Copy

In deze nieuwsbrief vertellen we meer over Camel Up, een knotsgekke kamelenrace.
Ook hebben we nog wat leuke suggesties voor Sinterklaas cadeautjes..

View this email in your browser

Dit is de nieuwsbrief van Bordspelwizard

In elke nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de laatste nieuwtjes op het gebied van bordspellen, kaartspellen en dobbelspellen.

Daarnaast lichten we er elke keer een geweldig spel voor je uit. Op die manier krijg je een beter beeld van wat spellen je te bieden hebben. Deze keer gaan we in op:


 

We zijn getuige van de gekste kamelenrace ooit. De dieren springen onderweg op en van elkaar. Complete piramides staan plotseling ondersteboven. Houd jij je hoofd koel in het heetst van de woestijn?
Als leden van de Egyptische adel verzamelen de spelers zich in de woestijn met één simpel doel, het verdienen van zoveel mogelijk geld. Daartoe proberen ze te gokken welke kameel een etappe of zelfs de hele race wint. Geluk is hier echter niet de enige factor. Wie de dynamiek van de wedstrijd goed leest en gevoel voor timing heeft, maakt een goede kans om de overwinning te behalen.

bron: spelregelboekje van Camel Up


 


 


 

Bij Camel Up speel je een rijke Egyptenaar die gokt op de kamelenraces. Een race bestaat uit verschillende etappes. Degene die als eerste de juiste kleur als winnaar van de etappe voorspelt krijgt de meeste punten. Er worden net zolang etappes gespeeld, totdat er een kameel over de finish komt.
Tijdens het spel heb je een aantal opties tijdens je beurt. Zoals al gezegd kun je een fiche pakken in een kleur, waarmee je gokt op die kleur. Maar daarnaast kun je ook verborgen gokken op de winnaar helemaal aan het eind van het spel. Dit levert meer punten op.
Ook heb je invloed op de volgorde door een oase of een uitgedroogde oase te plaatsen op de route. Hierdoor gaan kamelen sneller, of langzamer over het speelbord. Tenslotte kun je nog een dobbelsteen uit de piramide toveren, waarmee één van de kamelen vooruit gaat. Je weet alleen nog niet welke!!
Het prachtige aan dit spel is dat je telkens weer op het verkeerde been wordt gezet. Wanneer een kameel namelijk op een vakje komt waar al een kameel staat, dan klimt hij er gewoon bovenop. Met als gevolg, dat wanneer de onderste kameel de volgende etappe als eerste vertrekt, deze kameel gewoon meelift. De kameel die verloren lijkt, kan dan de volgende beurt opeens vooraan liggen.

Camel Up is een spel van Steffen Bogen. De tekeningen zijn van Dennis Lohausen.
De uitgever is 999games.
Het spel is te spelen met 2 tot 8 personen en duurt ongeveer een half uur, verdeeld over verschillende etappes. De minimum leeftijd is 8 jaar.
Camel Up is genomineerd voor speelgoed van het jaar 2014 en er is inmiddels een uitbreiding, genaamd Super Cup.
Wij vinden dit een prachtig vormgegeven spel. Het heeft vele voordelen; het speelt snel, is snel toegankelijk voor jong en oud en is onvoorspelbaar, waardoor nooit al van te voren duidelijk is wie het spel gaat winnen. Je hebt wel invloed op het spel, maar er komt ook een dosis geluk bij kijken.
Wij beoordelen dit spel met een 9.

Ander nieuws:

 

Bordspelwizard BLOG:

Lees de verhalen van Gert over spellen spelen:

Winnen
Op de camping
De Magic club

 

Ben je nog op zoek naar een leuk Sint cadeau?Hieronder een aantal leuke tips!!

Graag horen we wat je van de nieuwsbrief vond en wat je eventueel hebt gemist en heel graag wilde weten.
We zullen dan zeker proberen om er volgende keer mee aan de slag te gaan.
Tot de volgende keer!!

Gert en Ellen

Copyright © 2015 Bordspelwizard, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp