Copy
Schoolopseef.nl | Contact
Bekijk deze e-mail in je browser
Editie: Maart 2017

Deze maand op de verkeerskalender: In de wijk!

In de interactieve verkeerskalenderplaat van deze maand staat centraal waarom en hoe je rekening moet houden met andere weggebruikers, ook als die te hard rijden. Subthema’s zijn “rekening houden met andere weggebruikers” en “oversteken”. De bij de plaat geleverde ouderbrief gaat ook op dit onderwerp in.

Landelijk theoretisch verkeersexamen

Donderdag 6 april 2017 vindt het VVN theoretisch Verkeersexamen plaats. Daarna stappen veel leerlingen ook op de fiets voor het VVN praktisch Verkeersexamen. Leerlingen kunnen oefenen voor dit examen met de speciale app De data van het praktische examen variëren per gemeente. Wilt u weten wanneer het praktijkexamen voor uw school plaatsvindt? Informeer bij de school of neem contact op met Veilig Verkeer Nederland in uw regio.

Campagnenieuws

Op 20 maart is de campagne “Snelheid” gestart. Vaak zijn automobilisten zich er niet van bewust, dat ze te snel rijden. Met een reminder aan de ter plekke geldende limiet vraagt de campagne de mensen zich meer bewust te worden van hun eigen snelheidsgedrag en het naleven van deze limiet. Posters voor de campagne zijn te bestellen via rovinfo@pzh.nl.

Labelnieuws

Op 24 april vergadert de commissie Verkeersveiligheidslabel SCHOOL op SEEF.  De aanvraagtermijn voor deze periode is gesloten. U kunt uw aanvragen voor de vergadering van 26 juni indienen tot en met 21 april a.s. Voor meer informatie en het aanvraagformulier kunt u terecht op deze pagina.

Schoolbrengdag

Met de “Schoolbrengdag” roepen we ouders en kinderen op om voor een dag de auto te laten staan en lopend of fietsend naar school te komen. De Schoolbrengdag wordt jaarlijks op de 3e donderdag in september gehouden. Dit jaar gebeurt dat in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en in de andere regio’s. Volg onze twitteraccount of check www.schoolopseef.nl voor het laatste nieuws!

Materiaal van de maand: oversteekposter

Het voorjaar nadert, heerlijk, buiten spelen! Maar wel veilig, natuurlijk! Bespreek met de leerlingen wat veilig en onveilig gedrag is bij het oversteken aan de hand van deze A3-poster. De poster is te bestellen via het bestelformulier.

Inschrijven e-mail service verkeersplaat

Wilt u een seintje ontvangen zodra de nieuwe verkeersplaat beschikbaar is?
Schrijf u dan in voor onze e-mailservice voor de kalenderplaat.

Nieuwsbericht over uw school op de site?

Ontvangt uw school het label of is er een project uitgevoerd dat past binnen SCHOOL op SEEF en interessant kan zijn voor anderen? Stuur uw impressie in tekst en foto's naar info@schoolopseef.nl voor plaatsing op de site.

De SCHOOL op SEEF banner op uw site?

Wilt u de banner van de site op de uwe plaatsen? Download hem hier.

SCHOOL op SEEF op Twitter

Dagelijks SCHOOL op SEEF nieuws - van materialen en acties van het ROV-ZH tot en met activiteiten op scholen - delen we via het twitteraccount: @schoolopseef
Volg ons!
Reageren | Proclaimer
  

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich daarvoor heeft aangemeld. Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kunt u zich hier afmelden. Schoolopseef.nl is een website van het ROV-ZH Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland: ROVZH.nl.