Copy
Nyhetsbrev från Alfons Åbergs Kulturhus
View this email in your browser

Nedräkning till det stora rymdäventyret

Snart inleds ett fantastiskt kosmiskt äventyr. Med det pedagogiska projektet Rymden med Alfons Åberg kan alla barn följa med på en lärorik och spännande resa till månen.

Precis som vårt tidigare projekt Kemi med Alfons Åberg syftar den nya rymdsatsningen till att inspirera barn till att lära sig mer om naturvetenskap.

Premiären i april sammanfaller med Vetenskapsfestivalen i Göteborg och under festivalen kommer 18 föreställningar att genomföras. Senare i år arrangeras också en Rymdvecka i Göteborg som kulturhuset är en del av.

Rymden med Alfons Åberg är ett samarbete mellan Alfons Åbergs Kulturhus, Chalmers och Göteborgs universitet och finansieras av Hasselbladstiftelsen.


Läs mer om Rymden med Alfons Åberg här. 

"Barn älskar att lära sig om rymden"

Rymden med Alfons Åberg tar med besökare på en fantasifull resa till månen. En av personerna bakom projektet är Marie Rådbo, Astronom och pionjär i att lära barn och ungdomar om naturvetenskap.
– Barn älskar Alfons Åberg och de älskar att lära sig om rymden. Kulturhuset jobbar målmedvetet med att vara mer än ett lekhus och med att ta vara på barnens nyfikenhet. Tänk om alla vuxna var lika nyfikna, säger hon.
– Kulturhusets målgrupp är perfekt. Att kunna väva in kunskap i det som är roligt, det är idealt.

Här hittar du en längre intervju med Marie Rådbo.

Unikt PRAO-projekt på Kulturhuset

Den här veckan har får vi hjälp av två fantastiska PRAO-elver från Svartedalsskolan, Ismail och Wjdan. Vi är en del av ett näringslivsnätverk som vill skapa möjligheter till fler PRAO-platser som ett sätt att bidra till minskad segregation i Göteborg.
– Det är en pilotsatsning som förhoppningsvis kan engagera fler skolor och företag på sikt. Projektet kallas BloomGbg, ett namn som de deltagande åttondeklassarna har tagit fram själva, säger Anna Forsgren, VD för Alfons Åbergs Kulturhus. 
Barnens lördag på Sjumilaskolan

Det är inte bara inne i Kulturhuset som det är fullt av aktiviteter. Den 30 mars medverkar vi på Barnens lördag med teaterföreställningen Vem räddar Alfons Åberg. Tack vare ett stöd från Näringslivsgruppen, Göteborg & Co bidrar vi med teaterföreställningar för att nå en bredare publik och ett vidgat deltagande.

Mer information om vårt program i mars hittar du här på vår hemsida!
Alfons Åbergs Kulturhus och GDPR

Genom nyhetsbrevet vill vi visa varför Alfons Åbergs Kulturhus finns och varför vi är viktiga. Dessutom händer det hela tiden spännande saker som vi vill visa upp. Vi hanterar personuppgifter på ett korrekt sätt och med hänsyn till dataskyddsförordningen (GDPR).

Det betyder att vi inte samlar fler personuppgifter än nödvändigt och när det gäller nyhetsbrevet gör vi det enbart för ändamålet att förse er med relevant information om Alfons Åbergs Kulturhus. Vi sparar heller inte uppgifterna längre än nödvändigt.


Om du inte vill prenumerera på nyhetsbrevet – KLICKA HÄR – din epost-adress kommer då att raderas från vårt register.
www.alfonskulturhus.com
Facebook
Copyright © 2019 Alfons Åbergs Kulturhus, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp