Copy

Dit is de nieuwsbrief van Bordspelwizard

In elke nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste nieuwtjes op het gebied van bordspellen, kaartspellen en dobbelspellen.

Daarnaast lichten we er elke keer een geweldig spel voor je uit. Op die manier krijg je een beter beeld van wat spellen je te bieden hebben. Deze keer gaan we in op:

Colt Express

 

Het is 11 juli 1899, 10.00 uur in de ochtend. De Union Pacific Express heeft net Folsom, New Mexico verlaten, met 47 passagiers aan boord. Kort na het vertrek horen de passagiers voetstappen boven hun hoofd, en daarna schoten. Tot de tanden gewapende bandieten beroven zonder pardon eerzame reizigers van hun geldbuidels en juwelen. Zullen de bandieten hier ongeschonden uit komen? Zullen ze erin slagen om de geldcassettes met de salarissen van de werknemers van de Nice Valley Coal Company, die worden bewaakt door de Marshal Samuel Ford, te beroven? Er is echter één bandiet die zijn doel zal bereiken: De rijkste bandiet worden!

Bron: Speluitleg-boekje Colt Express


 


 


 

In dit spel is het de bedoeling om zo veel mogelijk schatten te roven die in de trein aanwezig zijn. Dit doe je als één van de 6 karakters waaruit je kunt kiezen.
Tijdens het spel beweeg je je heen en weer in de treinstellen. Ook naar boven en naar beneden klimmen is mogelijk. Daarnaast kun je in je beurt naar je mede bandieten schieten of de marshall inzetten om de andere bandieten dwars te zitten.
Hiertoe krijg je een hele verzameling actiekaarten die je in de eerste fase van het spel plant. Zo probeer je aan het eind van de beurt in een coupé te eindigen waar veel te stelen is. Al deze actiekaarten vormen dan samen één stapel. In de tweede fase worden al je acties één voor één uitgevoerd. Hier wordt het hilarisch. Je weet immers niet wat de andere bandieten hebben bedacht voor hun beurt. Wordt je bijvoorbeeld beschoten, met als gevolg dat je een wagon naar achteren valt, dan klopt vervolgens de rest van je planning niet meer........
Na vijf van deze rondes worden de schatten geteld en de rijkste bandiet wint het spel.

Colt Express is gemaakt door Christophe Raimbualt en Jordi Valbuena.
Het is uitgegeven door
Ludonaute.
Het spel duurt ongeveer 40 minuten, is geschikt voor 2 tot 6 spelers en is te spelen vanaf 10 jaar. Het was het spel van het jaar 2015 in Cannes.

Wij vinden dit zelf een heel mooi spel. Het "3D-speelbord" is erg verrassend en ziet er mooi uit, net als de manier van vormgeving. Het is een tactisch spel, waarbij ook enigszins de factor geluk komt kijken, hoewel deze niet groot is.

Een echte aanrader. Het krijgt van ons een 8,5

Ander nieuws:

 

Bordspelwizard BLOG:

Lees nu de eerste blog van Gert.

Titel: Winnen


 

Nieuws van 999 Games:

In ons eerdere succesvolle spel “Het Dorp" ondernemen de bewoners van boerderijen van de spelers allerlei zaken in een dorp om eeuwige roem te behalen.

"Mijn Dorp" heeft een andere benadering: hier ontwikkelen de spelers elk een eigen dorp. Je begint met een kleine boerderij en 5 bewoners: een Abt, een Raadsman, een Reiziger, een Ambachtsman en een Koopman. Je ontwikkelt je dorp door uitbreiding met gebouwen en velden, door te reizen en door klanten en monniken aan te trekken. De tijd tikt intussen vrolijk door. Af en toe overlijdt een dorpeling, waardoor een vacature ontstaat. Ondanks dat je een nakomeling kunt opleiden om het vrijgekomen werk te doen, zul je je meer en meer op bepaalde zaken concentreren. 

“Mijn Dorp" is een zelfstandig bordspel dat in dezelfde sfeer ligt als het veelgeprezen "Het Dorp". Bekende elementen worden gecombineerd met nieuwe mechanieken, die zowel nieuwe spelers als “Het Dorp" - veteranen zullen aanspreken.

Nieuws van White Goblin Games:

Het kan niet op: alweer een nieuw topspel in het assortiment van White Goblin Games. White Goblin Games brengt namelijk UBONGO naar Nederland en België !! UBONGO is één van de spellen die de spellenwereld op zijn kop heeft gezet en met name in Duitsland indrukwekkende verkoopcijfers heeft laten zien. Van het basisspel alleen al zijn momenteel meer dan 1.000.000 exemplaren verkocht, terwijl de hele reeks UBONGO producten inmiddels al meer dan 2.500.000 keer over de toonbank zijn gegaan. Vanaf dit weekend kunt u kennismaken met dit snelle legspel. Vanaf vandaag versturen wij de UBONGO spellen naar de betere speciaalzaken. Kijk bij 'verkooppunten' in de menubalk voor een verkooppunt bij u in de buurt. - See more at: http://www.whitegoblingames.nl/nieuws#sthash.ZuWELYcc.dpuf

1 NACHT WEERWOLVEN & WAAGHALZEN is een snel spel voor 3-10 spelers, waarin iedere speler een andere rol speelt: een lafhartige weerwolf, de listige onruststoker, de behulpzame ziener of één van de andere karakters met elk een unieke speciale vaardigheid. Bij aanvang van de dag kiest het dorp wier er gelyncht gaat worden... want men hoeft slechts één weerwolf aan te wijzen om het spel te winnen.

De Nederlandstalige app voor 1Nacht:Weerwolven&Waaghalzen is GRATIS te downloaden:  

IOS: https://itunes.apple.com/us/app/1-nacht/id966681129?ls=1&mt=8

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.beziergames.onenightnl

 

Iedereen zal het hele spel meespelen, er is geen vroegtijdige uitschakeling.
Er is geen spelleider nodig, alleen een omroeper. (In plaats van de omroeper kun je ook gebruikmaken van de gratis app die verkrijgbaar is op www.whitegoblingames.nl)
Door de verschillende rollen en de mogelijkheid tot het wisselen van rollen krijgt ieder spel verrassende wendingen.
Ideaal partyspel voor kleine en wat grotere gezelschappen.
Het spel heeft een korte speelduur met verrassend karakter. Het is snel te herspelen en zal iedere keer verschillen.


 

Graag horen we wat je van de nieuwsbrief vond en wat je eventueel hebt gemist en heel graag wilde weten.
We zullen dan zeker proberen om er volgende keer mee aan de slag te gaan.
Tot de volgende keer!!

Gert en Ellen

Copyright © 2015 Bordspelwizard, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp