Copy
Nieuws van Kindcentrum Het Kompas
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief 11
donderdag 11 november 2021
Agenda
vrijdag 12 november gr 5-6 kidsrun
zaterdag 20 november 08:30 - 12:30 uur start realisatie groen schoolplein
vrijdag 26 november 08:30 - 17:00 uur vervolg realisatie groen schoolplein
zaterdag 27 november 08:30 - 17:00 uur vervolg realisatie groen schoolplein
Godsdienst


Kan ik je vertrouwen?

Genesis 43: 1-34 en 44: 1-13

Jozef heeft zijn broers gezegd dat ze alleen terug mogen komen als de jongste broer Benjamin meekomt. Zo staan uiteindelijk alle broers bij elkaar. Kunnen ze elkaar vertrouwen? Jozef laat een zilveren drinkbeker in de bagage van zijn broers verstoppen en beschuldigt hen van diefstal.

Lied van de week
'k Stel mijn vertrouwen
Arrangement: Martin Zonnenberg, Schrijver: Johann Andreas Böhringer
‘k Stel mijn vertrouwen op de Heer mijn God
Want in zijn hand ligt heel mijn levenslot
Hij heeft mij lief, zijn vrede woont in mij
‘k Zie naar Hem op en ‘k weet hij is mij steeds nabij

‘k Stel mijn vertrouwen op de Heer mijn God
Want in zijn hand ligt heel mijn levenslot

Hem heb ik lief, zijn vrede woont in mij
‘k Zie naar Hem op en ‘k weet hij is mij steeds nabij

‘k Stel mijn vertrouwen op de Heer mijn God
Want in zijn hand ligt heel mijn levenslot
Hem heb ik lief, zijn vrede woont in mij
‘k Zie naar Hem op en ‘k weet hij is mij steeds nabij

https://www.youtube.com/watch?v=NmaQZzXGtx8
Vanuit de directie
Afscheid 
Een poosje geleden kwam juf Yvonne Miedema vertellen dat ze na 21 jaar afscheid neemt van Accrete en dus ook van het Kompas. Juf Yvonne wil vanaf  januari meer tijd gaan besteden aan haar gezin en aan hun bedrijf. We vinden het heel jammer dat ze gaat, maar we begrijpen haar keus heel goed. Wat heeft juf Yvonne veel kunnen betekenen voor de verschillende kinderen die bij haar in haar kamertje kwamen. Inmiddels hebben we al iemand gevonden die juf Yvonne gaat vervangen. Daarover een volgende keer meer.

Corona-perikelen
Naast een leerkracht, een pedagogisch medewerker, enkele ouders zijn er inmiddels ook enkele kinderen besmet geraakt. We zijn weer extra alert op handen wassen en afstand houden. We wachten even de persconferentie van vrijdag af voor wat betreft verder te nemen maatregelen.

Kidsrun
Alle kinderen van de groepen 5 en 6 doen mee aan de Kidsrun. Wat een sportief stel!!
Vanwege de weer oplopende coronabesmettingen vinden wij douchen in de Burght geen goed idee.
Daarom mogen deze kinderen na afloop van de Kidsrun naar huis om te douchen. Voor kinderen die niet naar huis kunnen, is er opvang op school tot 14.00 uur. Wilt u dat dan wel even melden bij de leerkracht? Graag dan ook even droge kleren meegeven.

Groen plein
De eerste briefjes van ouders die zich op geven om een paar uur te komen helpen zijn binnen. Fantastisch! Graag zien we er nog wat bij komen. Vele handen maken licht werk.
Vaak is het met elkaar ook heel gezellig! We kijken naar uw opgave uit...

Vriendelijke groet namens het team,
Truus Biemond
directeur Het Kompas
Vanuit de Kinderopvang
Roze zeester/blauwe schelp
Het is herfst! Wat een wonderlijke wereld is dat! Blaadjes overal, in allemaal mooie kleuren. Regen, zon, regenboog, paddenstoelen en wind. Alles komt voorbij.
We zingen veel liedjes, onderstaande is favoriet;
‘Tikke takke regen, tik tak op het dak.
Tikke takke regen, op de wegen.
Plens plens plas plas plas, druppeltjes op mijn regenjas.’
We draaien aan het rad en benoemen de plaatjes waar het rad op stopt. Kennen we daar ook een liedje over? Op deze manier zijn we bezig met woordschat en verbanden leggen. (een paraplu hoort bij de regen, met laarzen kan je in de plassen stampen)
 
Lampionnen
De afgelopen weken zijn we druk geweest met onze lampionnen, We hebben ze mooi gekleurd en beplakt. Ook de liedjes hebben we flink geoefend. In de peuter kleuter klas was vooral het volgende liedje favoriet:
 
Sinte Maarten mik mok,
Mijn moeder kijkt naar tiktok.
Mijn vader naar formule 1,
Waar ga ik met mijn lichtje heen.
 
Bij de roze en blauwe groep hebben we het volgende liedje geleerd:
 
11 november is de dag, dat mijn lichtje, dat mijn lichtje,
11 november is de dag, dat mijn lichtje branden mag.
 
Fijne Sint Maarten allemaal!
 
Peuter/kleuter klas
Bij de kleuter klassen zijn we vol op bezig met de herfst. We hebben met onze vingers blaadjes geverfd op onze herfstboom, we zijn bezig geweest met een ecoline tekening en hebben een herfstdans gedaan met het parachute doek.
 
Bij de muziekles hebben we ook herfstliedjes geleerd, deze liedjes zijn erg leuk omdat er ook bewegingen bij zitten. De peuters kennen de liedjes al goed, ze pakken het snel op. Als u inlogt op 123 zing kunt u de huidige liedjes vinden.
 
 
Verjaardagen/nieuwe kinderen


Afgelopen week hebben Mayke van de blauwe groep en Elaiza van de roze groep afscheid genomen: zij zijn vier jaar geworden. Wij wensen jullie heel veel plezier op de basisschool.
 
Batol is vorige week drie jaar geworden, zij heeft toen haar feestje op de roze groep gevierd. Van harte gefeliciteerd.
Deze week is Maja van de roze groep drie jaar geworden en heeft getrakteerd, hieper de piep hoera!


 
Beau-Berrie is deze week gestart bij ons op de blauwe groep, ook viert hij deze week zijn tweede verjaardag. We heten je van harte welkom en wensen jou een fijne verjaardag toe.
 
Personeel
Deze week is Sandy van Beekhuizen bij ons gestart op de blauwe groep, zij volgt de BBL opleiding tot gespecialiseerd pedagogisch medewerker. Wij heten Sandy van harte welkom.
 
Binnenkort gaan we even op bezoek bij Marjan, mocht u nog een kaartje of knutsel willen meegeven aan ons kunt u deze komende week nog steeds inleveren.
 
Beste ouders, verzorgers,
Vandaag komt er op de website van Accrete een vacature te staan voor de functie van locatie manager. Deze vacature geldt voor meerdere locaties, waaronder Het Kompas in Vollenhove. Na 13 prachtige jaren ga ik een nieuwe uitdaging aan binnen Accrete. Dit zal in het nieuwe jaar zijn. Wanneer er meer bekend is over een datum zal ik dat natuurlijk met jullie delen. Tot die tijd blijf ik met veel plezier jullie aanspreekpunt voor de kinderopvang van ons Kindcentrum.
 
Groene Schoolplein
Deze week zijn de formulieren meegegeven voor het verkopen van tulpenbollen. We hopen dat we met elkaar een mooi bedrag op kunnen halen voor ons groene schoolplein! 24 november mag u deze weer bij ons inleveren.
Mocht u het nou leuk vinden om actief iets te betekenen voor ons plein, alle hulp is welkom! Op 20, 26 en 27 november gaan we aan de slag. De ochtenden van 8.30-12.30 en de middag van 13.00 tot 17.00 uur. Op 20 november zijn we er alleen de ochtend, in verband met de Sinterklaasintocht. Kunt u wel, maar niet de hele ochtend of middag dan bent u natuurlijk ook van harte welkom!
Om op te geven mag u even een mailtje sturen naar kindcentrumkompasvollenhove@accrete.nl. Dan zorgen wij voor de koffie en iets lekkers!
 
Tulpenbollenactie voor het groene plein!
Beste ouders, familieleden en buurtbewoners,

Binnenkort starten wij met het vergroenen van ons schoolplein. Wij worden namelijk ontzettend blij en gelukkig van groen en natuur om ons heen. Jij toch ook? Daarom hebben we nu een leuke actie! We verkopen tulpenbollen om geld in te zamelen om ons droomplein binnen afzienbare tijd te kunnen verwezenlijken.

De opbrengst gaat direct naar het groene schoolplein
Van een groen schoolplein worden kinderen gelukkiger. Het geld gebruiken we om natuurlijke speelelementen en vrolijke planten te kopen die passen bij de uitstraling van ons nieuwe, natuurlijke plein. Met deze vrolijke actie hopen we een mooi bedrag op te halen om deze wensen te kunnen realiseren.

Hoe werkt deze actie?
De kinderen ontvangen een bestellijst waarop zij de verkochte tulpenbollen kunnen noteren. Om te voorkomen dat kinderen met veel contant geld over straat gaan, ontvang je na de bestelling van ons een betaalverzoek. Vul daarom altijd een 06-nummer in op de bestellijst.

Er zijn twee formaten zakken met bollen van een boer uit onze regio:
- 12x Tulp (keuze uit rood, wit of paars): €4,20
- 40x Tulp (gemengde kleuren): €12,50


De tulpenbollen kunnen gekocht worden tot 24 november. In de 2e of 3e week van december komen de kinderen de zakken afleveren bij familie, buren en kennissen. Ondertussen besteden wij ook aandacht aan deze actie in de klassen en op het schoolplein. We kunnen niet wachten tot het voorjaar wanneer al jullie tuinen vol staan met gekleurde tulpen!
Een vrolijke groet van alle leerkrachten en kinderen van Kindcentrum Het Kompas!

Kidsrun groep 5 en 6
vrijdag 12 november


Op vrijdag 12 november doen wij als school mee met de “Kidsrun” van Stichting Survivalrun Vollenhove. Dit is voor alle leerlingen van groep 5 en 6 (uit de Bergen, de Eilanden en de Heide) en vindt plaats onder schooltijd.

De ‘Kidsrun’ is een survivalbaan met hindernissen die voor iedereen te doen zijn. Je gaat met een groep op pad. Je helpt elkaar, zodat de hele groep elke hindernis kan volbrengen. En lukt een hindernis toch niet? Geen probleem, dan loop je samen verder.

Via Parro hebben wij een oproep gedaan aan ouders om een groepje te begeleiden over het parcours. Jullie hoeven zelf niet te klimmen en klauteren, maar dit mag natuurlijk wel! We kunnen nog hulp gebruiken.

Via de mail krijgen de ouders van deze groepen nog wat uitgebreidere informatie van de Kidsrun.

Wij hopen op een gezellige en uitdagende activiteit!

Sportieve groetjes van alle leerkrachten van de Bergen, de Eilanden en de Heide.

Jarigen
1f162f57-cabf-4f6b-ab77-d5bc59fdcaa0.jpg

De volgende kinderen zijn de komende week jarig; 
Simon, Antonie, Jessie, Tim en Ian.


Ook is deze week juf Femkelien jarig.

Van harte gefeliciteerd! Een heel gezellige dag toegewenst!

Event Techniek Tastbaar, Emmeloord
vrijdag 12 november 12:00 - 20:00 uur


Maak jongeren enthousiast voor de techniek! De jeugd heeft de toekomst, werk aan de toekomst voor onze technische bedrijven.


Wil je weten hoe ons event er uit ziet? Bekijk dan deze YouTube video.
Techniek Tastbaar Steenwijk 2021 - YouTube

Dit jaar is het eindelijk weer zover, het Techniek Tastbaar Emmeloord event gaat van start! Durf jij te kiezen voor techniek? Techniek is overal het begint al bij de boer op het land tot aan het karretje waar jij je boodschappen in legt. Maar denk ook aan oplossingen voor klimaatproblemen of slimme programma’s die artsen helpen sneller diagnoses te stellen.  Techniek is overal en het zit ook in jou! Ontdek de wereld van techniek zelf door VirtualReality  of ga aan de slag met je handen en bouw een muurtje of knutsel iets van hout. Benieuwd of techniek iets voor jou is en woon je in de buurt van Emmeloord? Beleef het zelf en kom langs en neem je ouders, vriendjes en vriendinnetjes mee! De entree is gratis. Wat is er te doen en voor wie is het?
Techniek Tastbaar is er voor iedereen tussen de 10 en 16 jaar oud. Bij Techniek Tastbaar maak jij kennis met de 7 verschillende werelden van techniek. Denk aan het bouwen van houten kozijnen, het besturen van een Ozobot, het lassen van ijzer of ontdek de wereld via een VR-bril! Misschien is dit wel je eerste stap in de toekomst van techniek. 

Ongeveer 30 technische bedrijven uit verschillende technische branches organiseren voor kinderen in de leeftijdsgroep van 10 tot 16 jaar allerlei doe-activiteiten: Sleutelen, lassen, solderen, ontwerpen op de computer, 3D printen, techniek in de zorg, laboratoriumwerk, bouwen, programmeren en nog veel meer. Ook kunt u meer zien en beleven over de leerlijn techniek (Techniek, Talent & Energie) voor het basisonderwijs. Om een idee te krijgen van dit evenement kunt u de website van Techniek Tastbaar bezoeken of filmpjes op YouTube. Ook kunt u informatie vinden op Facebook, Twitter en Instagram.

Datum: vrijdag 12 november 2021
Tijd: 12.00 tot 20.00 uur
Locatie: Vakcollege Noordoostpolder
Adres: Espelerlaan 70, 8302 DC Emmeloord

Volg ons op Twitter    Volg ons op Facebook    Nieuwsbrief doorsturen
Beste <<Name>>, je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven op onze website of ons daar toestemming voor hebt gegeven.
Indien gewenst wijzig hier je voorkeuren of schrijf je uit.. Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Ons e-mailadres is: kindcentrumkompasvollenhove@accrete.nl.
Kindcentrum Godfried Van Rhenenlaan 1 Vollenhove, OV 8325 EV Netherlands

Copyright © 2021 Kindcentrum, Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum · Godfried Van Rhenenlaan 1 · Vollenhove, OV 8325 EV · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp