Copy
View this email in your browser

Nyhetsbrev

Maj 2020
Hej! 

Alfons Åbergs Kulturhus verksamhet är viktig. Världen är sig inte lik och även om huset är tillfälligt stängt för besökare fortsätter vi att bidra till barns utveckling genom lek och lärande. Den 27 maj bjuder vi in alla barn och pedagoger i F-1 klasser till en direktsänd digital kemilektion! 

Där utforskar vi det bubblande ämnet kemi med interaktiva moment och experiment tillsammans med experter, studenter, pedagoger och skådespelare. Syftet är att väcka lust och nyfikenhet och inspirera både barn och deras pedagoger till fortsatt lärande.

Livesändningen startar den den 27 maj kl. 10.00, är utan kostnad och klasser kan delta var de än befinner sig. 
Klicka här för att komma till anmälan till den digitala kemilektionen! 

Kemi med Alfons Åberg är ett samarbete mellan Alfons Åbergs Kulturhus, Chalmers, och Göteborgs universitet med stöd av Stiftelsen Marcus och Amalia Wallenbergs Minnesfond.  Projektet har engagerat över 7 000 elever och pedagoger sedan starten 2015.
Klicka här för att läsa mer om kemiprojektet och lärarhandledningen (den går att läsa som pdf eller beställa som trycksak). 
KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT SE FILMEN!

DETTA HÄNDER PÅ ALFONS ÅBERGS KULTURHUS

Succé för digital
mötesplats!

Huset är tillfälligt stängt på grund av spridningen av Covid-19. Istället satsar vi på digitalt innehåll på vår hemsida och i våra sociala medier där vi publicerar filmer med små föreställningar, sånger, sagoläsningar och trolleritrick. Idéerna till filmerna kommer från barn som, med hjälp av sina vuxna, hört av sig till oss och berättat vad de önskar att Alfons Åbergs Kulturhus gör för digitalt innehåll.

Nya önskemål kan skickas till info@alfonskulturhus.com eller via våra sociala medier; Facebook, Instragram eller Youtube.
Klicka på bilden för att se alla önskefilmer!

Nytt spännande samarbete

Vi har inlett ett spännande samarbete med den ideella föreningen Our Normal och Service Design Studio i ett projekt med finansiering från Vinnova.

Det handlar om att i digitala dialoger tillsammans med familjer med barn som har funktionsnedsättning hitta sätt att förbättra kulturhuset och göra det ännu mer tillgängligt.

Aktiviteter utomhus

Vi kommer att smyga igång med småskalig aktiviteter på ”Alfons Åbergs Utomhuskulturhus” för mindre förskolegrupper i samarbete med Trädgårdsföreningen och med stöd av Göteborgs Stad. Där erbjuder vi minipaket som består av en föreställning på verandan innan det blir lek och matsäck i Trädgårdsföreningen. Pedagogerna får också med en tipspromenad! 
 ©Bok-Makaren AB Bild: ©Bok-Makaren AB

Copyright © 2020 Alfons Åbergs Kulturhus, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.