Copy
Ohjaamon uutiskirje 1/2016

Ohjaamon uutiskirje 1/2016

Mitä te siellä Ohjaamossa oikein teette?


Ohjaamolla on ollut erittäin vilkas ja tapahtumarikas alkuvuosi ja vauhti vain kiihtyy kesää kohden...Yhdessä peruspalveluiden ja muiden toimijoiden kanssa Ohjaamolla on kokeiltu uusia juttuja, on ollut talviduunia, ARTpajaa, Rekrymessut, työnhakuOHJAAMOa ja monenlaista muuta juttua, missä ollaan oltu mukana. Alkuvuodesta vietettiin ensimmäistä kertaa ohjaamoviikkoa, viikon aikana tavoitimme yli 200 nuorta ja saimme aikaan aitoja kohtaamisia ja saimme esitellä nuorille alueen monipuolista palvelutarjontaa.

Moniammatillinen verkostoyhteistyö on lähtenyt hyvin liikkeelle. Ohjaamossa on vieraillut kerran viikossa sosiaaliohjaaja, TE-toimiston asiantuntija on työskennellyt helmikuun alusta päivittäin ja hänestä on ollut todella iso hyöty Ohjaamon nuorille, asiat ovat sujuneet nopeammin ja uusia asiakkaita on löytynyt. Huhtikuun alussa Ohjaamossa aloittaa asumisneuvoja, hän on paikalla kerran viikossa. Toki Ohjaamoverkoston kanssa yhteistyötä on ollut alusta asti, mutta saman katon alla olemisesta on iso hyöty.
Tällä hetkellä laaditaan viikkokalenteria, jossa näkyisi palveluverkoston asiantuntijoiden Ohjaamossa työskentelyn päivät. Näin päästään konkreettisesti kokeilemaan yhdessä työskentelyä ja kehittämään yhteistä työskentelyotetta –onhan kehittämistyön lopputuloksena ajateltu syntyvän uudenlainen toimintatapa nuorten työllistymiseen Rovaniemellä.
 

Ohjaamolla toimii viikottain TyönhakuOHJAAMO

TyönhakuOHJAAMO on lunastanut paikkansa ja asiakkaita riittää viikosta toiseen. TyönhakuOHJAAMO toimii joka keskiviikko klo 16-18 vaihtuvin teemoin. TyönhakuOHJAAMOON ei vaadita ennakkoilmoittautumista ja joka kerta on myös mahdollista työstää työnhakuasiakirjoja, saada sparrausta työhaastatteluun ja vinkkejä työnhakuun.
Katso ohjelma

 

Ohjaamon kautta on löytynyt monenlaisia ratkaisuja nuorten tilanteisiin

Nuoret ovat löytäneet erilaisia ratkaisuja tilanteisiin, osa on saanut työpaikan, osa opiskelupaikan, on mennyt työkokeiluun. Tarinat avautuvat klikkaamalla tekstiä.

Jennin tarina
Jeren tarina
Työkokeilussa Rovaniemen kiekossa
Vesan tarina

Lisää tarinoita syntyy kokoajan asiakasmäärän kasvaessa. Tällä hetkellä ohjaamossa on jo yli 400 asiakasta.

Ohjaamotuki auttaa niin työntekijää kuin työnantajaakin.


Ohjaamotuki -mikä se on? Ohjaamo on kehitellyt tukipaketin mistä hyötyvät niin työnantaja kuin työntekijäkin. Lue lisää
 

Puimalassa maalataan nuorten palveluille hyvä tulevaisuus!

Ohjaamon toiminta/palvelumallin rakentaminen on parhaillaan käynnissä ja tärkeimpien yhteistyökumppaneiden kanssa mietitään yhteistyön käytäntöjä ja nuorille oleellisten palveluiden tuomista saman katon alle Piekkarin palvelupisteeseen.Puimala toimii lähtölaukauksena verkostotapaamisille, joissa  on tarkoitus yhdessä työstää nuorten palveluiden yhteistyötä ja yhteistä Ohjaamo -toimintamallia. Kevään aikana on tarkoitus järjestää neljä verkostotapaamista.

Nuorten Ohjaamo ja nuorten palveluiden moniammatillinen kehittämisen hanke järjestävät Hotelli Scandicissa perjantaina 15.4. klo 9-15 Puimalan aiheesta:

Nuorten palveluiden hyvä tulevaisuus – kumppanuuksia ja yhdessä tekemistä!

Tilaisuuden vetäjänä toimii verkostokoordinaattori Jukka Hakola ja fasilitaattorina tulevaisuustutkija Ilkka Halava.

Mukaan mahtuu 100 ensimmäiseksi ilmoittautunutta, sitovat ilmoittautumiset viimeistään 8.4.2016 seuraavasta linkistä: https://player.myzef.com/rovaniemi/ajax/?q=928-BsyukA6t

Katso ohjelma
 

 

Uusia toimintamalleja nuoristotyöttömyyden taltuttamiseen Rovaniemellä.

Ohjaamo ja Nuorisopalvelut yhdessä ovat käynnistäneet ARTpajan. Artpajassa nuori pääsee kokeilemaan ja etsimään taitojaan eri taiteen keinoin. Omien vahvuuksien löytäminen voi auttaa löytämään suunnan alalle johon haluaa tulevaisuudessa työllistyä.
 Kuvaa klikkaamalla pääset lukemaan YLEn sivuilla olevan jutun ARTpajasta.
Kuva: Yle/ Eetu Pietarinen
Artpajan Teatteriryhmä Suunnattomat esittää "Ette ole oikeutettu" teoksen Saivo-näyttämöllä.
Ette ole oikeutettu on tarina työttömyydestä ja ystävyydestä.
Toukokuussa aloittaa Keimers-ryhmä. Ryhmän tarkoituksena on auttaa pelaamisesta kiinnostuneita nuoria löytämään opiskelu- tai työpaikan. Keimers niinkuin myös ARTpajakin toteutetaan työkokeiluna.
Ohjaamon on matalan kynnyksen palvelupiste, josta alle kolmekymppiset nuoret saavat avun joko paikanpäältä tai  ohjaamon palveluverkoston kautta. Rovaniemen ohjaamoa rahoitetaan Euroopan unionin sosiaalirahastosta (80%). Ohjaamossa on mukana Rovaniemen kaupunki, Rovaniemen koulutuskuntayhtymä ja Nuorten ystävät ry.

 
Copyright © *|2016|* *|Ohjaamo Rovaniemi|*, All rights reserved.
 Tämä viesti on lähetetty Nuorten Ohjaamon yhteystietolistalla oleville.

Our mailing address is:
ohjaamo@rovaniemi.fi

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp