Copy
HART BOVEN HARD BRUGGE | NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2015
Is deze mail onleesbaar? Bekijk ze dan in je browser

Nieuwsbrief November 2015

HART BOVEN HARD zorgt voor jouw hete herfst. Neem je agenda en noteer.  

Beste <<Voornaam>>,

Kerngroep Brugge is terug van weg geweest! We zijn van plan jullie maandelijks op de hoogte te houden van lokaal en nationaal nieuws. We zullen ook berichten over projecten die de wereld kunnen veranderen. Indien jullie tips hebben of jullie wensen een project of evenement aan bod te laten komen in onze nieuwsbrief (dat conform de waarden is waar HART BOVEN HARD voor staat), stuur ons dan een mailtje naar brugge@hartbovenhard.be

Benefietconcert voor de vluchtelingen.

Op woensdag 11 november organiseren PVDA Brugge, Vrede.be, Oxfam en de Cultuurfabriek een benefietconcert ten voordele van het vluchtelingenopvangcentrum van Sijsele (Brugge).

Deze solidariteitsavond zal worden ingeleid door twee deskundigen ter zake, met name Dhr. Ludo De Brabander ( Expert internationale conflicten & woordvoerder van Vrede vzw ) en Mevrouw Riet D'Hondt (Specialiste Migratie, Vluchtelingen & Asiel). 

Na dit informatieve luik gaan we van start met een spetterend optreden van de Brugse coverband "Sugar & Cream", een groep muzikanten van verschillende generaties die samen een repertoire brengen van zowel hedendaagse rock, als ook een vleugje jazz, blues en soul. Dat wordt genieten!

Programma: 
  • 19u45 : Sprekers aan het woord in de foyer
  • 20u30 : Solidariteitsconcert door "Sugar & Cream"
  • Tijdens de pauze zal er ook nog een verrassingsact zijn van onze Brugse "Joe Cocker".

U kan uw tickets vooraf bestellen d.m.v. overschrijving op reknr. BE64 0631 2826 4852 (op naam van Mieke Van Hoorde). Wij leggen dan graag uw kaartjes klaar aan de ingang.
  • Prijzen in VVK: 15 € (volwassenen) / 10 € (voor studenten)
  • Prijzen ADD: 17€ (volwassenen) / 12€ (voor studenten)
Meer info op Facebook

11.11.11 brent onrust


Het mag eens wat anders zijn. 11.11.11 Brugge zorgt dit jaar niet alleen voor de traditionele campagne, je krijgt er deze keer een heus kunstenfestival bovenop. Een groep jonge kunstenaars mogen hun ding doen in het oude politiegebouw in de Hauwersstraat en een groep organisaties zetten een randprogramma op, met een expo, debatten en gesprekken. Van 14 tot 29 november. Gesprekken met John Van Daele, Dyab Abu Jahjah, Sami Zemni, Bilal Benyaich, Hans Bonte, Lara Taveirne e.a.
http://www.onrustinbrugge.be/

Wir schaffen das!

Het vluchtelingenprobleem aan de bron oplossen, dat zal niet in een-twee-drie gaan. De chaos die de oorlogsstokers Assad, Bush, Blair, Erdogan en de sjeiks van de Golf hebben aangericht, is te groot. Dus kunnen we voorlopig niet anders dan kalm reageren en waardige opvang organiseren. De rustbrengende tussenkomsten van de ene politicus steekt schril af tegen de hysterische reacties van de andere.
Daarom loont het om even afstand te nemen. Is er een probleem, is er werk aan de winkel, ja natuurlijk. Is deze situatie in België zo uitzonderlijk? Misschien minder dan je zou denken. Turkije en Libanon vangen miljoenen mensen op. En het aantal asielaanvragen in België is dit jaar ongeveer even groot als in het jaar 2000. Kijk deze cijfers maar eens na:


Het belangrijkste verschil is dat het aantal erkenningen fors gestegen is: van zowat 20 à 25% de afgelopen jaren tot zowat 60% vandaag. Dat wijst erop dat het merendeel van de vluchtelingen écht een oorlog ontvluchten. En daarmee zijn we weer bij de oorlogsstokers beland...

Besparingswatch

Besparen, da's niet meer dan een percentje hier, een onnodig voordeeltje daar. Is er een probleem? Jazeker: het gaat om meestal om forse ingrepen die onder de radar van de media blijven. Volgens het Netwerk tegen Armoede is het opgetelde effect van de besparingen groot en zijn de inspanningen zeer ongelijk verdeeld. Het netwerk berekende dat de laagste 20% inkomens jaarlijks 6 tot 800 euro verliezen. Dat duwt veel mensen in armoede.
HART BOVEN HARD wil de besparingen en de gevolgen ervan in kaart brengen. Wil jij kwijt hoe de besparingen jou raken? Laat een berichtje achter op de besparingswatch van HART BOVEN HARD

Je raam vraagt om een Hart boven Hard-affiche

De affiche van Hart boven Hard ligt op je te wachten in de wereldwinkel, de Werf of Vormingplus. Er is zeker nog een mooi plekje op je raam vrij.

Project in de kijker

LetsKring Brugge

LETS is ruilen van diensten en goederen maar ook meer dan ruilen. LETS is ook een vorm van sociaal contact, een vrienden of buren dienst maar dan ondersteund door een goed werkend systeem. Voor de ene kan het een manier zijn om de eindjes aan elkaar te knopen, voor een ander is het gewoon een passie of een manier om een hobby te delen. LETS is een groeiend succes en dat is goed want hoe meer leden hoe meer mogelijkheden.

LETS staat voor Local Exchange Trading System (een Engelse naam omdat het in Canada onstaan is). Lokaal Ruil Handel Systeem dus voor wie het graag in het Nederlands hoort. Maar beetje bij beetje wordt er ook meer geïnter-letst (meerdere letskringen gaan onderling ruilen).
Letsers zijn een groep van mensen die doen wat ze graag doen. Je moet nooit, je mag. Het is ook niet omdat Jan iets doet voor Bart dat Bart op zijn beurt iets terug moet doen voor Jan. Hoe het precies in zijn werk gaat kom je te weten tijdens een infoavond.

Eenvoudig:
Je doet iets voor iemand uit de letsgroep en je krijgt hier een waardering voor (per uur) Die waardering krijg je in de vorm na letspunten, hartjes, pluimpjes, sletsen, .... naargeland de groep waar je lid van bent. Met die waardering kan je iets vragen aan iemand anders in de groep.
Of omgekeerd: Je vraagt iets en geeft een waardering.

Hou echter steeds de letsgedachte in je hoofd: Lets staat oa voor: gelijkwaardigheid, wederkerigheid, het sociale en sociaal bevorderende netwerk, vrienden en buren dienst. Het is met andere woorden niet de bedoeling onszelf te verrijken (op financieel vlak dan)
Meer info
Copyright © 2015 Hart Boven Hard Brugge.


Uitschrijven    Voorkeuren aanpassen 

Email Marketing Powered by Mailchimp
Vind ons op Facebook
Twitter
Website
of stuur een E-mail
Deel deze mail via onderstaande knoppen.
Share
Tweet
Forward
+1