Copy
View this email in your browser

Nyhetsbrev

Mars 2021

Hej, 

Alfons Åbergs Kulturhus genomför ett projekt som identifierar innovativa lösningar som gör lekmiljöer mer tillgängliga för alla – oavsett funktionsförmåga. Den 28 april klockan 09.00 presenterar vi projektets resultat i ett direktsänt webbinarium.
Du är varmt välkommen att delta!

Utgångspunkten för projektet, som leds av den ideella föreningen Our Normal Association, är universell utformning och arbetet görs med hjälp av digitala fokusgrupper bestående av familjer med barn med funktionsvariationer.  

– Att arbeta med universell utformning ger möjlighet att göra verklig skillnad för alla, oavsett funktionsförmåga, samtidigt som det för verksamheten bidrar till stärkt värdeerbjudande, stärkt varumärke och ny innovationskraft, säger Jenny Lindström Beijar, projektledare och grundare av Our Normal Association. 

Du kan anmäla intresse för att ta del av webbinariet genom att skicka ett mail till lisa.odman@alfonskulturhus.com

DETTA HÄNDER PÅ ALFONS ÅBERGS KULTURHUS

Kemilektioner på Vetenskapsfestivalen
Vår direktsända kemilektion blev en stor succé förra året. Under Vetenskapsfestivalen 14-16 april sänder vi nya digitala lektioner i Kemi med Alfons Åberg.
Totalt erbjöd vi 1 800 platser och dessa fullbokades snabbt.

Vi kommer uppdatera inspelningen av programmet vi gjorde förra året – nu blir gestaltningarna, molekyldansen och experimenten ännu roligare och lättare att hänga med i. 

Citat från pedagog vars klass deltagit i lektionen tidigare:

"Det var ett perfekt sätt för oss att få in ett så viktigt lärande i klassrummet på ett annorlunda och lekfullt sätt. Eleverna pratade molekyler hela eftermiddagen. Superbra!"
Varför gråter draken?
Varför gråter Draken? har blivit digital. Ensemblen har spelat in föreställningen som bygger på önskemål från barn. Det är en direkt effekt av Alfons Åbergs Kulturhus arbete med FN:s barnkonvention.
Bland önskemålen fanns drakar, enhörningar och att temat skulle vara vänlighet. 
Kompisbiljetter -
ett viktigt stöd

Vi ser ett stort behov av att stötta barnfamiljer som idag har det extra tufft i vardagen. Genom att köpa kompisbiljetter så blir du en hemlig kompis – och ger fler chansen att leka i vårt hus. 

Vi förmedlar biljetterna vidare till noga utvalda organisationer som Stadsmissionen, Stiftelsen Friends och Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. En biljett kostar 100 kr och du kan köpa kompisbiljetter i vår webshop.

 ©Bok-Makaren AB Bild: ©Bok-Makaren AB

Copyright © 2021 Alfons Åbergs Kulturhus, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.