Copy
View this email in your browser

Nyhetsbrev

Maj 2021

Hej, 

Vi är väldigt glada över att kunna berätta att vi åter öppnar dörrarna för besökare igen den 1 juni. Mer om det längre ner. Under de månader vi hållit huset stängt, som en följd av rådande restriktioner, har vi tagit stora steg för att utveckla verksamheten.

Vi har, tillsammans med den ideella föreningen Our Normal Association och med stöd från Vinnova, genomfört ett projekt som identifierat innovativa lösningar som gör lekmiljöer mer tillgängliga för alla barn – oavsett funktionsförmåga – med utgångspunkt från universell utformning. 

Den 28 april presenterades projektets resultat i ett direktsänt webbinarium som sågs av nära 100 personer från organisationer som Liseberg, Volvo, IKEA, kommuner och intresseorganisationer.

Vi kommer att fortsätta utveckla Alfons Åbergs Kulturhus genom universell utformning och processen har redan lämnat tydliga avtryck. Vi har bland annat tagit fram en ny återvinningsstation som är lättare och tydligare att använda för barn och deras vuxna, producerat en digital virtuell rundtur i huset, skapat en workshop i bemötande för all personal och tagit fram en tydlig kravspecifikation som ska användas när vi skapar nya attraktioner.

Klicka på filmen nedan för att se hela Webinariet.
KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT SE FILMEN!

DETTA HÄNDER PÅ ALFONS ÅBERGS KULTURHUS

Kemilektioner på Vetenskapsfestivalen
Under Vetenskapsfestivalen 14-16 april var det premiär för vår nyproducerade och uppgraderade digitala lektion Kemi med Alfons Åberg. De totalt 1 800 platser som var tillgängliga som en del av festivalens program fullbokades snabbt och sändningarna blev en succé. 

I vår nyinspelning av Kemi med Alfons Åberg blev gestaltningen, molekyldansen och experimenten ännu roligare och lättare att hänga med i.  Många deltagare har hört av sig och varit mycket nöjda och vi ser fram emot att ta del av resultatet från utvärderingen som deltagande pedagoger fyllt i. 
Nytt nätverk främjar språk och läsning

 Vi har tagit initiativ till ett nätverk för språk- och läsfrämjande insatser tillsammans med ”Staden där vi läser för våra barn” och flera andra aktörer. Den 2 juni bjuder vi in till workshop för att ta fram konkreta förslag på vad vi kan åstadkomma med gemensamma krafter. Tillsammans kan vi göra skillnad.

Vi öppnar igen!
Den 1 juni öppnar vi huset för våra gäster igen - äntligen! Vi genomför en ansvarsfull öppning anpassad till rådande restriktioner förstås. 
Besökare kommer att kunna boka platser i antingen ett förmiddags- eller eftermiddagspass och bokningen planeras att öppna den 17 maj. 
Håll utkik efter sommarturné
Vi hoppas kunna upprepa förra sommarens succé med uppsökande föreställningar i särskilt utsatta områden. Om restriktionerna för publika evenemang lättar och ansökan om bidrag beviljas kommer vi att kunna glädja många barn och deras vuxna runtom i staden.
Digital mötesplats

Alfons Åbergs Kulturhus fortsätter den digitala utvecklingen. Upptäck gärna vår digitala mötesplats, där barn och deras vuxna kan dela upplevelser och prata om dem tillsammans. Innehållet bygger på barnens önskemål helt enligt barnkonventionen.

Vi lyssnar på barnen och samlar deras önskningar om vad de vill se, det kan vara allt från en saga eller en föreställning till ett spännande trolleritrick. Och nya förslag kan skickas via mail till info@alfonskulturhus.com!
Besök vår digitala mötesplats här.

 ©Bok-Makaren AB Bild: ©Bok-Makaren AB

Copyright © 2021 Alfons Åbergs Kulturhus, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.