Copy
View this email in your browser

Nyhetsbrev

Maj 2019
"Det underbaraste som finns!
Det är barns äkta nyfikenhet. Från start så vill ungar veta allt, och de suger i sig allt. Detta tar man vara på hos Alfons Åbergs Kulturhus med teman om kemi och rymden som stått på schemat under våren.
Målgruppen med barn mellan 3-8 år är en viktig ålder, det är innan omvärlden påverkat dem för mycket med prestationskrav och prestige. Där sticker Alfons Åbergs Kulturhus ut genom att inspirera på ett positivt sätt."

 – Gunilla Bergström

Författaren till böckerna om Alfons, Gunilla Bergström, är nu extra aktuell i och med den nya biografin om hennes liv och verk. Boken heter Bakom Alfons, är skriven av Klas Gustafson och har uppmärksammats i bland annat Kulturnytt och Göteborgs-Posten

DETTA HÄNDER PÅ ALFONS ÅBERGS KULTURHUS

Friends föreläser för pedagoger

Den 13 och 23 maj bjuder Stiftelsen Friends in förskolepedagoger till Alfons Åbergs Kulturhus för en utbildning och workshop om att förebygga mobbing.

 – Förskolepersonal är inte bortskämda med utbildningar men nu har vi ett format som är anpassat just för dem och då är Alfons Åbergs Kulturhus en bra inramning att samlas på. Alfons en tacksam figur att använda eftersom han är välkänd och för att han är som barn är mest, ibland är han glad och ibland ledsen, ibland gör han rätt och ibland gör han fel, säger säger Erik Thordin, Regionchef på Stiftelsen Friends.
 
Läs mer här!

Bygglek på verandan

Under tio onsdagar från juni till september får barn som besöker oss komma och snickra och bygga saker på vår veranda, och äta glass.
Tack vare medel från Näringslivsgruppen i Göteborg får varje stadsdel i Göteborg 50 biljetter att ge till familjer som behöver stöd. Sammanlagt blir det 500 biljetter till barn som annars inte haft möjligt tillgång till Alfons Åbergs Kulturhus. 

Teckentolkade föreställningar

Vi teckentolkar regelbundet våra föreställningar: Föreställning Mojaner den 5 juni, God Natt, Alfons Åberg den 12 juni och Vem spökar Alfons Åberg den 28 juni. 

Kompisbiljetter inför sommaren

Stort tack till alla som köpt våra kompisbiljetter och på det sättet hjälper oss att hjälpa de barn som behöver det mest. Inför sommaren delar vi ut 200 biljetter till StadsmissionenStiftelsen Friends, Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus som i sin tur ger biljetterna till barn som får fri entré till Alfons Åbergs Kulturhus. 

Läs mer om kompisbiljetter här. 
 ©Bok-Makaren AB Bild: ©Bok-Makaren AB

Copyright © 2019 Alfons Åbergs Kulturhus, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.