Copy
Nieuws van Kindcentrum Het Kompas
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief 9  31 oktober 2019
Agenda
do.    31 okt. Informatieavond ontwikkelingen Kinderopvang om 19.30 uur
vrij.     1 nov. Gebedsontmoeting 10.00 uur Pluut 18
za.      2 nov. Frommelcorso 14.00 uur in De Burght
wo.     6 nov. Dankdag
vrij.     8 nov. Kidssurvival
do.    14 nov. VO Scholenmarkt
Godsdienst

Het thema voor volgende week is: "Stop!"
We lezen: Genesis 18: 16-33 en 19: 1-38.
In Sodom gebeuren zulke erge dingen, dat God de stad moet straffen. Maar Abraham onderhandelt met God: Als er tien rechtvaardigen zijn, zou u dan de stad niet sparen? Als de engelen naar Sodom gaan, ontdekken ze dat die tien rechtvaardigen niet te vinden zijn. De stad staat bol van vreemdelingenhaat, geweld en minachting. Daarom moeten Lot en zijn familie weg uit die stad.

Lied van de week
Volgende week leren we het lied: Psalm 8 - Heer onze Heer (hoe machtig is uw naam) (Lydia Zimmer)
Heer, onze Heer
hoe machtig is uw naam
op heel de aarde 
Heer, onze Heer
hoe machtig is uw naam
op heel de aarde (2x)

1. Zie ik de hemel
het werk van uw hand
zon, maan en sterren
door U daar geplant
de hele aarde
en alles wat leeft
het is echt ongelofelijk
dat u dit aan ons geeft

Heer, onze Heer
hoe machtig is uw naam
op heel de aarde 
Heer, onze Heer
hoe machtig is uw naam
op heel de aarde (2x)

2. Wie ben ik Heer
dat U zelfs aan mij denkt
en mij uw aandacht
en liefde steeds schenkt
U geeft mij alles
ik kom niets tekort
en daarom dank ik U steeds weer
U bent de grootste God

Heer, onze Heer
hoe machtig is uw naam
op heel de aarde 
Heer, onze Heer
hoe machtig is uw naam
op heel de aarde (2x)
 
Vanuit de directie
Lief en Leed
Op 16 oktober is Boas geboren. Hij is het broertje van Lars Mintjes uit groep 1/2 b. Van harte gefeliciteerd voor de ouders en grote broer. Veel geluk met én voor de kleine Boas!

Dankdag
Aanstaande woensdag 6 november is het Dankdag voor gewas en arbeid. Met groep 5 tot en met 8 zullen we de kerkdienst bezoeken en er ook actief aan meewerken. De kinderen moeten daarom die dag op de fiets naar school komen. Ook u bent hartelijk welkom in deze dienst, die om 11.00 uur begint in de Grote Kerk aan het Kerkplein 4.
Kinderen mogen na afloop van de dienst direct naar huis fietsen. Als u het op prijs stelt dat uw zoon of dochter onder begeleiding van de leerkracht mee terug naar school fietst, wilt u dat dan doorgeven aan de juf of meester van uw kind?

Staking
Op diezelfde woensdag wordt er gestaakt door het basis- en voortgezet- en speciaal onderwijs. In de Tweede Kamer wordt die dag gesproken over de onderwijsbegroting. Men wil met de staking laten zien dat de nood hoog is en dat het tijd is dat de politiek nú echt over de brug komt en investeert in de kwaliteit van onderwijs.
Hoewel de meeste collega’s van Het Kompas de nood wel erkennen is er voor gekozen die dag de deuren van de school gewoon open te houden.

Studiedag
Gisteren hebben we met het gehele team tijdens de studiedag verder gewerkt aan de 4 kernwaarden van ons onderwijs: Vertrouwen, Verbinding, Verschillend, Verwondering. Wat betekent dit voor ons handelen in de praktijk? Wat doen we dan wel en wat doen we dan niet (meer)? Dat gaf mooie gesprekken en leidde tot nieuwe afspraken. Op de vergadering van 26 november gaan we daar nog mee verder, want de dag was te kort. Ook hebben we met de begeleider van de methode Math gekeken hoe we ook hier afspraken kunnen maken die voor alle groepen gelden. Spreken we dezelfde rekentaal? Dat is belangrijk voor kinderen! In de onderbouw is gekeken naar welke mogelijkheden we hebben met het opvangen van de instroomkinderen.
Al met al een goede en nuttige studiedag waarmee we werken aan kwaliteitsbehoud van ons onderwijs.

Frommelcorso
Op school zijn de kinderen druk geweest met de werkstukken voor het Frommelcorso. Aanstaande zaterdag 2 november begint om 14.00 uur de tentoonstelling van alle werkstukken in De Burght. Dat zal een kleurrijke en vrolijke tentoonstelling zijn.

Kidsrun
Vrijdag 8 november is de Kidsrun van Stichting Survival Vollenhove. Ook kinderen van onze groepen 5 en 6 doen hier aan mee. Zij beginnen om 13.00 uur aan hun run. Aanmoedigers zijn natuurlijk hartelijk welkom!

Truus Biemond
Luizen

In de onderbouw zijn kinderen die last hebben van luizen, ze worden hiervoor behandeld. De luizenpluizers controleren binnenkort alle groepen.
Wilt u zelf ook de hoofden van uw kinderen nakijken? Graag even melden op school als uw kind neten of luizen heeft dan worden de betreffende groepen extra gecontroleerd.

Advies voor meisjes met lang haar; draag de haren vast in een vlecht of een knot.

Nieuw van de kinderdagopvang en peuteropvang
Nieuw thema: regen/herfst
Wij zijn gestart met een nieuw thema! Herfst/regen. Het weer werkt al fijn mee. We gaan op zoek naar alle mooie kleuren die de herfst te bieden heeft!
Lampionnen worden gemaakt en liedjes aangeleerd.
Wij willen  u vragen om uw kind(eren) laarzen aan te trekken of mee te geven zodat we ook met wat regenplassen lekker naar buiten kunnen. Graag voorzien van naam. I.v.m. de ruimte kunnen ze niet op locatie blijven staan.
 
Nieuwe kinderen
Frenk Barendregt, Pepijn Santbergen, en Jonah Leeuw zijn bij ons gestart. Een fijne tijd gewenst!
 
Geboorte
Thies en Mayke hebben een broertje; Wout Roeland.
Van harte gefeliciteerd
 
Bezoek Boerderij
In week 42 mochten wij op bezoek bij de boerderij van de fam. Den Bakker. Wat was dat geweldig! Met zijn allen in de bus erheen rijden was al een feestje en dan mogen we ook nog op trekkers zitten en bij de dieren kijken! Wat hebben de kinderen genoten! Fam. Den Bakker en de mama van Eva en Bram, heel erg bedankt voor de gastvrijheid!
 
Afwezigheid
Ilse haar zwangerschapsverlof is eerder begonnen i.v.m. lichamelijke klachten. Ze zal er in maart weer zijn. We wensen je een fijn verlof! 
Jody werkt op dit moment halve dagen i.v.m. een hernia. Onderzoek bij een neuroloog staat op de planning. Beterschap!
Gebedsontmoeting
Wanneer je eens een Waddeneiland hebt bezocht heb je ook vast eens een kijkje bij de vuurtoren genomen. Meestal is het dan licht, misschien zelfs zonnig. De vuurtoren staat er dan vooral te shinen voor toeristen. Op zo’n moment is een lichtbaken helemaal niet nodig. Maar voor je het weet is het stormachtig en donker buiten. Stel dat je dan op woeste zee bent en al het apparatuur uitvalt, die vuurtoren is dan ineens van levensbelang om veilig op je bestemming te komen… Wat vertelt dit over ons vertrouwen in God? 
 
"Blind vertrouwen” is het thema voor de gebedsontmoeting op vrijdag 1 november. Jij bent van harte welkom om aan te schuiven voor mooie gesprekken en het samen zingen en lezen in de bijbel. Ook zullen wij natuurlijk weer bidden voor de kinderen en het team van het Kompas. Om 10:00 uur staat de koffie, thee en wat lekkers klaar bij fam. van der Linde, Pluut 18. Vooraf opgeven is niet nodig. Graag tot dan!
KinderzwerfboekStation

Bij Streekcentrum de Wielewaal in Scheerwolde is een KinderzwerfboekStation opgericht en feestelijk geopend op woensdag 30 oktober 2019. vanaf datmoment kunnen de kinderen uit Scheerwolde en omgeving hier terecht voor een zwerfboek. Kinderzwerfboek stimuleert lezen en probeert zoveel mogelijk KinderzwerfboekStations op te richten. Zodat álle kinderen kunnen lezen.

Jarigen
1f162f57-cabf-4f6b-ab77-d5bc59fdcaa0.jpg

Volgende week zijn Alyssa van Smirren, Jari van Veen, Jirte Kooiker en Stijn de Jonge jarig.

Van harte gefeliciteerd! Een heel gezellige dag toegewenst!

Volg ons op Twitter    Volg ons op Facebook    Nieuwsbrief doorsturen
Beste <<Name>>, je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven op onze website of ons daar toestemming voor hebt gegeven.
Indien gewenst wijzig hier je voorkeuren of schrijf je uit.. Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Ons e-mailadres is: kindcentrumkompasvollenhove@accrete.nl.
Kindcentrum Godfried Van Rhenenlaan 1 Vollenhove, OV 8325 EV Netherlands

Copyright © 2019 Kindcentrum, Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum · Godfried Van Rhenenlaan 1 · Vollenhove, OV 8325 EV · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp