Copy
View this email in your browser

Nyhetsbrev

September 2022
Hej,

Vi går mot en spännande höst. Alfons Åbergs Kulturhus firar tio år i år och samtidigt är det 50 år med Alfons Åberg. Det manifesterar vi med att återskapa delar av Gunilla Bergströms ateljé på Alfons Åbergs Kulturhus. Byggandet började den här veckan. 

Det blir en fin permanent utställning och skaparplats, med invigning 25 oktober, som får namnet G som i Gunilla.  

Höstterminen innebär en rivstart. Vi går från en sommar där omsättningen i juli var tillbaka på 2019 års nivåer. I helgen, den 3 september, har vi Kalasdag med Hjärtskuttsdisco som en del av Göteborgs Kulturkalas. Hjärtskuttsdiscot är också ett bidrag till Göteborgs 400 år-årsjubileum. Vi medverkar så klart på bokmässan i slutet av månaden och bjuder också in till Minibokmässa på Alfons Åbergs Kulturhus. 

Under sommaren har vi haft uppsökande gästspel i Bergsjön och Frölunda i samarbete med Fastighets AB Balder. Och för att nå ännu längre bort var vi i Bjursås i Dalarna den gångna helgen.  

Hoppas vi ses snart,
Anna Forsgren, VD Alfons Åbergs Kulturhus

 

DETTA HÄNDER PÅ ALFONS ÅBERGS KULTURHUS

Förskoleelever tillbaka igen
Den 6 september är det dags för fyra- och femåringar att sätta sig på buss till Alfons Åbergs Kulturhus igen. Då är det nämligen terminsstart i vårt samarbete med Göteborgs Stad. Det innebär att alla barn som är fyra och fem år och går på stadens förskolor får möjlighet att komma till Alfons Åbergs Kulturhus.
Här får de uppleva teater, läslust och lek.
Kalasdag hos Alfons Åberg

Kalasdagen den 3 september är ett avstamp för en riktig firarhöst. Vi firar 50 år med Alfons Åberg och Alfons Åbergs Kulturhus fyller tio år.  

Dagen är en del av Göteborgs Kulturkalas och samtidigt inviger Trädgårdsföreningen Barnens Växthus. Vi bidrar med både smakprov ur våra teaterföreställningar och Hjärtskuttsdisco, som också är en del av fokusåret 2022: Hälsa inom Göteborgs 400-årsjubileum. 

Byggstart av G som i Gunilla

I veckan började arbetet med att bygga upp utställningen G som i Gunilla. På Alfons Åbergs Kulturhus övervåning kommer delar av Gunilla Bergströms ateljé att återskapas. I anslutning till utställningen bereder vi också en plats för kreativt skapande i Gunilla Bergströms anda.  

Invigningen är den 25 oktober. 

– Det här gör Alfons Åbergs Kulturhus även mer intressant för de besökande barnens vuxna. Det blir en unik plats som inte minst kommer visa Gunilla Bergströms process i sitt skapande. Och inspirera till eget, säger Anna Forsgren, VD Alfons Åbergs Kulturhus. 

Anna Forsgren, VD

Copyright © 2022 Alfons Åbergs Kulturhus, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.