Copy
Nieuwsbrief #5

LUCHTPOST

18 januari 2016

Een gezond 2016!

De gemeente Rotterdam en het team van Gezondere Lucht wensen je een gezond 2016. De allerbeste wensen voor het nieuwe jaar!

De milieuzone is uitgebreid

De jaarwisseling is achter de rug. En dat betekent dat de milieuzone officieel is uitgebreid. Per 1 januari mogen bepaalde typen auto’s in een groot deel van Rotterdam niet meer rijden. Wil je weten of jouw auto er nog in mag? Doe dan de kentekencheck op gezonderelucht.nl.

Online een ontheffing aanvragen

Wil je een dagontheffing of een langdurige ontheffing aanvragen? Dat kan sinds 1 januari heel gemakkelijk online, via de website van de gemeente Rotterdam. Wil je meer weten over de verschillende ontheffingen? Kijk dan voor een uitgebreid overzicht op gezonderelucht.nl.

Milieuzone in Rotterdam Onderweg op TV Rijnmond

Rotterdam Onderweg is het bereikbaarheidsjournaal van Rotterdam. In de aflevering van maandag 18 januari besteedt Rotterdam Onderweg aandacht aan de milieuzone. Wat is het, hoe groot is de zone en voor wie geldt die? Kijk 18 januari om 18.50 uur (elk uur herhaald) naar TV Rijnmond of bekijk de aflevering via de website.

Video: Hoe kom je waar je wezen moet?

Rotterdam heeft sinds 1 januari 2016 een milieuzone voor vracht-, personen- en bestelauto’s. Maar hoe kom je nu waar je wezen moet?
Bekijk de animatie!  

Gezondere lucht in kaart

Op gezonderelucht.nl vind je nu een gedetailleerde kaart van de milieuzone. De kaart toont welke adressen er binnen de milieuzone vallen, de locaties van de P+R’s en waar er laadpalen voor elektrische auto’s staan. 

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over de milieuzone, de Sloopregeling, de verschillende ontheffingen, handhaving of je parkeervergunning? Kijk dan op gezonderelucht.nl/veelgestelde-vragen. Hier vind je tientallen vragen en antwoorden. Staat je vraag er desondanks niet bij? Dan kun je die via deze pagina aan ons stellen. Wij beantwoorden je vraag zo snel mogelijk. 
Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list