Copy
Nyt fra Kompetencecenter for børn, unge og billedkunst
MARTS 2016
Se denne mail i din browser
I kompetencecenterets ser frem til 2016 med spændt forventning. Det bliver et udfordrende og afgørende år for vores fremtidige arbejde for at sikre en fremadrettet positiv udvikling på billedkunstområdet for børn og unge.

Billedkunstens Dag er onsdag den 16. marts


Midt i marts rammer Billedkunstens dag. Det er tilbagevendende landsdækkende begivenhed, hvor der skal sættes spot på billedkunst til børn og unge og vises mangfoldigheden i undervisning og formidling. Vi opfordrer alle, der arbejder med undervisning og formidling af billedkunst til at lave nogle aktiviteter i det offentlige rum, hvor børn og unge – og deres familie, venner eller forbipasserende kan få nogle overraskende billedkunstoplevelser. Det giver samtidig mulighed for at skabe lokal synlighed omkring billedkunst for børn og unge – eksempelvis ved at invitere jeres lokale presse og lokale politikere.
Kompetencecenterets styregruppe og de organisationer, de repræsenterer, står bag Billedkunstens Dag for børn og unge. Det er vores mål er at skabe opmærksomhed og synlighed om billedkunstområdet. KBUB, Danmarks Billedkunstlærere og Vertikalt Samråd har lavet et inspirationskatalog, der kan give nogle idéer til aktiviteter på Billedkunstens Dag – det kan hentes på vores hjemmeside www.kbub.dk.
 

Vind en billedkunstworkshop


Vi vil rigtig gerne høre om, hvad der sker på Billedkunstens Dag, så send meget gerne nogle billeder og/ eller beskrivelse af aktiviteterne til signe@bornkunstogbilleder.dk senest den 15. april. Blandt de mange gode aktiviteter kårer vi en vinder. Det bliver en aktivitet, der har skabt mest opmærksomhed omkring billedkunst for børn og unge. Præmien er en billedkunstworkshop for hele holdet/klassen.
 
Følg med på Facebooksiden, hvor du også kan dele billeder fra dagen:
facebook.com/billedkunstensdag

Er du på instagram, så kan du anvende hashtagget
#billedkunstensdag
 

Modelprojekt, skolemesse og publikationI foråret afsluttes modelforsøget om samarbejde mellem folkeskoler og billedskoler. Konklusionerne af undersøgelsen og de mange interviews udgives i en publikation, der desuden indeholder indlæg fra en række markante meningsdannere på området. Publikationen præsenteres på Skolemessen i Scandinavian Center i Aarhus i april.

Talenttræf


Sidste år mødtes 80 unge talenter til Talenttræf i Esbjerg – og i år gentager vi successen. I samarbejde med Aarhus Billed- og Medieskole, Billedskolen i Horsens/DM i tegning og Aarhus Børnekulturhus afholder vi et talenttræf på Godsbanen i Aarhus fra den 8.-10. april, hvor talentelever fra hele landet får mulighed for at arbejde med alle tegnekunstens facetter sammen med professionelle kunstnere og undervisere.

Kulturpolitisk strategi


I januar afholdt styregruppen og advisory board for kompetencecenteret til et fælles møde. Formålet var en fælles diskussion af, hvordan vi kan skabe bedre vilkår for billedkunstområdet for børn og unge. Christian Have, indehaver og direktør i Have Kommunikation holdt et indledende oplæg, som dannede baggrund for en god og udbytterig diskussion efterfølgende.
Kompetencecenteret arbejder videre med at styrke billedkunstområdet for børn og unge både på det politiske, det organisatoriske og det PR-mæssige niveau. Vi planlægger blandt andet et strategiseminar inden sommerferien.
 
Med venlig hilsen

Kompetencecenter for børn, unge og billedkunst
www.kbub.dk
Copyright © 2016 Kompetencecenter for Børn, Unge og Billedkunst, All rights reserved.


Afmeld nyhedsbrev    Opdater dit nyhedsbrevsabonnement 

Email Marketing Powered by Mailchimp