Copy
Uitnodiging informatiemiddag

LUCHTPOST

15 december 2015

Uitnodiging informatiedag in de Centrale Bibliotheek

De gemeente Rotterdam organiseert op zaterdag 19 december een informatiedag in de Centrale Bibliotheek in Rotterdam. Je bent van harte uitgenodigd.

De informatiedag is van 11.00 tot 15.00 uur. Je kunt op elk moment dat het jou het beste uitkomt binnenlopen. Medewerkers van de gemeente Rotterdam zijn aanwezig om te vertellen over de milieuzone, de regels rondom ontheffingen en handhaving en het werken aan gezondere lucht. En natuurlijk kun je bij ze terecht met vragen.

Adres:
Centrale Bibliotheek
Hoogstraat 110
3011 PV Rotterdam

Video: Wat is de Sloopregeling?

De Sloopregeling? Wat is dat eigenlijk? Hoe werkt het? En hoeveel geld krijg je als je je auto laat slopen? Voor deze en andere vragen hebben we een overzichtelijk filmpje gemaakt. Bekijk ‘m hier!

Denk je dat jouw auto schoner is dan verwacht?

Is je auto schoner dan op basis van zijn leeftijd mag worden verwacht? En staat dit geregistreerd bij de RDW? Dan mag je gewoon in de milieuzone rijden en hoef je geen langdurige ontheffing aan te vragen.

Lukt het niet om je auto op deze manier te laten registreren? Maar heb je wel bewijs waaruit blijkt dat je auto schoner is dan verwacht? Bijvoorbeeld een aantekening op het kentekenbewijs? Vraag dan een langdurige ontheffing aan. Deze langdurige ontheffing kost 178,20 per aanvraag. De ontheffing is onbeperkt geldig.
Vanaf 1 januari 2016 kun je digitaal een aanvraag doen. Wil je deze langdurige ontheffing al eerder aanvragen? Stuur dan een e-mail naar gezonderelucht@rotterdam.nl. Stuur één van de volgende documenten mee:
  • Een typekeuringsbewijs van de dealer of fabrikant van je auto waaruit blijkt dat deze schoner is dan verwacht. Uit dit bewijs moet de Euroklasse van je auto blijken. Of dat de auto een geregelde katalysator heeft met de aanduiding E2, K6-G of U9.
  • Een typekeuringsbewijs van een door de RDW erkende instantie. Bijvoorbeeld TüV of Horiba in Duitsland. Uit dit bewijs moet de Euroklasse van je auto blijken. Of dat de auto een geregelde katalysator heeft met de aanduiding E2, K6-G of U9. Let op: Het zelf laten keuren van je auto kan duur zijn.
  • Een verklaring van een BOVAG-erkende garage. Hierin moet staan dat deze garage een TüV-gecertificeerde ombouwkit heeft geïnstalleerd in je auto. Uit de TüV-certificering moet blijken dat verwacht wordt dat de auto na installatie van de complete ombouwkit minstens zo schoon is als Euro-1 (benzine/lpg) of Euro-3 (diesel).
  • Een verklaring van een door BOVAG-erkende garage dat er nieuwe(re) motor én een nieuw(er) uitlaatgasnabehandelingssysteem zijn geïnstalleerd. Het moet gaan om onderdelen die standaard in auto's zijn ingebouwd met een typekeuring Euro-1 of hoger (benzine/lpg). Of Euro-3 of hoger (diesel).
Wij wensen u fijne feestdagen!

 

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list