Copy

Piet’s advies brief nr90 augustus 2021

Terug van vakantie tips

De meeste van jullie hebben de mot goed onder controle en de afgelopen weken 1 á 2x een behandeling tegen de rups uitgevoerd.
In de Buxustuinen van de vakantiegangers duikt de rups sommige plaatsen toch nog op in de Buxus. Probeer z.s.m. een behandeling tegen de rups uit te voeren chemisch of biologisch. Verder in de brief o.a. bijmesten en snoeien.

Behandeling tegen de rups.

Kijk uw Buxus even goed na op de aanwezigheid van de rups. Als u er 1 vindt dan kunt u het beste alles inspuiten met de Combi, dan helpt u de Buxus gelijk ook tegen de schimmel.

Als u nu geen rupsen vindt en de afgelopen 2 weken een behandeling tegen de rups heeft uitgevoerd dan zijn de rupsen deze maand niet meer te verwachten.

Ter info : Xentari is een duitse verpakking en mag niet in Nederland verkocht worden.
In TopBuxus Anti Rups en Ecostyle Rupsvrij zit dezelfde biologische bacterie, deze producten mogen we wel in Nederland verkopen.

De rupsen die niet bestreden zijn, zullen de komende weken gaan verpoppen om vervolgens als mot weer eitjes te leggen. Volgende week is een goed moment om de lokstof in signaleringsvallen te vervangen.

Tips

Onderin de bak een laagje water van ongeveer 5 cm met wat handzeep er in. Dan kan de mot wel in het water duiken maar komt die er niet meer uit.
De deksel van de lokstof erop laten zitten. Het lokmiddelen komt door de plastic wand heen en werk zo’n 4 á 6 weken lang. Dat is lang genoeg om de komende vlucht te monitoren.

<<lokstof bestellen >>
<<val incl. lokstof bestellen >>

Schimmel

Hetzelfde advies als vorige maand.

meer info en foto’s

Advies | preventief voor deze maand alles een keer inspuiten met Health Mix. Bij warm weer probeer in de ochtend of in de avond te spuiten. Als het daarna 4 uur droog is dan zit de bladvoeding er goed op.

Advies | bij aantasting NIET SNOEIEN, direkt alles inspuiten met Health Mix. Het aangetaste blad zal eraf vallen. Het gezonde blad wordt dan harder en blijft gezond. De kale plekken zullen langzaam weer vullen met nieuwe blaadjes. Binnen 7 á 10 dagen de bespuiting herhalen.

Dosering
1 Health Mix tablet oplossen in 1 liter water, goed laten bruisen/oplossen. Dit is voldoende voor de behandeling van 10 m2 aan Buxus.
Bruistabletten kunnen uit elkaar gevallen zijn in de verpakking. Dit is niet erg, goed roeren en het is nog prima werkzaam. Na afloop de spuit even doorspoelen om aankoeken van de meststoffen in de spuit te voorkomen.

Samengevat
Behandeling preventief: 1x per maand.
Behandeling bij aantasting: direkt en binnen 7 á 10 dagen nog een keer.

Bemesten

Buxus lusten best veel voeding. Als u de afgelopen 2 maanden geen voeding gegeven heeft dan kunt u dat nu nog 1x doen met gedroogde kippenmest korrels. Voor een mooie donkergroene kleur wat extra magnesium erbij.

Heeft u langzaamwerkende kunstmest gebruikt dit voorjaar dan is bijmesten niet nodig. Alleen wat magnesium voor de kleur is dan voldoende.

Nieuw in de webwinkel 2 verpakkingen TopBuxus Grow 0,5 kg( voor 10m2) en
5 kg (voor 100 m2).
Dit kunt u ook gebruiken i.p.v. kippenmest.

Alle meststoffen zijn ook op de kwekerij te koop of via de
webwinkel.

Snoeien

Buxus die dit jaar voor juni gesnoeid zijn, hebben weer mooi nieuw blad gemaakt. Om alles mooi in model te houden kan hier de komende weken weer een beetje af.

Meer informatie in de brief van mei -> https://mailchi.mp/0d1b866eafe6/buxus-advies-brief-mei-2021-8061281

Wij verkopen ook heggenscharen -> https://uwbuxus.nl/product-categorie/scharen/

Planten

Qwa weer lijkt het wel september/oktober prima weer om te planten. Wij hebben voldoende Buxus in potten staan die direkt geplant kunnen worden. Vanaf september zijn er weer nieuwe partijen zowel in pot als met kluit leverbaar.

Buxus advies in eigen tuin

Door de droogte/nattigheid/ziekten/plagen van de afgelopen jaren kan het voorkomen dat uw Buxustuin er niet meer mooi uitziet. En nu, wat te doen ??

  • stukje vervangen ?

  • helemaal vervangen ?

  • terugsnoeien ?

  • extra bijmesten ?

  • andere truuk speciaal ?

Ik kan uw Buxustuin bezoeken voor een professioneel advies. Een advies kan er voor zorgen dat u uw Buxus nog kunt behouden. Scheelt een hoop tijd/werk en geld.

Voor meer informatie en de tarieven kunt u mij bereiken op : 0623641946
Contact via de mail of whatsapp kan ook.

Water geven

Afgelopen weekend zorgde de harde wind samen met de zon ervoor dat Buxus in potten flink uitdrogen. Vooral als ze op de wind staan en de grond niet nat aanvoelt, kunnen ze water gebruiken. Buxus in de tuin zijn nat genoeg.

Openingstijden

Buxuskwekerij PIET SMITS BV | PIETBUXUS.NL
Galgweg 1 | 2391MV | Hazerswoude Dorp
T: 06 23 64 19 46 (ook WhatsApp)

Openingstijden maandag t/m vrijdag
10 tot 12 uur & 13 tot 17 uur

Openingstijden zaterdag:
juli t/m oktober - 10 tot 12 uur
november t/m januari - zie website voor openingstijden
februari t/m maart - 10 tot 12 uur
april t/m juni - 10 tot 14 uur

uwbuxus.nl onze webwinkel is altijd open :-)
Website iconEmail iconFacebook iconTwitter icon

Deze informatie is zorgvuldig opgesteld. Ten aanzien van schades voortkomend uit onze aanbevelingen en adviezen kunnen wij geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden.

Copyright (C) 2021 PietBuxus.nl / Buxuskwekerij Piet Smits bv. All rights reserved.

Update Voorkeuren | Uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp