Copy

Ser mailen sær ud? Klik her.

Ude nu

Mønboerne var vilde af glæde d. 5 maj 1945 - dagen efter befrielsesdagen. Men en synkefærdig flodpram med 345 fanger fra kz-lejren Stutthof ændrer hurtigt på det...
 
SE BOGEN PÅ SAXO.COM

Forfatterne om Skibet fra helvede

Hør forfatterne fortælle om den for mange ukendte historie fra Møn: Den indebærer 354 kz-fangere, en flodpram, en redningsaktion og en stor portion medmenneskelighed. 
Skibet fra helvede er den bemærkelsesværdige historie om, hvordan Anden Verdenskrigs rædsler drev i land i et lille dansk øsamfund og satte befrielsesfesten på pause. For mønboerne satte deres eget liv på spil og kastede sig ind i arbejdet med at hjælpe de udsultede, syge og døende kz-fanger. 
 
Klik på playknappen for at se forfatterne fortælle om historien på YouTube.

En succesfuld mission med en høj pris -
få indblik i katastrofen d. 21 marts 1945

Missionen om at få bombet Gestapos hovedkvarter d. 21 marts 1945 lykkedes. Men for hvilken pris? Da Anden Verdenskrig nærmer sig afslutningen, vil de allierede slå hårdt i mod Gestapos hovedkvarter og give dem dødsstødet. En aktion der skulle komme til at koste mange civile livet. 
 
LÆS MERE

Bag om personerne i Afhopperne - Jesper Clemmensens møde med Jan Rocek

Afhopperne er den utrolige historie om at overleve nazisternes uhyrligheder i udryddelseslejren i Auschwitz, blive fanget på Jerntæppet i Prag og til sidst undslippe kommunismen via Danmark. Her kom de to familier kun i land, fordi heltemodige danskere forhindrede det østtyske mandsskab i at stoppe familiernes flugt. 

Læs Jesper Clemmensen fortælle om da han interviewede den 95-årige holocaustoverlever Jan Rocek, som er inspirationen bag bogen. 
 
LÆS ARTIKLEN

Dyk ned i Augustoprøret 1943 - Da danskerne fik nok

I Augustoprøret 1943 fortæller Simon Kratholm Ankjærgaard om denne glemte, historiske skæbnesommer, hvor danskerne endeligt tog afstand fra tyskernes besættelse og blev en del af de allierede. Det var den sommer samarbejdspolitikken med tyskerne brød sammen for alvor.
 
SE BOGEN PÅ SAXO.COM
Facebook
Facebook
Webshop
Webshop
Instagram
Instagram
Bog.dk
Bog.dk
SEND TIL VEN    OPDATÉR DIN PROFIL   AFMELD NYHEDSBREV
VOGNMAGERGADE 11 • 1120 KØBENHAVN K • CVR 76351910