Copy
Piet's Buxus Advies Brief nr36-juli-2015: spintmijten? even niet snoeien en Buxusmot update.
View this email in your browser
SNOEIEN
De komende weken kunt u beter niet snoeien. Heeft u de laatste week wel gesnoeid en is het blad verbrand dan kunt u het witte blad er een beetje uitkloppen. Het herstel van de Buxus duurt dan een paar weken langer voordat ze weer gaan groeien.
IS UW BUXUS GEZOND?
Spintmijten

Warm weer & wind vanuit het oosten betekend dat de spintmijten weer actief zijn. Het komt niet veel voor maar u kunt uw Buxus het beste even controleren. De mijten zijn bruin/rood van kleur zitten aan de onderkant van het blad en zuigen het blad leeg. Het resultaat is witte puntjes/streepjes in het blad.

Kijk vooral onder het nieuwe blad op het oudere blad kunnen wat stipjes zitten van spintschade van vorig jaar.
 
De spintmijten zijn te bestrijden met bijv. ER-2 van Luxan. [Dit product is te koop op de kwekerij en telefonisch en per mail te bestellen wij sturen het u dan per post aan u toe]
Buxusmot

Advies van advies brief lid Peter uit Limburg:
"De laatste dagen constateer ik dat er steeds meer buxusmotten rondvliegen. Met name in de avonduren als het warm en donker is.

Deze motten laten zich vrij makkelijk vangen. Ik vang ze of met de hand of met een visnetje. Werkt prima. "

Als alles goed is komt er een product op de markt waarmee u uw Buxus ook preventief kan behandelen tegen de mot/rups.
Schimmel (bladvlekken, bladval)

Hoge temperatuur samen met lange natte perioden en nieuw zacht blad kan schimmel gevaar opleveren.
Kijk uw hagen en planten even na of er geen bladvlekken in zitten of andere rare plekken.
Schimmelplek

Als u dit aantreft, kunt u beter de planten laten staan om verdere verspreiding te voorkomen en de planten 2x behandelen met Health mix. Zo snel mogelijk en dan na 2 weken nog een keer.Het aangetaste blad zal eraf vallen. Na enkele weken zal de plant weer herstellen als het wortelgestel goed is.

Als u vorig jaar schimmel in uw Buxus heeft gehad is het verstandig de planten deze maand 1x in te spuiten. Preventief kunt u ook Health-Mix gebruiken. Door uw planten te bespuiten met dit middel maakt u het blad harder waardoor de schimmel minder kans maakt om uw planten aan te tasten.

Het is namelijk lang niet altijd schimmel. Het kan ook het resultaat zijn van verkeerde toepassing van: onkruidbestrijdingmiddel of meststof. Maar ook planten die slecht groeien door te weinig of verkeerde voeding of schildluis

Bij twijfel kunt u foto's mailen of met wat takjes op de kwekerij langskomen.
 
[Health mix is op de kwekerij verkrijgbaar per 10 tabletten of in een hoveniersemmer van 100 tabletten. Deze kunnen wij u ook per post toesturen]
DROOGTE EN WATERGIFT VOOR BUXUS
De laatste week hebben we hier in Hazerswoude weer voldoende regen gehad, daarvoor was het erg droog. Hou de verse aanplant en Buxus in potten goed in de gaten en geef eventueel een keer extra water. De watergift direct op de wortels gieten zodat het direct bij de wortels komt. Als u water geeft met een grote sproeier zoals op bovenstaande foto dan kunt u dat beter in de ochtend doen. Het blad kan dan nog mooi opdrogen.
EEN WEBWINKEL VOOR U & UW BUXUS!

Piet is drukdoende een webwinkel op het WorldWideWeb te zetten waar u alles voor uw buxus online kan aanschaffen wat wij op de kwekerij ook gebruiken en waar wij 100% achter staan. Het is een webwinkel voor iedereen met buxus, met betrouwbare informatie en producten.
Wij bieden u een voedingsgrondstoffen, gewasbescherming, gereedschap en ook ons volledige assortiment buxus.

Het assortiment is gelijk aan dat wat u op de kwekerij zult aantreffen. Wij zijn er nu al bijzonder 
trots op dat we u een kleine blik willen geven met de foto hierboven. We doen er alles aan om de webwinkel medio augustus live te hebben, We gaan dan van start met een mooie aanbieding! 

Buxuskwekerij PIET SMITS BV | PIETBUXUS.NL
Galgweg 1 | 2391MV | Hazerswoude Dorp
T: +31(0) 6 23 64 19 46

Openingstijden op vrijdag 
10 tot 12 uur & 13 tot 17 uur

Openingstijden op zaterdag:
februari t/m maart - van 10 tot 12 uur
april t/m juni - van 10 tot 14 uur
juli t/m november - van 10 tot 12 uur

Buiten deze tijden op afspraak mogelijk
 
Facebook
Twitter
Website
Email
Forward
Share
Tweet
Share
+1
Read Later
Deze informatie is zorgvuldig opgesteld. Ten aanzien van schades voortkomend uit onze aanbevelingen en adviezen kunnen wij geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden. 
Copyright © 2015 PietBuxus.nl / Buxuskwekerij Piet Smits bv, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp