Copy

LUCHTPOST

Najaar 2015

Gezondere lucht on air!

‘Rotterdam, een stad waarin er constant auto’s langs je heen sjezen.’ Misschien heb je ‘m al gehoord: de radiospot over de uitbreiding van de milieuzone. Vanaf deze week brengen we ook via Radio Rijnmond Rotterdammers en mensen in de regio op de hoogte van de uitbreiding van de milieuzone. Spotje nog niet gehoord? Beluister ‘m hier.

Mag jij de milieuzone in? Check het op de Erasmusbrug!

Op de Erasmusbrug staat sinds kort een kentekencheckpaal. De kentekencheck laat passerende automobilisten zien of zij vanaf 1 januari de milieuzone in mogen met hun auto. Met de plaatsing van de kentekencheck is de campagne Gezondere Lucht officieel van start gegaan.
 
Wil je ook weten of je de milieuzone in mag? Check je kenteken dan op gezonderelucht.nl.

Maak gebruik van de Sloopregeling

Woon je in Rotterdam en heb je een te oude (bestel)auto? Dan kun je gebruikmaken van de Sloopregeling Via deze regeling stimuleert de gemeente Rotterdam bewoners om hun auto te laten slopen. De gemeente Rotterdam geeft minimaal 1.000 euro en maximaal 2.500 euro sloopsubsidie voor jouw oude auto. En koop je een 100% elektrische auto of een auto die op groen gas rijdt? Dan krijg je extra subsidie.

Aan het woord:
Mijke Loeven, directeur Jazz International Rotterdam

Kinderen in Overschie krijgen astma van vieze lucht’
‘Ik ben Mijke Loeven. Ik woon aan de Heemraadssingel in Rotterdam. Ik rijd nu in een oude Volkswagen Passat, een diesel, uit 1998. Ik heb me aangemeld voor de Sloopregeling.’

Waarom maak je gebruik van de Sloopregeling?
‘Die Passat is een waanzinnige auto, die niet kapot te krijgen is. Maar hij is ook gewoon vies, en we hebben hem al 16 jaar, dus het is tijd voor een nieuwe auto. Eigenlijk wilde ik een Mercedes kopen, die vind ik echt te gek. Zo’n ouwe bak, op diesel. Maar toen las ik een artikel over kinderen in Overschie die astma krijgen van de vieze lucht. Ik woon zelf in Rotterdam-West en daar ervaar ik ook ‘vuile’ lucht. Wil ik daar met zo’n stinkauto dan aan bijdragen? Nee, natuurlijk niet. Dus die droom heb ik laten varen. De Sloopregeling is mooi meegenomen. Ik koop een tweedehandsauto, en van de subsidie kan ik een gastank laten plaatsen.’ 

Sloopregeling in cijfers

5.197 aanvragen ingediend
2.420 voertuigen gesloopt
295 deelnemers hebben een schoner voertuig aangeschaft
21 dieselbestelbussen zijn ingeruild voor nieuwere exemplaren
€ 4.652.340,- subsidie kregen bewoners in totaal via de Sloopregeling

Stand: 14 oktober 2015
Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list