Copy
 
CIFS
LinkedIn
Facebook
Twitter
Fremtidens nye klæder, Data & Genomics og fremtidens kultur
// JULI 2016 
GLOBAL SCANNING NETWORK

Fremtidens nye klæder

Når man åbner døren til fremtidens klædeskab, afslører der sig spændende nye ting. Vitaminberigede, nærende skjorter, jakker og kjoler hænger på bøjlerne ved siden af T-shirts, pullovere og bukser der støtter os med energi, køler os og optimerer vores iltforbrug når vi træner. De hjælper os også med at få det bedre efter sygdom og skader. Når vi skal til fest, kan vi kaste blikket på 3D-printede kjoler efter mål, og hvis vi har brug for beskyttelse mod barske og stormfyldte klimaer, kan vi gribe ud efter en frakke af edderkoppesilke, der er gensplejset for bedste komfort.

Fremtidens nye klæder afgifter os, støtter os, vokser med os og ændrer deres farver, former og funktioner efter behov. Det bedste af det hele er at de kan gøre det uden at skade klimaet. Hvem siger at moden mangler nytænkning? Et kig ind i fremtidens klædeskab er en spændende oplevelse. (på engelsk) // Læs mere
Share
Tweet
Forward
LIVE INSPIRATION

IFF Sommeruniversitet: The Future Consumer – Megatrends and Scenarios (10-12 august 2016)

Igen i år afholder IFF sit 3 dages Sommeruniversitet på engelsk. Denne gang arbejder vi med temaet fremtidens forbruger, og du lærer samtidig at arbejde med megatrends og scenarier. Sommeruniversitetet retter sig ikke mod studerende, men mod professionelle i erhvervslivet og organisationer, der har en interesse i, hvordan fremtidens forbruger og markedsplads ser ud. Du arbejder sandsynligvis inden for ledelse, forretningsudvikling, marketing eller økonomi. Selvom fokus er på B2C-markedet, er Sommeruniversitetet også relevant, hvis din virksomhed er på B2B-markedet, men er afhængig af slutkunder. // Læs mere  // Tilmelding
SCENARIO MAGAZINE

Fremtidskulturens storhed og fald

Mod slutningen af sin Pulitzer-vindende roman The Road (2006) lader den amerikanske forfatter Cormac McCarthy langt om længe sine to hovedpersoner, en far og hans søn, nå kysten. De har kæmpet sig igennem en sammenstyrtet humanitet i et post-apokalyptisk USA med et spinkelt håb om at finde et skib, der kan tage dem væk og videre. Det er en scene, som både refererer til noget specifikt amerikansk og til noget generelt vestligt. Skibet er både en henvisning USA’s fødsel – da de religiøse britiske flygtninge forlod den gamle verden for at finde den nye og frie – og den er en henvisning til ideen om, at fremtiden rummer løsningen på selv de sværeste problemer, vi mennesker måtte stå over for.
// Læs mere
CONFERENCE

Data & Genomics – Realising the Nordic "Data Goldmine"

Den 4. oktober inviterer IFF til en konference, hvor vi udforsker det genetiske paradigme og dets muligheder for fremtidens sundhed og -sundhedssystem. Konferencen “Data & Genomics: Realising the Nordic 'Data Goldmine” afholdes som en del af Week of Health & Innovation (www.whinn.dk) i Odense og undersøger potentialet i de nordiske landes enorme mængder af sociale og sundhedsdata - en guldmine for både forskning, udvikling og forretning. Dr. James Lupksi, pioner i for genetik og den første i verden med en klinisk sekventeret genom er bekræftet som key note, samt Mauricio Carneiro, topforsker i bioinformatik hos Google Verily og ved MIT og Harvard, som begge er med til at sætte den internationale dagsorden indenfor fremtidens sundhed. 
// Læs mere / Tilmelding
CONSULTING

Kom til infomøde om netværksgruppen Fremtid og Innovation 

IFF har nu etableret en ny netværksgruppe: Fremtid og Innovation. Formålet er fremtidsorienteret innovation og forretningsudvikling. Der er dog stadig plads til ekstra deltagere. Vi afholder informationsmøder:
  • Tirsdag 16. august kl. 15.00-16.30
  • Torsdag 8. september kl. 15.00-16.30
Kontakt Axel Olesen for nærmere information: axo@iff.dk // Tilmelding
LIVE INSPIRATION

Foredragsholder: Lasse Jonasson

Lasse har mange års erfaring fra den finansielle branch og FinTech-området og har arbejdet med Risk Management, teknologianvendelse og strategiske beslutninger for virksomheder som ATP og Credit Agricole. For nylig har han taget springet fra en stilling som Vice President for Risk Management i Nets til Seniorrådgiver og Fremtidsforsker ved IFF:

”Når vi tænker på fremtiden har vi ofte en tendens til at overvurdere truslerne og bruge for lidt tid på de muligheder vi har for selv at forme fremtiden. Dette gælder ikke mindst i forbindelse med virksomheders strategiske beslutninger. Det er her at fremtidsforskning kan bruges som et unikt redskab i forbindelse med strategiprocessen, men også i forbindelse med risk management og organisationsudvikling vil det være særdeles nyttigt.”

Med sig har Lasse bred viden om økonomi, teknologi og organisationsudvikling, og særlig interesse indenfor emnerne organisatorisk robusthed (resilience), fremtiden for forretningslivet, adfærdsøkonomi og disruption. // Læs mere

Foredrag: Doing Nothing is Not an Option

Handlingslammelse kan være reaktionen i en tid med turbulens og økonomisk usikkerhed. Men usikre tider rummer også store muligheder for udvikling og vækst. Denne peptalk er en hyldest til fremskridt, udvikling og initiativ med udgangs-punkt i fremtidsforskerens blik på de muligheder, som fremtiden rummer – både på kort, mellem-lang og lang sigt.
// 40 foredrag om fremtiden
BESTIL ET FOREDRAG
CIFS NEWS

Kommende åbne arrangementer

Summer University 2016: The Future Consumer – Megatrends and Scenarios 
(på engelsk)
Informationsmøde om netværksgruppen Fremtid og Innovation (på dansk)
Data & Genomics – Realising the Nordic "Data Goldmine" (på engelsk)

Medlemsrapport 3/2016: Livet i de intelligente maskiners tidsalder

Velkommen til de intelligente maskiners tidsalder. Computere bliver kraftigere og får mere avanceret, selvlærende software. Samtidig bliver robotter billigere, mere alsidige og lettere at programmere. Det gør maskinerne i stand til at håndtere stadigt mere komplekse mentale opgaver bedre og hurtigere end mennesker – også opgaver som vi indtil for nylig regnede med krævede særlige menneskelige egenskaber.
 
I Instituttets tredje medlemsrapport i 2016, Livet i de intelligente maskiners tidsalder, kigger vi nærmere på, hvordan de stadigt mere avancerede computere, robotter og andet ’intelligent’ teknologi kommer til at påvirke arbejdsmarkedet, erhvervslivet og samfundet i almindelighed. // Læs mere

Rapporten præsenteres på Instituttets medlemsmøder 
  • København - 20 september (på dansk) // Tilmelding
  • Belgien - 22 september (på engelsk) // Tilmelding
  • Stavanger - 13 september (på dansk) // Tilmelding
  • Oslo - 14 september (på dansk) // Tilmelding

Vi tilbyder fremtidsforskning gennem flere kanaler...

MEMBERS' NETWORK
TILMELD
CONSULTING
KONTAKT
SCENARIO MAGAZINE
ABONNÉR
Instituttet for Fremtidsforskning
Landgreven 3 // DK-1301 København // +45 33117176 // iff@iff.dk

Copyright © 2015 Instituttet for Fremtidsforskning, alle rettigheder forbeholdt.
Afmeld fra denne liste // Opdater præferencer