Copy
View this email in your browser

Nyhetsbrev

Augusti 2020
Hej,
 
Det är fortfarande mycket som är upp och ner i världen. Spridningen av covid-19 fortsätter att påverka även oss och vi fokuserar på att ställa om vår verksamhet och satsar på att utveckla för framtiden. 
 
Samtidigt som vi anpassat vår fysiska mötesplats har vi skapat en digital plattform. Där har vi uppfyllt massor av önskningar om trolleri, sagoläsning, musik och föreställningar som kommit in från barn via sociala medier. Och vår direktsända digitala kemilektion i våras var en stor succé.
Vi vill fortsätta utvecklas och den digitala plattformen skapar nya möjligheter. Inte minst genom att vi kan nå ut långt utanför Alfons Åbergs Kulturhus, över hela landet och på sikt utanför Sverige. 
 
Stort tack till alla företag och verksamheter vi samarbetar med som gör vårt arbete möjligt. Vi kommer att fortsätta vara innovativa och hoppas att både befintliga och nya partners vill vara en del av den resan.  

Ta hand om er, vänliga hälsningar/
Anna Forsgren, VD Alfons Åbergs Kulturhus.
Klicka på bilden för att se alla önskefilmer!

DETTA HÄNDER PÅ ALFONS ÅBERGS KULTURHUS

Uppskattade gästspel
Under sommaren har vi haft 23 uppskattade gästspel med föreställningar utanför huset, framförallt på platser i Göteborgs mest utsatta stadsdelar. Det har varit viktigt just denna sommar att barn kan få tillgång till lek och kultur när så mycket här i staden varit stängt.

Gästspelen har gjorts möjliga tack vare Idrotts -och föreningsförvaltningen, Social resurs förvaltning, Trafikkontoret och Näringslivsgruppen. 
Digital Vetenskapsfestival
Årets upplaga av Vetenskapsfestivalen i Göteborg flyttades och blir istället digital. Alfons Åbergs Kulturhus är en del av skolprogrammet från 28 september – 4 oktober och vår digitala kemilektion kommer att visas som en del av festivalens digitala portal.  
Ansvarfull öppning förlängs
Sommaren har gått bra för oss utifrån de förutsättningar som råder. I juni återöppnade vi huset för besökare som kunde boka platser i antingen ett förmiddags- eller eftermiddagspass. Detta för att hålla oss till restriktionerna för grupper om 50 personer. Under juli har det så gott som varit fullt under alla pass. Vi har haft några enstaka danska och tyska turister medan norska besökare, en viktig målgrupp för oss, uteblivit helt. 
 
Vi håller oss till de restriktioner som finns med anledning av covid-19 och vi ser kontinuerligt över verksamheten för att anpassa den för vad som händer i omvärlden. Fram till 4 oktober har vi två bokningsbara pass om dagen, 9–12 och 13–16. Från tisdag-torsdag är det stängt för besökare på förmiddagen för att vi istället ska kunna ta emot förskolor. 

Läs mer om bokningarna här!
 ©Bok-Makaren AB Bild: ©Bok-Makaren AB

Copyright © 2020 Alfons Åbergs Kulturhus, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.