Copy
View this email in your browser

Nyhetsbrev

Juli 2021

Hej,

För en månad sedan kunde vi äntligen öppna dörrarna för besökare igen. En ansvarsfull öppning med bokningsbara platser för att undvika trängsel. Och de senaste veckorna har Alfons Åbergs Kulturhus välkomnat fler och fler gäster, både från Göteborg och övriga landet.

Vi är många som gläds över lättade restriktioner. Precis som flera andra verksamheter inom besöksnäringen kan vi nu blicka framåt. Jag är samtidigt stolt över att vi under det senaste året snabbt skapat en ny digital plattform, uppdaterat vår digitala kemilektion och genomfört ett Vinnovaprojekt om universell utformning för att göra vår verksamhet mer tillgänglig.

Nu ser vi fram emot att ännu fler besökare skall återkomma eller upptäcka kulturhuset för första gången. Under sommaren gör vi också en turné i utsatta stadsdelar i Göteborg. Och vi längtar redan till ett nytt läsår som inte är lika präglat av pandemin.  Då fortsätter vi ta emot stadens 4- och 5-åringar, satsar på pedagogiska projekt som Kemi med Alfons Åberg som användbara verktyg för förskolepedagoger. Och vi tar med oss lärdomar från det år som varit i utvecklingen av digitala satsningar som ger möjlighet att nå ut i hela landet och på sikt även internationellt.

En riktigt glad sommar önskar Alfons Åbergs Kulturhus

Vänliga hälsningar,

Anna Forsgren VD, Alfons Åbergs Kulturhus

Under sommaren gör Alfons Åbergs Kulturhus en turné i utsatta stadsdelar i Göteborg. Bilderna är från en föreställningar på Vårväderstorget i Biskopsgården. 
KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT SE FILMEN!

DETTA HÄNDER PÅ ALFONS ÅBERGS KULTURHUS

Ansvarsfull öppning fortsätter
Alfons Åbergs Kulturhus är sedan en månad tillbaka öppet för besökare, och vi tar ansvar och anpassar oss till rådande restriktioner förstås.

Besökare kan boka platser i antingen ett förmiddags- eller eftermiddagspass och under rådande omständigheter har vi begränsat antalet besökare vid varje bokningsbart pass för att undvika trängsel i kulturhuset. Bokningen kommer att fortsätta på det här sättet fram till 15 augusti och därefter justeras våra öppettider.

Läs mer här
Kulturhuset på sommarturné

Under sommaren gör vi flera gästspel med avgiftsfria teaterföreställningar för barnfamiljer i utsatta områden. Det är extra viktigt med tidiga och förebyggande inkluderande insatser i dessa tider. Nu kan förmedla mer kultur till fler. Vi besöker Biskopsgården 30/6 och 2/7 samt 5/8 och Tynnered den 12 augusti.

Turnén är möjlig tack vare ett stöd från Göteborgs Stad. Vid gästspelen delar vi också ut fröpåsar med Alfons Åbergs busfrön.

Digital mötesplats
Alfons Åbergs Kulturhus fortsätter den digitala utvecklingen. Nu är det lättare att förbereda ett besök genom digitala kartor, virtuell rundtur och mycket mer. Upptäck gärna vår digitala mötesplats, där barn och deras vuxna kan dela upplevelser och prata om dem tillsammans. Innehållet bygger på barnens önskemål helt enligt barnkonventionen.

Vi lyssnar på barnen och samlar deras önskningar om vad de vill se, det kan vara allt från en saga eller en föreställning till ett spännande trolleritrick. Och nya förslag kan skickas via mail till info@alfonskulturhus.com!
Besök vår digitala mötesplats här.
Kompisbiljetter -
ett viktigt stöd
Vi ser ett stort behov av att stötta barnfamiljer som idag har det extra tufft i vardagen. Genom att köpa kompisbiljetter så blir du en hemlig kompis – och ger fler chansen att leka i vårt hus. 

Vi förmedlar biljetterna vidare till noga utvalda organisationer som Stadsmissionen, Stiftelsen Friends och Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. En biljett kostar 100 kr och du kan köpa kompisbiljetter i vår webshop.
 ©Bok-Makaren AB Bild: ©Bok-Makaren AB

Copyright © 2021 Alfons Åbergs Kulturhus, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.