Copy
View this email in your browser

Nyhetsbrev

JULI 2022
Hej,

Vi är väldigt glada över vårt nya samarbete med bostadsbolaget Balder. Tack vare det kan vi göra barnkultur tillgängligt för fler barn, både fysiskt och digitalt, oavsett var de bor.

Balder vill skapa förutsättningar för att människor ska växa och må bra i deras bostadsområden. Eftersom många av de aktiviteter de genomför för att utveckla bostadsområden riktar sig till barn och unga är Alfons Åbergs Kulturhus en perfekt partner. Som en del i samarbetet kommer Alfons Åbergs Kulturhus med start under 2022 sätta upp ett tiotal teaterföreställningar i Balders bostadsområden och kommer även att sända digitalt.

"Samarbetet med Alfons Åbergs Kulturhus gör att vi kan bidra till att hyresgästerna i våra bostadsområden får tillgång till barnkultur som bidrar till barns utveckling. Just läsande och lärande tycker vi är viktiga frågor och det är viktigt att stimulera till det redan när barnen är små", säger Sandra Nilsson på Fastighets AB Balder.     

Du kan läsa mer om samarbetet på vår hemsida och titta på filmen i det här nyhetsbrevet. 

Glad sommar! 
Anna Forsgren, VD Alfons Åbergs Kulturhus.
 
Klicka på bilden för att se filmen.

DETTA HÄNDER PÅ ALFONS ÅBERGS KULTURHUS

Vänskapsdagen 20 oktober
Friends tillsammans med Alfons Åbergs rättighetsbolag Bok-Makaren och Rabén & Sjögren instiftar i höst Vänskapsdagen som riktar sig till dig som jobbar inom förskolan. Det blir en årligt återkommande dag som hyllar vänskap men också tillhanda håller verktyg för att arbeta tematiskt med Vänskap i förskolan inför och efter dagen.

Tyvärr går vänskap inte att ta för givet. Men det är en färdighet som går att träna! Inför dagen får du stöd och verktyg i att träna och arbeta med vänskapsrelationer, både praktiskt och med normer och värderingar kring vänskap. Var med oss och fira vänskapsdagen den 20 oktober! 


Alfons Åbergs Kulturhus medverkar med digital sändning av föreställningen ”Vem räddar Alfons Åberg?” efter Gunilla Bergströms bok om Alfons Åberg. Ta del av material redan nu och tipsa dina kollegor på förskolan!

Raska på, Alfons Åberg.
Premiär för Raska på, Alfons Åberg

Den 20 juni hade vi premiär på föreställningen Raska på, Alfons Åberg inför förväntansfull publik.

"Alfons! Kom nu, klockan är mycket", ropar pappa från köket. "Vi måste gå till dagis!" "Ja, jag kommer", säger Alfons, "jag ska bara ..."

Boken Raska på, Alfons Åberg utkom 1975. Gunilla Bergström är en av våra mest lästa och älskade författare.
Alfons har engagerat och förundrat flera generationer av barn och är idag en klassiker för miljoner barn i många länder. 

Föreställningen har tagits fram av Alfons Åbergs Kulturhus tack vare ett stöd från Kulturrådet.

Sommarturné med teater

Under sommaren gör Alfons Åbergs Kulturhus en rad gästspel runt om i Göteborg.

Vår teaterensemble framför våra populära föreställningar på flera platser och vi besöker bostadsområdet Backa Röd, Biskopsgården, Frölunda, Bergsjön, Lekens dag på Ågrenska och Göteborgs Kulturkalas. 

Vi kommer även att besöka Trollhättan i juli och Bjursås i Dalarna i augusti med våra teaterföreställningar.

17/6 Backa Röd
16/7 Bergsjön
31/7 Trollhättan
1/8 Frölunda
27/8 Lekens dag, Ågrenska
27/8 Familjedag i Bjursås, Dalarna

Digitalt SommarMyspaket
Missa inte vårt digitala SommarMyspaket som passar extra bra en regnig dag. Ett digitalt paket med filmade teaterföreställningar, högläsning, pyssel med mera.

Du kan se filmerna i paketet hur många gånger som helst hela sommaren fram till 30 augusti. Det kommer att säljas inom kort i vår ticketshop.
 ©Bok-Makaren AB Bild: ©Bok-Makaren AB

Copyright © 2022 Alfons Åbergs Kulturhus, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.