Copy
Nieuwsbrief Tijdschrift Ei 
View this email in your browser


Beste Ei-volger, maker, lezer of fan,
 
Het is bijna Pasen, de tijd van eieren; de tijd van Tijdschrift Ei. We gaan enthousiast door met onregelmatig een nieuwe editie online zetten (hebben jullie ‘Vicieuze cirkel’ en ‘IJlstaat’ al bekeken?), maar met de site die loopt, is er ook ruimte om andere dingen te doen. Zo hadden we de schrijfwedstrijd ‘Geen zin’, in samenwerking met Eva en Renee Kelder. We vroegen mensen een verhaal in te sturen gebaseerd op deze illustratie van Joren Joshua.
Het aantal inzendingen was met 151 verhalen veel meer dan we hadden durven hopen en er zat veel goeds tussen. Een top tien samenstellen duurde dan ook even, maar we zijn eruit gekomen! Het onderwerp ‘werk’ kwam erg vaak langs en zelden in positieve zin. Steek die middelvinger maar af en toe echt lekker op hoor, lieve schrijvers. Ook de winnaar schreef hierover, maar wel op een manier die uitstak boven de andere verhalen. Grappig, trefzeker en een groot verhaal in een kleine tekst. Razend knap vonden we het en we zijn dan ook heel erg trots op onze winnaar Nicole Kaandorp met ‘Eén loonstrookje’!
De top tien:
  1. Nicole Kaandorp met ‘Eén loonstrookje’
  2. Corelie de Jong met ‘Ouderavond’
  3. Stans Lutz met ‘Geen zin’
  4. Theone Joostenz met ‘Hop, hop, dalli, dalli’
  5. Thomas van Huut met ‘Vlucht DK612’
  6. Annekée Cuppers met ‘Nieuwe stiften’
  7. Gert-Jan van den Bemd met ‘De Flexwerker’
  8. Karin Goudriaan met ‘De man die weer man werd’
  9. Bjarne Donderdag met ‘Maar’
  10. Jante Wortel met ‘Tante Caro’
 
Nicole wint een publicatie in Ei, in het ‘Geen zin’-nummer dat volgende week verschijnt. Ook krijgt ze een uitgebreid schrijfrapport en het boek Mosterd voor de maaltijd van Marit van Ekelenburg en Leonardo Pisano.

En leuk nieuws voor alle inzenders: Bij aanmelding voor een van de schrijfcursussen van Eva en Renee Kelder die in april van start gaan, krijgen jullie 10% korting! Kijk voor meer informatie op www.schrijfcursusvolgen.nl en vermeld bij je aanmelding 'deelnemer schrijfwedstrijd Tijdschrift Ei'. 
 
We hielden ons de laatste tijd niet alleen bezig met het ontdékken van talent, we verspreidden het ook. Namelijk door samen met deFusie op de Avond van het korte verhaal bij Pantheon Boekhandel het talentenblokje te hostten. Gustan Asselberg droeg daar namens Ei ‘Niet nu’ voor. Ook stond onze nummer vijf, Thomas van Huut, achter de microfoon, net als Robin Kramer. We waren vervuld van trots en het was erg mooi.
 
Het laatste nieuws, waar jullie nóg niet zoveel van zullen merken, maar wat toch groots is: Tijdschrift Ei is een stichting! We bestaan vanaf nu officieel, met dank aan onze geweldige oud-hoofdredacteur Maaike Bergstra.
 
Dit was het voor nu. Zoals we in de vorige nieuwsbrief al vermeldden is de nieuwe website helemaal klaar en af, en valt ruim vijf jaar aan geweldige bijdragen op Ei te bewonderen. Er mag nog steeds naar gelinkt worden op persoonlijke sites, blogs en dergelijke. Blijf lezen, kijken, klikken en insturen. We komen bij jullie terug, eet tot die tijd zo veel paaseitjes als je wilt.
 
Liefs,
 
Ei
Tijdschrift Ei © |2015| All rights reserved.
www.tijdschriftei.com