Copy
Nieuws van Kindcentrum Het Kompas
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief 27   26 maart 2020
Agenda
                         April en mei
 
vrij. 10 en ma. 13 apr. Goede Vrijdag en Tweede Paasdag
ma. 27 apr. t/m vrij. 8 mei Meivakantie
di.   19 mei Schoolreizen gr. 1 t/m 7
ma. 18 t/m wo. 20 mei Schoolkamp gr. 8
do. 21 en vrij. 22 mei Hemelvaartsdag en vrije dag
Godsdienst
Het thema voor volgende week is: "Anders dan alle andere nachten".
We lezen: Matteüs 26: 17-75. 
Jezus en zijn leerlingen vieren Pesach. Een vast onderdeel van dat feest is de vraag: Waarom is deze nacht anders dan alle andere nachten? Na die vraag wordt verteld over de uittocht uit Egypte. Maar dit jaar zal Pesach voor Jezus en zijn vrienden totaal anders zijn dan in alle andere jaren. Zal God ook nu zijn kind bevrijden?
Lied van de Week
Het lied voor volgende week is: NLB 555 Dans en zingt: hosanna voor de koning

1 Op een ezel komt Hij aan
om naar Jeruzalem te gaan.
 
2. Zwaai de takken heen en weer:
zegen en vrede voor de Heer!
 
Refrein:
Dans en zing:
hosanna voor de koning; dans en zing:
hosanna voor de Heer!
 
Vanuit de directie
Lief en leed
geboorte: Kaylinn Hellinga uit groep 7 heeft vrijdagmiddag een zusje gekregen. Van harte gefeliciteerd met de kleine Sophie. Natuurlijk altijd wel een beetje spannend maar in deze tijd zeker. Bezoek werd opgevangen in een partytent die tegen het raam staat. Zo is de baby van achter glas te bewonderen. We wensen jullie veel geluk met en voor Sophie.

zorgen: Bij veel gezinnen zijn er zorgen om de gezondheid van familie; bejaarde opa’s en oma’s of familie met een kwetsbare gezondheid. Soms is er ook sprake van ziekte binnen het eigen huis. Laten we God bidden om nabijheid voor deze mensen.

Nieuwe leerkracht
Eerder had ik al gemeld dat het gelukt was om een vervanger voor juf Lisette Lankhaar te vinden. Vandaag kan ik melden dat we juf Manuela van den Bergh vanaf de meivakantie  naast juf Sietske in groep 4 kunnen vinden. We zijn heel blij dat zij van maandag t/m woensdag voor de groep zal staan. Manuela heeft bij scholenstichting Aves langdurig invalwerk gedaan. We heten haar hartelijk welkom op Het Kompas en wensen haar veel succes in haar baan bij ons.

Thuisonderwijs
aandacht: Na de eerste chaotische week raken we er deze week al een beetje aan gewend en komt er in veel gezinnen ook al een ritme in dit bestaan. Ik heb bewondering voor al die ouders die én thuisonderwijs geven én hun eigen baan thuis oppakken én het huishouden bestieren én soms nog omkijken naar medemensen in hun omgeving. Petje af! Ik hoor ook verhalen van ouders die aangeven dat kinderen bijna na elk antwoord een bevestiging van hen willen hebben of het zo goed is. Die verleiding is voor hen natuurlijk erg groot. Weet dat wij op school ook werken met “uitgestelde aandacht”. Dat wil zeggen dat kinderen van te voren weten hoe lang ze zelfstandig moeten werken en dat daarna door de leerkracht (nu de ouder) aandacht gegeven wordt aan de vragen die ze hebben of het werk dat ze gemaakt hebben. Misschien een tip voor thuis?

dagopening: Normaal gesproken houden we met de kinderen dagelijks een dagopening.  3x per week wordt er een Bijbelverhaal verteld en andere dagen vindt er een themagesprek plaats en we zingen natuurlijk veel liederen. Ik kan mij voorstellen dat dit er nu thuis niet altijd van komt. Onze methode Kind op Maandag  van Kwintessens heeft hard gewerkt  om voor elke dag voor thuis een verhaal te verzorgen. U kunt de betreffende groep voor uw kind aanklikken. De ene keer gaat het om een Bijbelverhaal, de andere keer een themaverhaal welke uitnodigt tot een gesprek met elkaar. Ze hebben het heel actueel gemaakt zodat er ook gesprekken over deze bijzondere tijd uitgelokt worden. U kunt terecht op www.kwintessens.nl/start  Van harte aanbevolen.

contact: We vinden het belangrijk om contact te houden met de kinderen. Door de verschillende leeftijden gebeurt het ook op verschillende manieren. In de bovenbouw “ontmoeten” ze elkaar via een video-bel-verbinding in “Teams”. Andere leerkrachten bellen met de kinderen of sturen een individueel parro-bericht. Zijn er vragen dan kan er ook altijd vanuit thuis contact gezocht worden met de leerkrachten via de mail. Wilt u hierbij letten op de werkdagen van de leerkrachten?  Anders kan het natuurlijk wel even een paar dagen duren voordat er antwoord komt.

Vanuit deze nieuwsbrief wens ik u allen het goede. Wees voorzichtig en heb geduld. Ik sluit af met een paar bede-regels die ik tegenkwam:

Houd van ons, Heer
en help ons van elkaar te houden.
Vertrouw ons, Heer
in wat u aan ons toevertrouwde.
Wil van ons houden
wil ons behouden
in U alleen.

Truus Biemond
Jarigen
1f162f57-cabf-4f6b-ab77-d5bc59fdcaa0.jpg

Volgende week zijn; Rebekka Tuin, Quinty Dekker en Senna Apperlo jarig.

Juf Anja Renes hoopt ook een jaartje ouder te worden.

Van harte gefeliciteerd allemaal en een fijne dag gewenst.

Volg ons op Twitter    Volg ons op Facebook    Nieuwsbrief doorsturen
Beste <<Name>>, je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven op onze website of ons daar toestemming voor hebt gegeven.
Indien gewenst wijzig hier je voorkeuren of schrijf je uit.. Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Ons e-mailadres is: kindcentrumkompasvollenhove@accrete.nl.
Kindcentrum Godfried Van Rhenenlaan 1 Vollenhove, OV 8325 EV Netherlands

Copyright © 2020 Kindcentrum, Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum · Godfried Van Rhenenlaan 1 · Vollenhove, OV 8325 EV · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp