Copy
Nieuws van Kindcentrum Het Kompas
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief 10
donderdag 4 november 2021
Agenda
vrijdag 5 november Start Tulpenbollenactie voor het groene plein!
vrijdag 12 november Groep 5 en 6 Kidsrun 
zaterdag 13 november Groep 7 en 8 Survivalrun
zaterdag 20 november 14:30 uur Sint intocht
zaterdag 20 november 08:30 - 12:30 uur start realisatie groen schoolplein
vrijdag 26 november 08:30 - 17:00 uur vervolg realisatie groen schoolplein
zaterdag 27 november 08:30 - 17:00 uur vervolg realisatie groen schoolplein
Godsdienst


Jij hebt talent

Genesis 41: 9-57 en Genesis 42

Jozef legt de dromen van de farao uit: na zeven jaren van overvloed komen zeven jaren van hongersnood. Hij krijgt zelf de opdracht om zijn goede plannen uit te voeren. De hongersnood slaat ook toe in Kanaän, waar Jozefs vader en broers wonen. De broers gaan naar Egypte omdat ze gehoord hebben dat daar graan is.

 

Lied van de week
Heer, U bent altijd bij mij
Opwekking 518: (Psalm 139)
 

Heer, U doorgrondt en kent mij;
mijn zitten en mijn staan
en U kent mijn gedachten,
mijn liggen en mijn gaan.
De woorden van mijn mond, o Heer,
die zijn voor U bekend
en waar ik ook naar toe zou gaan,
ik weet dat U daar bent.

Heer, U bent altijd bij mij,
U legt uw handen op mij
en U bent voor mij
en naast mij
en om mij heen.
Heer, U bent altijd bij mij,
U legt uw handen op mij
en U bent voor mij
en naast mij
en om mij heen,
elke dag.

Heer, U doorgrondt en kent mij,
want in de moederschoot
ben ik door U geweven;
U bent oneindig groot.
Ik dank U voor dit wonder, Heer,
dat U mijn leven kent
en wat er ook gebeuren zal,
dat U steeds bij mij bent.

https://www.youtube.com/watch?v=l3280o6ScS4

Vanuit de directie
Welkom
Hiep hiep hoera. Elaiza is 5 november 4 jaar! Van harte gefeliciteerd en welkom in de Weilanden!  Veel plezier bij alle kinderen en bij juf Petra en juf Danielle.

Lief en leed
Nu u als ouders weer af en toe in de school bent heeft u vast ook gezien dat juf Danielle een bolle buik heeft. Dat klopt; juf Danielle en haar man verwachten een kindje. Van harte gefeliciteerd met dit blijde nieuws. We zijn blij voor jullie en natuurlijk ook voor de grote zus en grote broer! We zijn op zoek naar vervanging voor de tijd dat juf Danielle met verlof is.

Vertrek
Juf Femkelien kwam vertellen dat zij na 14 jaar met plezier bij Accrete gewerkt te hebben een andere baan heeft gevonden. Tot de Kerstvakantie is zij nog bij ons in de Ruimte aan het werk. Ook voor deze vacature is al een advertentie de deur uit gegaan.

Dankdag
Samen met kinderen, leerkrachten, ouders, de Wiedewereld en gemeenteleden hebben we in de grote kerk dankdag gevierd. Kinderen hadden een aandeel in de dienst. Samen hebben we de liederen passend bij het thema van dankdag en Noach gezongen. Bij God weten we dat er altijd een nieuw begin is. Ook al is er een heleboel niet goed gegaan.Kidsrun
Kinderen van de groepen 5 en 6 kunnen meedoen aan de Kidsrun. De survivalvereniging organiseert dit op vrijdag 12 november. De grote Run is op de zaterdag er na en daar kunnen de kinderen van groep 7-8 ook aan meedoen.

Vriendelijke groet namens het team,
Truus Biemond
directeur Het Kompas
Vanuit de Kinderopvang
Personeel
Maandag 8 november start Sandy bij ons met haar BBL stage. Zij zal de maand november op maandagmorgen op de Blauwe Schelp zijn. In december zal ze ook op dinsdagmorgen en donderdagmorgen op de Blauwe Schelp zijn, en donderdagmiddag gezellig op de BSO. Hieronder stelt ze zich nog even voor. Van harte welkom Sandy, en een heel fijne stage en werktijd bij ons gewenst!
 

Hallo, mijn naam is Sandy van Beekhuizen. Veel mensen kennen of herkennen mij al wel.
Maar ga toch iets over mijzelf vertellen. Ik ben getrouwd met Martijn en samen hebben wij 2 kinderen Ryan van 13 en Lois van 11 jaar. In mijn vrije tijd mag ik graag bij mijn gezin zijn. Lekkere baksels maken, wandelen, shoppen en in mijn moestuin bezig zijn. Na ruim 20 jaar in “de winkel” te hebben gestaan was het voor mij tijd om een nieuwe stap te maken. Onlangs heb ik me aangemeld voor de functie van pedagogisch medewerker. Hier is tot mijn blijdschap positief op gereageerd. Vanaf woensdag 3 november start mijn BBL opleiding en maandag 8 november start ik op de blauwe groep. Hiermee gaat een lang gekoesterde wens in vervulling!! Ik zie ernaar uit jullie kinderen de liefde, zorg en aandacht te geven die ze verdienen! Tot ziens!
 
Thema herfst
We zijn na de herfstvakantie begonnen met het nieuwe thema: Herfst.Sensomotorische ontwikkeling: We hebben een ontdektafel in de groep daarin liggen zachte knuffeltjes van egeltjes en uiltje, een gehaakte paddenstoel, maar ook dennenappels, die zijn juist heel hard en prikken soms een beetje. De kinderen voelen de verschillende structuren van de materialen. Buiten gaan we opzoek naar herfstbladeren, wat liggen er al veel op het plein, we verzamelen ze in verschillende kleuren in een grote mand.Taalontwikkeling: De uil handpop en egeltjes pakken we er vaak bij wanneer we op grond een boekje lezen en bekijken en benoemen de woordkaarten: egel, spin, web en laars.
 
Herfst herfst wat heb je te koop
Duizend kilo bladeren op een hoop
Zakken vol met wind
Ja, m’n kind ‘k weet niet of jij dat aardig vindt
 
Activiteit: Bij het herfstachtige weer horen ook andere schoenen: laarzen, welke hebben we allemaal klein en groot, in verschillende kleuren. Wat kunnen we hier allemaal mee doen, horen ze aan onze handen? Of toch aan onze voeten? Wie kan er zelf al laarzen aandoen? Een aantal kinderen lukte het al om hun voetje er een klein stukje in te krijgen, of zelfs helemaal aan. anderen bekeken liever de laarzen, want zelf aantrekken is nog een hele kunst.
 
Naamlabels
Wilt u eraan denken dat de drinkflessen en poedertorens voorzien zijn van naam wanneer de kinderen naar de opvang komen.
 
Nieuwe kindjes
Op de groep hebben we een aantal nieuwe kindjes mogen verwelkomen. Cas, Boris, Melle, Veerle en Rosafien, gezellig dat jullie bij ons komen spelen en wensen jullie veel speelplezier toe. Lieve groetjes van alle leidsters van de Rode Vuurtoren
Tulpenbollenactie voor het groene plein!
Beste ouders, familieleden en buurtbewoners,

Binnenkort starten wij met het vergroenen van ons schoolplein. Wij worden namelijk ontzettend blij en gelukkig van groen en natuur om ons heen. Jij toch ook? Daarom hebben we nu een leuke actie! We verkopen tulpenbollen om geld in te zamelen om ons droomplein binnen afzienbare tijd te kunnen verwezenlijken.

De opbrengst gaat direct naar het groene schoolplein
Van een groen schoolplein worden kinderen gelukkiger. Het geld gebruiken we om natuurlijke speelelementen en vrolijke planten te kopen die passen bij de uitstraling van ons nieuwe, natuurlijke plein. Met deze vrolijke actie hopen we een mooi bedrag op te halen om deze wensen te kunnen realiseren.

Hoe werkt deze actie?
De kinderen ontvangen een bestellijst waarop zij de verkochte tulpenbollen kunnen noteren. Om te voorkomen dat kinderen met veel contant geld over straat gaan, ontvang je na de bestelling van ons een betaalverzoek. Vul daarom altijd een 06-nummer in op de bestellijst.

Er zijn twee formaten zakken met bollen van een boer uit onze regio:
- 12x Tulp (keuze uit rood, wit of paars): €4,20
- 40x Tulp (gemengde kleuren): €12,50


De tulpenbollen kunnen gekocht worden tot 24 november. In de 2e of 3e week van december komen de kinderen de zakken afleveren bij familie, buren en kennissen. Ondertussen besteden wij ook aandacht aan deze actie in de klassen en op het schoolplein. We kunnen niet wachten tot het voorjaar wanneer al jullie tuinen vol staan met gekleurde tulpen!
Een vrolijke groet van alle leerkrachten en kinderen van Kindcentrum Het Kompas!

Kidsrun groep 5 en 6
vrijdag 12 november


Op vrijdag 12 november doen wij als school mee met de “Kidsrun” van Stichting Survivalrun Vollenhove. Dit is voor alle leerlingen van groep 5 en 6 (uit de Bergen, de Eilanden en de Heide) en vindt plaats onder schooltijd.

De ‘Kidsrun’ is een survivalbaan met hindernissen die voor iedereen te doen zijn. Je gaat met een groep op pad. Je helpt elkaar, zodat de hele groep elke hindernis kan volbrengen. En lukt een hindernis toch niet? Geen probleem, dan loop je samen verder.

Via Parro hebben wij een oproep gedaan aan ouders om een groepje te begeleiden over het parcours. Jullie hoeven zelf niet te klimmen en klauteren, maar dit mag natuurlijk wel! We kunnen nog hulp gebruiken.

Via de mail krijgen de ouders van deze groepen nog wat uitgebreidere informatie van de Kidsrun.

Wij hopen op een gezellige en uitdagende activiteit!

Sportieve groetjes van alle leerkrachten van de Bergen, de Eilanden en de Heide.

Jarigen
1f162f57-cabf-4f6b-ab77-d5bc59fdcaa0.jpg

De volgende kinderen zijn de komende week jarig; 
Ryan, Hannah en Laurens.

Van harte gefeliciteerd! Een heel gezellige dag toegewenst!

Event Techniek Tastbaar, Emmeloord
vrijdag 12 november 12:00 - 20:00 uur


Maak jongeren enthousiast voor de techniek! De jeugd heeft de toekomst, werk aan de toekomst voor onze technische bedrijven.


Wil je weten hoe ons event er uit ziet? Bekijk dan deze YouTube video.
Techniek Tastbaar Steenwijk 2021 - YouTube

Dit jaar is het eindelijk weer zover, het Techniek Tastbaar Emmeloord event gaat van start! Durf jij te kiezen voor techniek? Techniek is overal het begint al bij de boer op het land tot aan het karretje waar jij je boodschappen in legt. Maar denk ook aan oplossingen voor klimaatproblemen of slimme programma’s die artsen helpen sneller diagnoses te stellen.  Techniek is overal en het zit ook in jou! Ontdek de wereld van techniek zelf door VirtualReality  of ga aan de slag met je handen en bouw een muurtje of knutsel iets van hout. Benieuwd of techniek iets voor jou is en woon je in de buurt van Emmeloord? Beleef het zelf en kom langs en neem je ouders, vriendjes en vriendinnetjes mee! De entree is gratis. Wat is er te doen en voor wie is het?
Techniek Tastbaar is er voor iedereen tussen de 10 en 16 jaar oud. Bij Techniek Tastbaar maak jij kennis met de 7 verschillende werelden van techniek. Denk aan het bouwen van houten kozijnen, het besturen van een Ozobot, het lassen van ijzer of ontdek de wereld via een VR-bril! Misschien is dit wel je eerste stap in de toekomst van techniek. 

Ongeveer 30 technische bedrijven uit verschillende technische branches organiseren voor kinderen in de leeftijdsgroep van 10 tot 16 jaar allerlei doe-activiteiten: Sleutelen, lassen, solderen, ontwerpen op de computer, 3D printen, techniek in de zorg, laboratoriumwerk, bouwen, programmeren en nog veel meer. Ook kunt u meer zien en beleven over de leerlijn techniek (Techniek, Talent & Energie) voor het basisonderwijs. Om een idee te krijgen van dit evenement kunt u de website van Techniek Tastbaar bezoeken of filmpjes op YouTube. Ook kunt u informatie vinden op Facebook, Twitter en Instagram.

Datum: vrijdag 12 november 2021
Tijd: 12.00 tot 20.00 uur
Locatie: Vakcollege Noordoostpolder
Adres: Espelerlaan 70, 8302 DC Emmeloord

Volg ons op Twitter    Volg ons op Facebook    Nieuwsbrief doorsturen
Beste <<Name>>, je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven op onze website of ons daar toestemming voor hebt gegeven.
Indien gewenst wijzig hier je voorkeuren of schrijf je uit.. Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Ons e-mailadres is: kindcentrumkompasvollenhove@accrete.nl.
Kindcentrum Godfried Van Rhenenlaan 1 Vollenhove, OV 8325 EV Netherlands

Copyright © 2021 Kindcentrum, Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum · Godfried Van Rhenenlaan 1 · Vollenhove, OV 8325 EV · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp