Copy
26 januari 2017
Terugblik GEnerarties Ondergronds
19 januari was het zover, BodemBreed Forum presenteerde, in samenwerking met jong-professional netwerken, JongSTRONG, Jong KNW en Jong Leefomgeving, het evenement: GEneraties Ondergronds! Een dag waarop onze kennis van het vakgebied op de proef is gesteld, goede voornemens zijn gemaakt én veel is gelachen.
Graag bedanken wij de deelnemers voor hun aanwezigheid en bijdrage aan deze éérste editie van GEneraties Ondergronds. Vanwege de vele enthousiaste reacties nemen we voor om er een traditie van te maken: dé kick-off voor professionals die werken aan de bodem en ondergrond, ieder jaar in januari, georganiseerd vanuit BodemBreed Forum. We zien u dus volgend jaar graag weer terug!
Deelnemers
De deelnemers aan GEneraties Ondergronds waren divers. Niet alleen vanuit het werkveld bodem- en ondergrond waren professionals aanwezig, ook de watersector en de leefomgeving waren vertegenwoordigd. Bovendien was er een mooie mix tussen de generaties, met waarschijnlijk het grootste aandeel jonge professionals ooit tijdens een evenement in ons werkveld. Download hier de deelnemerslijst.
Nationale bodem en ondergrond quiz
Bij de Nationale bodem en ondergrond quiz kon er uiteindelijk maar één de slimste (of snelste) zijn. Want dat naast het geven van het goede antwoord ook de snelheid van beantwoording meetelde, dat was niet iedereen duidelijk. Lisanne Keijzer (Trainee bodem en ondergrond) wist dat wél en werd winnaar van de Nationale bodem en ondergrond quiz.
Tijdens de quiz - die werd geleid door dagvoorzitters Coen Teeuw, die een heuse quizmaster blijkt, en Henri Schouten - werden de vragen nader in beschouwing genomen door vier ‘Bodem Bobo’s’: Theo Edelman, Bruno van Dunné, Raoul Collenteur en Dirk-Jan Pasma.

Zij wisten vaak verhelderende, en soms hilarische, toelichtingen te geven op de antwoorden. Uit de nadere analyse van de beantwoording door de verschillende generaties bleek overigens dat de kennis en ervaring de meest gewaardeerde kwaliteit is van de senioren, waardoor de senioren denken dat de junioren zich ook het meest irriteren aan het feit dat senioren het “altijd beter weten”. De grootste ergernis van junioren blijkt echter de onhandigheid van senioren met nieuwe informatietechnologieën te zijn. Van de junioren blijkt hun frisse blik het meest gewaardeerd te worden en hun beperkte grammaticale vaardigheden de grootste ergernis te zijn.
Rond de tafel
Na de quiz zijn de deelnemers actief aan de slag gegaan om goede voornemens te bepalen over een aantal vraagstukken. In totaal werden er 6 vraagstukken gepitcht aan de deelnemers:
  • Wat doen we met emerging contaminants, door Tessa Pancras.
  • De (on)eindigheid van IBC-locaties, door Rob Dijcker.
  • Hoe betrek je verschillende partijen bij het waterbeheer, door Peter Ramakers.
  • De invulling van een mentorprogramma, door Mansi Jasuja.
  • Hoe verzilver je de kansen die de Omgevingswet biedt, door Arne Alphenaar.
  • Wat is de impact van de BasisRegistratie Ondergrond op ons werkveld, door Erik van der Zee.
De opgave was duidelijk, bepaald één goed voornemen per vraagstuk om de komende jaren mee aan de slag te gaan. BodemBreed Forum deed er een schepje bovenop, door € 2.500,- beschikbaar te stellen aan het goede voornemen dat het meest aansprekend was. Uit de stemming bleek, met ongeveer een derde van de stemmen, de green deal voor IBC-locaties de grote winnaar!
De green deal kan bijdragen aan het eindig maken van IBC-locaties. Aanleg van nieuwe bedrijventerrein gaat vaak ten koste van natuur. Vaak vindt nu ook al compensatie hiervan plaats door te investeren in nieuwe natuur. Er kan ook gecompenseerd worden door te investeren in IBC locaties. Dit noemen we zogenaamde clean-up credits waarmee we de alsmaar doorlopende ‘hypotheek’ op IBC-locaties kunnen aflossen.
Nieuwjaarsborrel
De middag werd op gepaste wijze afgesloten met een nieuwjaarsborrel. Hier werd onder het genot van een drankje en vele hapjes de middag nabesproken en nieuwe contacten gelegd.
De vereniging BodemBreed Forum is een platform voor professionals in het werkveld van de bodem en de ondergrond. De leden van de vereniging willen graag kennis en informatie met professionals in het werkveld delen om de ontwikkeling van nieuwe kennis en het oplossen van vraagstukken te bevorderen.

Door het organiseren van bijeenkomsten wil de vereniging haar leden en het netwerk inspireren en komen tot nieuwe vragen die doorbraken betekenen in de ontwikkeling van bodem en ondergrond in relatie tot de leefomgeving. Leden van de vereniging kunnen gratis deelnemen aan de bijeenkomsten en themagroepen. De bijeenkomsten zijn, tegen een vergoeding, ook toegankelijk voor niet-leden, die te kennen hebben gegeven geïnteresseerd te zijn in het lidmaatschap van de vereniging.

Meer informatie over de vereniging kunt u vinden op 
www.bodembreedforum.nl.

Copyright © BodemBreed Forum. All rights reserved. 

unsubscribe from this list    update subscription preferences 
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Bodem Breed Forum · Delft · Delft, Zh 2628 CS · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp