Copy
View this email in your browser

Nyhetsbrev

Februari 2020
Hej,

Under 2019 har extra många barn och deras vuxna berikats av lekfulla upplevelser då vi slagit besöksrekord. Nära 65 000 gäster har klivit innanför dörrarna och det är fler än något tidigare år.

Samtidigt har vi tagit stora steg framåt med flera inkluderande aktiviteter och ett utvecklingsarbete om Barnkonventionen som tar form under 2020. Vi har siktat mot stjärnorna och landat på månen i det nya
pedagogiska projektet Rymden med Alfons Åberg. Och våra kemilektioner har lockat över 7 000 elever och pedagoger sedan starten. 

I december fick huset en fantastisk julklapp – alla 4- och 5-åringar i Göteborgs förskolor kommer att erbjudas ett pedagogiskt besök på Alfons Åbergs Kulturhus från 2020, tack vare ett nytt anslag från Göteborgs Stad. Nu planerar vi tillsammans med Förskoleförvaltningen och mer information kommer under våren.  

Läs gärna vår nya verksamhetsberättelse!

Anna Forsgren, VD Alfons Åbergs Kulturhus.

DETTA HÄNDER PÅ ALFONS ÅBERGS KULTURHUS

Barn skapar ny föreställning

Den 28 februari har vi premiär för en ny föreställning som är ett resultat av vårt arbete med FN:s barnkonvention. Artikel 12 i konventionen handlar om barns rätt att uttrycka sina åsikt.
Föreställningen "Varför gråter draken?" handlar inte bara om barns rätt utan är också skapad av barn tillsammans med våra skådespelare och pedagoger. 

Sportlov med kompisveckor

Sportlovsveckorna (8/2 - 1/3) går i vänskapens tecken. Träffa nya kompisar och upptäck Alfons sagolika värld. I programmet finns bland annat föreställningen "Vem räddar Alfons Åberg?" som handlar om viktig vänskap, samt hjärtskuttsdisco, sagostunder och ballongvikning. 
Läs mer om vårt program här!

Premiär för vår nya hemsida

Vi är väldigt stolta över att kunna presentera vår nya fina hemsida. Nu är det lättare att hålla koll på innehållet i vårt program och alla våra aktiviteter. Sidan hittar du på www.alfonskulturhus.com. 
Hoppas du gillar den! 

Boka vårens kemilektion!

Under Vetenskapsfestivalen arrangerar vi våra populära lektioner "Kemi med Alfons Åberg". Den 25 februari öppnar bokningen Och vi rekommenderar intresserade pedagoger att hänga på låset. Obs! Bokas endast genom Vetenskapsfestivalen!
 
 ©Bok-Makaren AB Bild: ©Bok-Makaren AB

Copyright © 2020 Alfons Åbergs Kulturhus, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.