Copy

Jeg er i dag lykkelig over at Emily for 5 år siden sagde de små vise ord til mig, for det fik mig at standse op.

 

View this email in your browser

Mor jeg kan ikke mærke dig


I dag vil jeg gerne dele en personlig indsigt jeg fik for nogle år tilbage - en slags "gave" som jeg stadig den dag i dag øver mig på at "åbne op".

I sidste uge have jeg et ”follow-up” meeting med en af mine tidligere grupper. Gruppen afsluttede deres forløb i sommeren 2015, og det var så fantastisk at gense de skønne kvinder, høre dem fortælle status over de sidste 10 måneder. De har i den grad rykket sig og jeg tænkte undervejs, at det var som at sidde overfor nye mennesker fordi de netop på hver deres måde, var landet så fint i dem selv med mere ro og balance. De var hver især blevet så meget bedre til at mærke sig selv.

Vi snakkede den aften om vigtigheden af, at blive VED OG VED med at øve det svære. Øve sig i at blive hjemme i selv, stå ved sig selv, blive ved med at turde mærke sig selv og livet, også når det var svært.
At netop det måske er opskriften og ja den fine balance for mange af os. At vi ikke kan tillade os selv at blive for dovne.
I for lang tid.

Jeg møder ofte mig selv i alle de skønne dejlige kvinder jeg får lov at følge. Jeg har selv knoklet med "balance-temaet"og "mærke-mig-selv temaet".

Og ja gør det stadig til tider.


Det er ikke helt tilfældigt at jeg arbejder så intensivt med mad, krop og følelser. Et tema der hos mig fyldte og larmede i næsten to årtier. Jeg har nu i 10 år arbejdet som diætist og mentor, og det har ikke altid været nemt for mig at holde balancen.

Guderne må vide hvor mange gange jeg har mistet modet, kraften og styrken til at blive ved. Jeg har haft perioder hvor jeg intet lys kunne finde, og hvor jeg ærligt har haft ALT for travlt med at være noget for andre, og haft travlt i alle de andres jordbærbed.

Det har kostet. 

Jeg glemmer aldrig for år tilbage (ca. 5 år siden), da min datter sagde til mig: ”Mor du er sådan en mor der er der, men alligevel så kan jeg ikke altid mærke dig”.

Det var som en mavepuster, og lige da Emily sagde det til mig, blev jeg ærligt lidt fornærmet. Havde svært ved at acceptere at hun faktisk havde ret.

Emilys ord blev dog en gave til mig.

Hendes ord satte gang i en proces, og jeg begyndte i årene efter at lede efter mig selv. For var det virkelig rigtigt, at mine børn ikke kunne mærke mig, at jeg isolerede mig fra venner og familie.

Det var rigtigt, og JA i perioder, når jeg havde det svært med mig selv, eller noget svært i mit liv skete, så lukkede jeg af. 

Det var skræmmende at opdage og erkende, at det faktisk var sådan.

Hende jeg så i spejlet dengang var på en måde gemt væk bag et slør – bag en maske. Jeg så da meget godt ud, jeg var smilende, sjov og imødekommende

.....men jeg kunne ikke mærke mig selv.

Jeg anede ikke helt hvem jeg i virkeligheden var, og derfor kunne andre jo heller ikke helt mærke mig.

Jeg var lidt som en sky tror jeg.
Man kunne ikke helt få ”fat i mig”.


Jeg havde i den grad problemer med nærhed og nærvær, og det var også min grund til, at jeg for 3½ år siden begyndte min NLP-uddannelse. Mit første år blev i den grad nøglen til at komme HELT ind bagved masken, hvor jeg endelig fandt modet til at smide den helt. Et tema jeg igennem en hel del år forinden, i terapi, havde arbejdet på.

Det har i den grad været nogle ret ”rå år" – for hold op hvor har jeg knoklet for at smide en masse masker, og derved også åbne op for min egen sårbarhed når jeg stod der i ”nøgen i livet” uden maske.

Det har dog givet mig en kæmpe appetit, og for nogle måneder siden committede jeg mig til at gå hele vejen i min uddannelse. Det vil sige, at jeg nu er i gang med at læse til NLP-psykoterapeut. Jeg er pt. på mit 2 år
– så min rejse har lang endnu.

Jeg tænker, at det er GODT for jeg kan stadig ”finde på” at lukke ned for mig selv, hvor jeg ikke mærker. Jeg gør det ikke helt i så "slem en grad" som tidligere, men det sker stadig til tider.

Jeg har igennem hele mit liv haft svært ved de helt tætte relationer, fordi jeg har været bange for at miste. Jeg har levet bag masker og forsvar – en mekanisme jeg brugte til at beskytte mig selv imod at blive såret.


Jeg er i dag lykkelig over at Emily for 5 år siden sagde de små vise ord til mig, for det fik mig at standse op.

Vågne op.

Og jeg skal love dig for, at jeg igennem især de sidste 3 år er VÅGNET op. Alle mine weekender på Møn har i den grad givet pote. Så meget at mine gamle strategier ikke længere virker.

Jeg har fundet mine ord, og jeg har fundet modet til at mærke mig selv meget mere. Det gør, at når jeg er på vej til at forsvinde, ja så ved jeg det inden " det er for sent". Jeg kan for det meste nå at bremse op fordi jeg har lært at "læse mig selv". .

Det samme hører jeg fra mine klienter.
De fortæller nogle gange helt fortvivlet, at ”maden ikke længere dulmer og virker”, og det sker ofte, når det pludselig går op for en hvad det egentlig er man er sulten efter.

Hvad man er ked af eller frustreret over.

Som jeg altid siger:

Når mad, vægt og krop fylder for meget i vores liv, så handler det om noget vigtigt.
Det har et budskab.
Det forsøger at fortælle dig noget.
Noget der kalder
Noget der ikke bliver forløst.


Mange spørger mig, hvad der er sket indeni mig, og svaret er ikke enkelt. Det er nok mest summen af mange ting, men primært min indstilling til mig selv.

At jeg har lært at jeg er ok
– også selv om jeg fucker up.
Også selvom jeg skuffer, og måske ikke kan være der for andre hele tiden.


Jeg har lært hvor mine grænser er, og jeg har ryddet op i mit liv, for at få plads til de gode værdier.


De kloge ord min datter sagde til mig, har på mange måder plantet nogle frø helt dybt inde i min sjæl.

For en mor der ikke var nærværende, var det sidste jeg ønskede at være, og derfor har jeg også kampknoklet for at finde ud af, hvad pokker det har været, jeg har flygtet fra.

Hvorfor nærværet har været så ”farligt for mig”, og hvorfor jeg blev/bliver så sårbar i kærligheden.

Mine ord og mine livsværdier er først for alvor begyndt at lande her igennem de sidste par år. Jeg har fået fat om mig selv, hvad jeg vil og ikke vil, hvilke værdier jeg ønsker at have i mit liv, hvem jeg ønske at have i mit liv, og hvordan jeg som menneske har lyst til at være.

Mit kodeord er i dag, at jeg meget mere tør mærke mig selv.

Og det gør jo en verden til forskel - for når jeg kan mærke mig selv, så kan jeg jo også mærke andre, og de kan mærke mig.


I dag kan jeg se mig selv i spejlet og jeg ser MIG. Med alt hvad jeg er. Både det fine og det ufine. Jeg ved, at jeg har udfordringer omkring det helt tætte nærvær, og jeg ved, at der stadig en del af mig der kan blive bange og fraværende.

Men ved du hvad.

Det er ok - for sådan er det af og til.
Lige nu.

Måske en dag forsvinder det helt. Men indtil da tager jeg mig selv og dem jeg elsker i hånden, og forsøger at vise dem, at også jeg har det svært til tider.
Det løsner bare op kan jeg mærke, og noget af det svære forsvinder ofte, og noget får bare lov at fare.

Meget ofte vender jeg hurtigt tilbage til nærværet igen, fordi jeg netop har givet mig selv et grønt lys - givet mig selv lov til at fucke up = være helt almindelig menneskelig.

Jeg sender dig de varmeste og kærligste tanker, og ønsker for dig, at også du øver dig i at være god ved dig.
At du øver dig i at elske dig selv på godt og ondt, og ja tilgive dig selv ”sødt” når du fucker up.


At du tillader dig selv at sige FRA overfor det som ikke mere føles godt, sundt og nærende for dig.

Kærligst,
Christina

 


At mærke sig selv er essensen af mit
10 måneders lange gruppeforløb i Lyngby.


Et forløb hvor jeg giver dig alt hvad jeg ved om selvudvikling, mentale vægttabsstrategier og værktøjer til forandring i små solide og selvkærlige skridt.

Jeg starter mit næste forløb op (hold 4) tirsdag d. 23 august 2016. Vi fortsætter sammen i gruppen helt indtil juni 2017, og vi mødes hver 3 uge i Lyngby

Jeg har kun 8 pladser i forløbet

Samlet i forløbet får du:

  • 13 x fysiske moduler á 2½ time pr. gang. Vi mødes på min klinik i Lyngby hver gang i 10 måneder.
  • Hjemmeopgaver og worksheets til hvert modul emne
  • + BONUS: 8 undervisnings moduler pakket som lydfil/audio/mp3 af cirka 1 times varighed fra mit populære onlineforløb. Undervisnings modulerne vil fungere som supplerende materiale for at fastholde momentum. (Værdi 2.500 kr.)
  • Workshop i yin-yoga (1½ time) hos Living Lotus Yoga. Efterfølgende snacks/smoothie og gruppe-refleksion på min klinik ialt 2½ time (værdi 600 kr.)
  • 30 min. personlig sparring / feedback i slutningen af forløbet. (værdi 625 kr.)
  • Fælles lukket Facebook gruppe hvor gruppen kan følge hinanden, give indspark, støtte hinanden, dele erfaringer osv. Her vil jeg tjekke ind i gruppen med support og støtte igennem hele forløbet
  • Eget Online space hvor jeg undervejs i forløbet vil oploade lydfiler, hjemmeopgaver, små videos, ekspertinterviews m.m.
  • 10 % rabat ved tilkøb af personlige samtaler med Christina undervejs i forløbet 

Du kan læse mere om forløbet lige herunder
↓↓↓↓↓
JA tak jeg ønsker at læse mere om gruppeforløbet

Er du (også) bange for at begå "fejl".
Lyt til min seneste videoblog lige her  ↓

Share
Tweet
Forward
Copyright © 2016 Christina Bendix, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list