Copy
Nyt fra Kompetencecenter for børn, unge og billedkunst
MAJ 2016
Se denne mail i din browser
Kolding Billedskoles flotte bannere lyste op i gadebilledet – og den blå himmel var med til at gøre dagen endnu bedre.

Billedkunstens Dag blev fejret over hele landet


Onsdag den 16. marts blev billedkunsten sat på dagsordenen – og på landkortet. Folkeskoler, efterskoler, børnehaver, billedskoler, gymnasier, museer og biblioteker satte scenen for et væld af spændende billedkunstaktiviteter for børn og unge. På Åløkkeskolen i Kolding byttede store og små skolegård og udsmykkede hinandens skolegårde med flotte stencils og streetart. Middelfart Billedskole var også på gaden og engagerede de mange forbipasserende i et fælles midlertidigt kunstværk. Kolding Billedskole og Vejen Billedskole prydede deres byer med flotte bannere, der gjorde opmærksom på Billedkunstens Dag.

I samarbejde med Danmarks Billedkunstlærere havde Kompetencecenter for børn, unge og billedkunst udarbejdet et inspirationskatalog. Mange havde taget idéen ’En by med vokseværk’ til sig. I Køge, Hvalsø og Nykøbing F. byggede børnene flotte byer, der voksede sig større som små myretuer. Også idéen med stencils var der mange, der var med på og brugte til at udsmykke deres by.

Billedkunstens Dag blev mange steder anledning til nye samarbejder mellem forskellige typer af institutioner og aktører, der ville være med til at fejre og sætte fokus på billedkunst. På den måde var Billedkunstens Dag med til at bane vejen for nye aktiviteter og kan dermed fungere som katalysator for fremtidige samarbejder – vejen er kortere næste gang, når man kender hinanden.

Billedkunstens Dag i tal: I mere end 40 byer landet over blev Billedkunstens dag fejret af over 60 forskellige institutioner/aktører med et væld af aktiviteter for anslået 8.000 børn og unge.

Se billeder fra Billedkunstens Dag:

https://www.instagram.com/explore/tags/billedkunstensdag/

Talenttræf 16 på GodsbanenDer sidder mange gode billeder på nethinden efter talenttræffet den 8.-10. april 2016, hvor 70 unge talenter mødtes til en weekend propfuld af billedkunst med udgangspunkt i temaet ”tegning”. Ud over lørdagens workshops stod der bl.a. street art, masterclass, tegnemaraton, oplæg fra uddannelsesinstitutioner og et besøg på ARoS på programmet.

Lørdag aften var der rigget op til den helt store tegneevent, da Tegnefestival i Horsens ved Jannik Broz med hjælpere og skuespillere inviterede til Tegnemaraton. I tre timer tegnede deltagerne på livet løs, mens de blev bombarderet med billeder i form af fantasipirrende projektioner, sælsomme skygger, foruroligende filmstumper og en række groteske og ofte ret morsomme små optrin.

Talenttræffet blev søndag afsluttet med en officiel fernisering af udstillingen med åbningstaler af Gitte Ørskou, formand for Statens Kunstfond, og Marianne Grymer Bargeman, formidlingschef på ARoS.

Årets talenttræf var arrangeret af Aarhus Billed- og Medieskole, Børnekulturhuset i Aarhus og Visuelt Gymnasium i Horsens/DM i tegning i samarbejde med Kompetencecenter for børn, unge og billedkunst.

Se billeder og læs mere fra Talenttræf 16:

https://www.instagram.com/explore/tags/talenttr%C3%A6f16/
http://www.kbub.dk/billedbombardement/

 

Udtalelser fra de unge deltagere:


”Jeg husker specielt det fællesskab der opstod ved at være sammen med andre ligesindede og den respekt der var omkring hinandens arbejder”.

”Super fedt at møde så mange med samme interesse som en selv, nemlig at dyrke kunsten”.

”Forskelligheden var fantastisk at se. Det der gjorde det største indtryk var, hvordan alle hver især havde valgt at lave deres streetart værk, og hvor forskelligt det også var”.

Billedkunstoffensiv på skolemessen 2016

Igen i år deltog Kompetencecenter for børn, unge og billedkunst i Skolemessen, der fandt sted i Scandinavian Congress Center i Aarhus den 13.-14. april. Denne gang havde vi allieret os med Danmarks Billedkunstlærere – og en lidt større stand – og fik en god messeoplevelse, som var præget af god dialog med de besøgende.

Omkring 200 mennesker fra hele landet gæstede vores stand, bladrede i billedkunstbøger, forsynede sig med informationsmateriale, tidsskrifter og plakater og fik en snak om billedkunsten og dens plads i folkeskolen. Blandt de besøgende var mange billedkunstlærere og andre folkeskolelærere, men også fri- og efterskolelærere, bibliotekarer, pædagoger, konsulenter, designere og forlagsfolk m.fl. lagde vejen forbi.
Susanne Skou Kristensen fra Danmarks Billedkunstlærere snakker med besøgende i vores fælles stand på Skolemessen. Vimplerne var venligst udlånt af Hinnerup Billedskole og skabte megen opmærksomhed.
Med venlig hilsen

Kompetencecenter for børn, unge og billedkunst
www.kbub.dk
Copyright © 2016 Kompetencecenter for Børn, Unge og Billedkunst, All rights reserved.


Afmeld nyhedsbrev    Opdater dit nyhedsbrevsabonnement 

Email Marketing Powered by MailChimp