderen van 8-14 jaar van trainers Andre Wagensveld en Patricia Keetman sterker in hun schoenen te staan. 

Is jouw kind onzeker? Vindt hij/zij het moeilijk om zichzelf staande te houden in een groep? Wil je dat je kind leert op een goede manier voor zichzelf op te komen? Of wil je je kind optimaal voorbereiden op de middelbare school?

De trainers helpen jouw kind om zijn/haar mentale en fysieke weerbaarheid te versterken.

In de lessen worden oefeningen uit de Rots & Water programma, de jiu jitsu, yoga en de zelfverdediging gedaan. De trainers coachen je kind zodat het

zich tijdens de training meer bewust wordt van zijn of haar eigen kracht, het krijgt meer zelfvertrouwen en leert voor zichzelf op te komen.

Ook worden ouders en kinderen buiten de lessen om begeleid en gestimuleerd om het geoefende in de praktijk te brengen.

Komt jouw kind meedoen?

 Voor opgave en/of meer informatie, neem even contact op met

AllesKids (zie www.alleskids-yogacoaching.nl) – Patricia Keetman

06-41426241 of patricia.keetman@outlook.com

We starten bij minimaal 12 kinderen per groep en het maximum per groep is 16 kinderen.

Jarigen
1f162f57-cabf-4f6b-ab77-d5bc59fdcaa0.jpg


De volgende kinderen zijn de komende week jarig: Emma Jongman, Demi Roeten en Erlyn van Eerde.

Van harte gefeliciteerd! Een heel gezellige dag toegewenst!

Volg ons op Twitter    Volg ons op Facebook    Nieuwsbrief doorsturen
Beste <<Name>>, je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven op onze website of ons daar toestemming voor hebt gegeven.
Indien gewenst wijzig hier je voorkeuren of schrijf je uit.. Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Ons e-mailadres is: kindcentrumkompasvollenhove@accrete.nl.
Kindcentrum Godfried Van Rhenenlaan 1 Vollenhove, OV 8325 EV Netherlands

Copyright © 2019 Kindcentrum, Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum · Godfried Van Rhenenlaan 1 · Vollenhove, OV 8325 EV · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp